reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kłaczku śliczne teściki i śliczne kreseczki :-). A, i suwaczek też. Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Będzie dobrze, bo musi być dobrze.

A co do strugania wariata, to planuję to robić za jakieś 3 tygodnie. Chcę iść do gina na NFZ i namówić go na testy, których nie zdążyłam zrobić w ciąży. Nie wiem czy mi da skierowanie tak na piękne oczy, więc w razie czego będę musiała ściemniać.

reklama
kłaczku jescze raz ściskam cię mocno!!!! :D o tak się cieszę :D o tak :D

EMy progesteron nalezy brać tak do 16t stopniowo zmniejszając dawkę. Ja ostatni tydzień brania łykałam po 1 tabletce dziennie

asbardzo mi przykro, [*] dla Twojego taty, niestety wiem, co przeżywasz, niedawno też straciłam bardzo bliską osobę, ale nie będę was zanudzać

kłaczkugratuluję:):) bardzo się cieszę, oby te kolejne miesiące były bardzo spokojne, dzięki Tobie wiem, że mimo wszystko bardzo chcę być znowu w ciąży:)

klaczku faceci boją sie chyba jeszcze bardziej , babki pogadają z innymi babkami , poskarżą sie , pożalą , a facet?zostaje z tym sam , przynajmniej u mnie tak jest bo mój K. (pisałam wcześniej M. bo chodziło mi o męża M jak mąż, a to krzychu)nie potrafi rozmawiać z kimś innym jak tylko ze mną o naszej stracie , staraniach, o bólu i strachu.Mówi że jak będzie dzidzia to będe leżeć całe 9 mcy:-DKiedyś mi powiedział ,,obiecaj mi że już tak sie nie zdarzy,, niestety nie mogłam mu obiecać , wiem że jego strach jest taki jak i moj.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Klaczku. Nie jesteś w 3 tygodniu. Jutro skonczysz pełen 4 a pojutrze zaczniesz 5. Jeśli suwaczek pokazuje 4 tydzień i 1 dzień to jest to już pierwszy dzień 5 tygodnia. Lekarze tak liczą. Zajęło mi to troszke zanim sie polapalam. Czyli u mni dziś 12t 1 dzień czyli dzis zaczelam 13 tydzien.

Witajcie w ten poniedzialkowy bardzo słoneczny poranek
No wróciłam do zywych.Mały w koncu w przedszkolu a ja mogę popracować.
Dziś rano byłam na pobraniu krwi bo jutro wizyta wiec musze miec swierze wyniki.
A tak pomalutku sie kula.
Teraz juz bede z BB na bierząco.
pozdrawiam

witam wszystkie drogie panie :D

kłaczek no cudne te twoje kreseczki, co do kresek widmo beta to raz do tego dochodzi czułość testów - zazwyczaj paskowe mają mniejszą - ale to nie reguła
a jak patrze na suwaczek to najchetniej bym podskakiwała na tym stołku, ale niech se M pośpi

balbi trzymam za ciebie &&

winki80 za ciebie i twojego dzieciaczka && i dzisiejsze badania

AS 76 własnie odczytałam to co mi napisałas na privie, dziekuje ci bardzo i ściskam mocno, jestes kobitko wielka

dobra zmykam narazie poprzesadzać kwiatki w ogrodzie,
aa ps jak dostaniecie bona z ikea do skrzynki nie wyrzucajcie serio rozdaja "za darmo" w niektórych sklepach mozna łaczyc do 5 bonów na jeden paragon w weekendy (jak maja duzo ludzi) za 100 można juz jakis konkret kupić - a w sumie dostać trza tylko przekroczyc ta stówę czy tam 20 zł (bo w takich nominałach sa bony po 20 zyla) o wiecej niz jeden zł

trzymajcie sie kobitki - zafasolkowane odpoczywajcie

reklama
Wchodzę po weekendzie, a tu radość przemieszana ze smutkiem. Los jest przewrotny, ale jak widać dąży do zachowania równowagi w przyrodzie- jedym daje innym zabiera.
As przykro mi bardzo z powodu śmierci taty :-(Nie chcę pisać banałów, ale gdziekolwiek teraz jest, na pewno nie cierpi. Odszedł otoczony rodziną, miłością, opieką... Nie każdemu jest to dane...

Kłaczek GRATULACJE Ale powiem szczerze, że zaskoczyłaś mnie :-pObaliłaś moją teorię mówiącą o tym, że przy 200%-towym parciu na dziecko i technicznym podejściu (liczenie, temperatura i inne naleśniki) szanse na powodzenie spadają do zera, bo psychika blokuje. A tu proszę chcieć to móc :-) Suwaczek z zimorodkiem wymiata.
A teraz moment szczerości z mojej strony. Jak przyszłam na te forum i zobaczyłam stan zaawansownia Twojej geriatrii pomyslałam sobie kobieto puknij se w łeb, masz już tyle dzieci a teraz jeszcze "na starość" masz jakieś fanaberie i bobozachcianki... Ale z czasem jak Cię "poznawałam"- charatker, sposób bycia, spojrzenie na świat, relacje z dzieciakami... teraz jest mi głupio że tak źle na początku o Tobie myślałam :sorry2:. Teraz zazdroszczę Twojemu zimorodkowi takiej zaje...stej wyluzowanej, nieco postrzelonej matki :-) sama chciałabym taką mieć ;-) Niejedna 20latka mentalnie jest dużo starsza od Ciebie. Mam nadzieję, że sama dla swojego potomka kiedyś będę chociaż w połowie taką matką-kumpelką.
Więc zimorodku korzystaj z szansy, bo taka matka nie trafia się każdemu :-)

Do góry