reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Onaxxx, masz wszystko co najtrudniej kupic - dodatki. Kiecka to zwykle mily zlego poczatek, potem sie zaczyna co do niej dobrac, a Ty masz. Dzis na spokojnie cos dokombinujesz i bedzie cacy.

reklama
zrobilam sobotni shoping....malej kupilam srebrny delikatny komplecik bizuterii jako dodatek do wlasciwego prezentu.....butow jakie bym chciala brak-pastelowo szare szpilki bo takieby mi do sukienki pasowaly......zostaje mi zaprezentowanie sie jutro w czerwonym kostiumie....spodnica przed kolano i dopasowana zakiet.....w koncu nie ja ide do komunii.....masakra z tymi ciuchami....cala szafa a jak trzeba cos wlozyc to nie ma co:crazy:

No i kostiumik jest ok - pasuje przeciez. Spodniczka przed kolano to tez bardzo przyzwoita, "kosciolkowa" dlugosc. Jest ok.
Znalazlam cos takiego - mozna sie smiac.
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch to nazwa miejscowosci w Wielkiej Brytanii. W jezyku walijskim oznacza ona :"Kościół Świętej Marii w dziupli białej leszczyny przy wartkim wirze wodnym oraz Kościół Swiętego Tysilio przy czerwonej jaskinii", a wymawia sie tak: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... gogoch.ogg
Nie wiem czemu dzieli mi uparcie nazwe, odcinajac spacja koncowke - powinno byc razem.

Ostatnia edycja:
Onaxx, super że problem rozwiązany :-)
Szpilki jeszcze się znajdą i kiecę na inną okazję wykorzystasz.
A problem, że szafa pęka w szwach, a nie mam co na siebie włożyć to znam doskonale :confused2: U mnie problem sprowadza się do tego, że 90% zawartości szafy to rzeczy za małe, do których mam niby schudnąć :zawstydzona/y::confused2::zawstydzona/y:

Kłaczek, widać nie tylko u nas "mądrzy" są Ci co nazwy wymyślają.
Mnie zawsze zastanawia nazwa "poryte jabłoń" gdzieś na trasie warszawa-białystok

klaczek fajne.....w przyszlym tygodniu jade do lodzi na zakupy, jestb takie swietne centrum, wloskie ciuchy, buty super no i ceny tego nizsze niz w sklepach, wiec sie troche zaopatrze.....ogladalam wlasnie wczoraj zdjecia z wakacji sprzed 2 lat...jaka ja laska bylam....:szok:biore sie za cwiczenia od poniedzialku

No to jutro jeszcze daj sobie poszalec na komunii, a od poniedzialku wez sie za swoja d... - bedzie nas wiecej. Fakt, ze nie moge w tej chwili sie odchudzac, ale tez pilnuje jak cholera zeby nie "dobrac cialka" bo kto to udzwignie? Wiec kroluje salata, warzywka i chude miesko - od tego Jajka nie ubedzie, urozmaicone jest to zarelko jak nalezy, tylko energetycznie dosc ubogie, ale zapasow to ja mam na sobie dosc.
Just, to nazwa walijska - ten jezyk sam w sobie jest pojechany, jakby ktos gadal z tona flegmy w gardle, a nazwa... Coz - nie znam pochodzenia historycznego, nawet nie wiem kiedy powstala. A ciekawych nazw w Polsce jest duuzo. Niektore wrecz smieszne, inne zenujace.

Ostatnia edycja:
O, smalczyk rzecz piekna - ostatnio przerobilam 7kg sloninki i siedzi mi w pojemniczkach zacna omastka. Tylko z cebulka przeskwarzam i do ziemniaczkow cacy. No, nie dla mnie. Zaczelam gotowac na dwa sposoby - dzis meska czesc ma filet kurczaka w sosie curry, a ja ow filecik grilluje i pokrojony pojdzie do salaty z pomidorkiem, ogoreczkiem, zielona cebulka, rzodkiewka, papryka i jogurtem wymieszanym z lyzka majonezu. "Bosy" jogurt do tego mi nie wchodzi ni cholery. A marchewka z groszkiem to ukochane papu Rajmunda. I zasmazane buraczki - maniak.

Onaxxx ja też nie mam co na siebie włożyć. Wczoraj szłam na panieńskie i jasny szlag mnie trafiał, bo wszystko jakieś takie zwyczajne. Same bluzki naciąganki i jeansy. Do pracy owszem ale na jakiś wypad nie bardzo. W końcu mój syn mnie ubrał, bo ja marudziłam i łaziłam po domu w szlafroku, wrrrrrrrr.

Babeczki a u mnie w czwartek i piątek były Igry studenckie. Mam ta przyjemność mieszkania przy lotnisku. Na co dzień bardzo przyjemne miejsce ale w Igry makabra. Na lotnisku organizują koncerty i kupa nawalonej i naćpanej młodzieży biwakuje pod naszymi oknami. Żeby była jasność najbardziej upodlone są dziewczyny!
Dobrze, że to już za nami :)

reklama
Kasiu a mnie dzisiaj synuś zrobił takie zajedwabiste grzanki rano i w takiej ilości, że do teraz jestem nażarta jak mops i o obiedzie nie myślę:)

Do góry