reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszkaala, broń boże nie chcę Cię straszyć, ale 2 tygodnie temu moja znajoma miała dokładnie tak samo - dzidzia troszkę za mała jak na ten tydzień. Okazało się, że były kiepskie przepływy, czy w ogóle jakaś żyła niedrożna... Jeden lekarz (prywatnie) to widział a w szpitalu nie. Dopiero jak im powiedziała to zaczęli uważniej się przyglądać. Była kilka dni w szpitalu. Nie pamiętam czy jakieś leki jej dali, bo na pewno sterydy dostała (na płucka w razie gdyby trzeba było wcześniej ciążę rozwiązać). Kazali jej więcej jeść. Ale koniec jest pozytywny, bo maleńka urosła jakieś 400g i jak na razie spokojnie czeka w brzusiu na swój czas :happy:
Zadzwonię do niej dopytać dokładnie i napiszę.
Ale wydaje mi się, że może warto z innym lekarzem te przepływy skonsultować...:confused:

reklama
Kat : pani doktor mowi ze to najlepszy lek zeby jak najszybciej zbic ten cukier zeby dzidzi bylo lepiej jak zajde w ciaze i zebym ja donosila. Oczywiscie jak tylko dowiem sie ze jestem w ciazy to mam odstawic ale zastanawia mnie fakt ze np. O ostatnich ciazach dowiedzialam sie kolo 5-6 tydz czy to juz nie za pozno takie leki juz moga wyzadzic szkody. A nie stac mnie na test albo bete co tydzien lub dwa...

Agnieszkaala broń Boże nie chciałam Cię nastraszyć. Ja na ten wątek zajrzałam przez przypadek. I jak będę kolejny raz w ciąży to nie wyjdę z genetycznego jak mi nie zrobi tego badania! Zawsze coś... Nie denerwuj sie na zapas! Jeszcze się będziemy śmiać jaki się kawaler duży urodzi:) Bo moja Oliwka nadal czeka na jakiegoś potęcialnego kawalera:rofl2::-D

agnieszkaala :) spokojnie dzieci mają takie dysproporcje.. z tego co wiem to może być nawet 2-3 tyg roznicyw niektórych wymiarach..wiec głowa do góry, ale ostrożności też nigdy za wiele :)

Nisiao własnie lekarz mówił, że miejmy nadzieje, że to genetycznie i że dziecko zdrowe, poprostu mniejsze, ale jego mina była nie zaciekawa.
OneMoreTime gin niby badał przepływy i twierdził, że jest ok. Długo patrzył na to, ale czy się zna czy nie to niewiem. Z Alą w ciąży niemiałam żadnych zastrzerzeń. Jak czytam w necie to mase jest podobnych przypadków do mojego i 99% kończą się ok:dzieci się rodzą zdrowe. Myślimy z M, żeby udać się na usg do innego lekarza, ale to za jakieś 2 tyg żeby wiedzieć czy coś urósł. A jeść moge więcej,ale ile można?
Kwiatuszku hehe Filip jeździłby do Ukochanej, a przy okazji babcie odwiedzał:D Jak Oliwka po szczepieniu?
Mysiak o dobrze, że zajrzałaś. Niemoge Ci wiadomości wysłać bo jakiś błąd wyskakuje. Czekam na reszte fotek:) A we wtorek ma być dostawa ciuszków od kuzynki na 62cm to zobacze co mam i dam znac. A ta czapeczka to jest taka jesienna czy cieniutka?

Hola, hola:-D Agnieszkaala najpierw musi przejść przez casting i oczywiście teściu musi go zaakceptować:-D nie ma tak łatwo:-D
Heh przez dobę miała podwyższoną temp. Najwyższa to 37,7 tak że to szczepienie łagodnie przeszła. Ale następne też będę odwlekać w czasie. Na ostatnim powiedziałam że wyjeżdżamy z M i wracamy za mc :-) im dziecko starsze, tym silniejsze.

Malgonia, może faktycznie jakieś felerne te testy. Ja też ostatnio zastanawiałam sie nad zakupem tych testów owu z allegro ze względu na cenę ( w aptece 5 szt. u mnie kosztuje ok. 18,00zł - więc różnica jest znaczna) ale przed zakupem coś mnie tknęło żeby poczytać opinie i faktycznie dużo kobiet pisało, że im nie wychodzą testy zakupione na allegro, że druga kreska cały czas słabo wychodzi. Więc miejmy nadzieję, że Twój skok temperatury to właśnie na owulke ;D

No własnie, my sobie możemy planować:-D a teściu się nie zgodzi i koniec bajki:-D:-D:-D tu już nawet nie chodzi o miłość między nimi:-D:laugh2:
a co do testów owulacyjnych. Ja nigdy osobiście nie używałam, bo przyznam się wstydziłam sie ich kupić w aptece:zawstydzona/y::ninja2::ninja2: ale czytałam własnie opinie że te z allegro nie wychodzą...

reklama
Do góry