reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszku miejmy nadzieje, że tak będzie. Na usg badał łożysko i mówił, że z nim ok, ale może są jeszcze jakieś dokładniejsze badania. Nic mi nie zlecał. Mam na następną wizyte zrobić tylko przeciwciała,hbs,morfologie i mocz i zrobi usg dla porównania czy Filip rośnie. Boje się jak cholera. A kiedy planujecie rodzeńswo dla córci?

reklama
agnieszkaala mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Trochę to dziwne, że nie masz żadnych zaleceń, u znajomej było tak, że w 7 miesiącu lekarz powiedział, że dziecko jest za małe i za wolno rośnie i kazał jej leżeć i jeść efekt taki, że dziecko zaczęło przybierać i urodziło się zdrowe, a matka przez te 2-3 miesiące przytyła coś 10kg, ale czego nie robi się dla dziecka.

W suwaczku mam napisane, że dziecko ma 40cm, a gin mówił, że długość od głowy do uda to 28,5cm. Tutaj jest podana dlugość całego dziecka.
Kwiatuszku
aleś mnie nastraszyła tym artykułem:baffled: Skoro tak się mają sprawy ze starankami to trzymam kciuki za miłą "niespodziankę":)
Juchu lekarz powiedział, że jedzenie w tym przypadklu nic nie da bo dziecko itak sobie weźmie, tak czy siak. Ja jem normalnie, nie głodze się,ale też nie obżeram. Sniadanie, II śniadanie, obiad przeważnie dwudaniowy, kolacja. Między czasie jakiś owoc, sok, warzywo. M itak po wizycie nakupował sterte jedzenia,ale nie jestem w stanie tego wszystkiego zjeść. Staram się co raz coś podjadać,ale bez przesady. Leżeć nie musze. Jak na następnej wizycie okazę się, że maluszek nie rośnie lub różnice się zwiększają pójdziemy się skonsultować z innym lekarzem.

nikusia gratuluję i życzę zdrowej ciąży:)
one more time przykro mi że musiałaś mieć znów zabieg... ja nawet nie wiedziałam, że mam szanse na poronienie samoistne, lekarz nie dał mi wcale wyboru...
agnieszkaala kochana 3mam kciuki za maleństwo, musi być dobrze!
loi kciuki za wizytę
nisiao, kat, eve ja ruchy czułam też na etapie 15-16 tyg, bardzo lekkie i tylko po bokach bo mam lożysko na przedniej ścianie. I też wariowałam tu na forum że kilka dni nic nie czułam. A od wczoraj czuję już malutkie kopniaczki na środku pod pępkiem:))) ach jakie to miłe, cudowne, wczoraj nawet mój m poczuł puknięcie przez skórę:)))))
ledwo dycham w ten upał, codziennie się chłodzę lodami, aż się boję że przesadzam z tym słodkim:p
Wizytuję dopiero 17 sierpnia... jeszcze tyle czasu ale wizyta będzie wyjatkowa bo połówkowa:)
pozdrawiam Was serdecznie

nikusia gratuluje!!!! Tym razem na spokojnie,bedzie dobrze- nie musisz histeryzowac i od razu na usg ale moze przejdz sie do lekarza na wizyte;-)

Loi tez mysle tak, ze jakby bylo groznie, to by Cie lekarz do szpitala wyslal- a co do wagi kochana ja wazylam 2800 tylko, a dostalam 10 pkt apgar i mam 173 i zawsze zdrowym dzieckiem bylam:-))) :rofl2:

agnieszkala nie martw sie na zapas , jakby cos powaznego z rozwojem bylo , to by wyszlo wczesniej przeciez, tak mi sie wydaje-bedzie dobrze zobaczysz, cos pewnie sie glupio ulozyl i tyle ;-)

Ostatnia edycja:
Loi jaCię to uspokoi idź wcześniej do lekarza,le on uspokajal że jesr wszystko dobrze.Tak pewnie jest,ale wiadomo zawsze się niepokoimy.Musi być dobrze :*

Nikusia gratulacje betyto teraz czym predzej trzeba to sprawdzić :)

Agnieszkaala to
Cie lekarz nastraszył.mam nadzieję że to nic złego i dzieciatko poprostu jest takie mniejsze,jesz prawidłowo przecież to nie chodzi o to żeby się obżerać kurcze....
Nie słyszałam o czyms takim.3mam kciuki napewno bedzie dobrze
liluś no to ciekawe jak to bedzie z tymi ruchami :)

reklama
Nikusia- trzymam kciuki! Piękna beta, piękna ciąża.

Dziewuszki, czy któraś zawiodła się na testach owulacyjnych? Mi do tej pory wychodziły jak trzeba, sprawdzałam kiedyć z aptecznymi, tak samo wychodziły, teraz mam nową serię (takie z Allegro za 1zł zielone, poprzednio były niebieskie) i kurczę no nic nie wychodzi w tym cyklu. Ciagle są ujemne.Martwiłam się, że nie miałam owulacji, a tu dzisiaj skok temperatuwy. Mam nadzieje, że to TEN skok a nie przeziębienie. Czyzby testy zawiodły, jakaś wadliwa seria?

Do góry