reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszkaala, broń boże nie chcę Cię straszyć, ale 2 tygodnie temu moja znajoma miała dokładnie tak samo - dzidzia troszkę za mała jak na ten tydzień. Okazało się, że były kiepskie przepływy, czy w ogóle jakaś żyła niedrożna... Jeden lekarz (prywatnie) to widział a w szpitalu nie. Dopiero jak im powiedziała to zaczęli uważniej się przyglądać. Była kilka dni w szpitalu. Nie pamiętam czy jakieś leki jej dali, bo na pewno sterydy dostała (na płucka w razie gdyby trzeba było wcześniej ciążę rozwiązać). Kazali jej więcej jeść. Ale koniec jest pozytywny, bo maleńka urosła jakieś 400g i jak na razie spokojnie czeka w brzusiu na swój czas :happy:
Zadzwonię do niej dopytać dokładnie i napiszę.
Ale wydaje mi się, że może warto z innym lekarzem te przepływy skonsultować...:confused:

reklama
Kat : pani doktor mowi ze to najlepszy lek zeby jak najszybciej zbic ten cukier zeby dzidzi bylo lepiej jak zajde w ciaze i zebym ja donosila. Oczywiscie jak tylko dowiem sie ze jestem w ciazy to mam odstawic ale zastanawia mnie fakt ze np. O ostatnich ciazach dowiedzialam sie kolo 5-6 tydz czy to juz nie za pozno takie leki juz moga wyzadzic szkody. A nie stac mnie na test albo bete co tydzien lub dwa...

Agnieszkaala broń Boże nie chciałam Cię nastraszyć. Ja na ten wątek zajrzałam przez przypadek. I jak będę kolejny raz w ciąży to nie wyjdę z genetycznego jak mi nie zrobi tego badania! Zawsze coś... Nie denerwuj sie na zapas! Jeszcze się będziemy śmiać jaki się kawaler duży urodzi:) Bo moja Oliwka nadal czeka na jakiegoś potęcialnego kawalera:rofl2::-D

agnieszkaala :) spokojnie dzieci mają takie dysproporcje.. z tego co wiem to może być nawet 2-3 tyg roznicyw niektórych wymiarach..wiec głowa do góry, ale ostrożności też nigdy za wiele :)

Nisiao własnie lekarz mówił, że miejmy nadzieje, że to genetycznie i że dziecko zdrowe, poprostu mniejsze, ale jego mina była nie zaciekawa.
OneMoreTime gin niby badał przepływy i twierdził, że jest ok. Długo patrzył na to, ale czy się zna czy nie to niewiem. Z Alą w ciąży niemiałam żadnych zastrzerzeń. Jak czytam w necie to mase jest podobnych przypadków do mojego i 99% kończą się ok:dzieci się rodzą zdrowe. Myślimy z M, żeby udać się na usg do innego lekarza, ale to za jakieś 2 tyg żeby wiedzieć czy coś urósł. A jeść moge więcej,ale ile można?
Kwiatuszku hehe Filip jeździłby do Ukochanej, a przy okazji babcie odwiedzał:D Jak Oliwka po szczepieniu?
Mysiak o dobrze, że zajrzałaś. Niemoge Ci wiadomości wysłać bo jakiś błąd wyskakuje. Czekam na reszte fotek:) A we wtorek ma być dostawa ciuszków od kuzynki na 62cm to zobacze co mam i dam znac. A ta czapeczka to jest taka jesienna czy cieniutka?

Hola, hola:-D Agnieszkaala najpierw musi przejść przez casting i oczywiście teściu musi go zaakceptować:-D nie ma tak łatwo:-D
Heh przez dobę miała podwyższoną temp. Najwyższa to 37,7 tak że to szczepienie łagodnie przeszła. Ale następne też będę odwlekać w czasie. Na ostatnim powiedziałam że wyjeżdżamy z M i wracamy za mc :-) im dziecko starsze, tym silniejsze.

Malgonia, może faktycznie jakieś felerne te testy. Ja też ostatnio zastanawiałam sie nad zakupem tych testów owu z allegro ze względu na cenę ( w aptece 5 szt. u mnie kosztuje ok. 18,00zł - więc różnica jest znaczna) ale przed zakupem coś mnie tknęło żeby poczytać opinie i faktycznie dużo kobiet pisało, że im nie wychodzą testy zakupione na allegro, że druga kreska cały czas słabo wychodzi. Więc miejmy nadzieję, że Twój skok temperatury to właśnie na owulke ;D

No własnie, my sobie możemy planować:-D a teściu się nie zgodzi i koniec bajki:-D:-D:-D tu już nawet nie chodzi o miłość między nimi:-D:laugh2:
a co do testów owulacyjnych. Ja nigdy osobiście nie używałam, bo przyznam się wstydziłam sie ich kupić w aptece:zawstydzona/y::ninja2::ninja2: ale czytałam własnie opinie że te z allegro nie wychodzą...

reklama
Do góry