reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kłaczek - Miyuki na spacerze??? :-D:-D:-D Super to musiało wyglądać :-)
Lady MK - co do wiesiołka to na wszelki wypadek zapamiętam sobie te informacje :-)
Bishopka, Patrycjaaa - super, że wpadłyście i życzę spokojnej ciąży do końca :happy2:

Miłego dnia!

reklama
Lilijanno, Miyuki lubi spacerki. Inne nasze koty sie boja, ona nie slyszy wiec halas jej nie dotyczy. Zwykle pakuje ja w torbe, taka z otworem na glowe (jak na yorki, tylko wieksza) i taka rozgladajaca sie po swiecie niose na deptak lub do parku. W torbie jest wpieta szelkami do karabinczyka. Potem przepinam ja na smyczke i... laze za nia bo przeciez kot przy nodze nie chadza. Tu sobie posiedzi, tam sie przejdzie, a ja za nia grzecznie. Wczoraj na deptaku jezdzilo to autko ze szczotami sprzatajace nawierzchnie - myslalam ze sie glupia zastanowi, a ona do niego zasuwala zobaczyc z bliska. Tyle ze deptak musze odpuscic bo dzieci i laseczki ja opadaja niesamowicie. Kurcze, to bylby fajny kot na ktorego mozna laski rwac.
A tak poza tym, to co sie zrobilo z forum? Przede wszystkim jak je otwarlam, to mi wylazlo... 68 wiadomosci.:szok: Z tym ze to byly jakies posty z tego watku. Potem okazalo sie ze na gorze strony wisi logo fb, a na linii gdzie wyswietlaja sie strony, jet jakies duze, szare serce z liczba obok i jak sie to rozwinie to wylaza jakies nicki... Cholera, co to jest i kto to wymyslil i co zrobic zeby bylo po staremu? Lepsze zawsze bylo wrogiem dobrego.

kłaczek, sorki ze dopiero dziś się odzywam, ale byliśmy wczoraj u teścia na imieninach... ;-) Co do mojego wiesiołka, to ma 500mg/kapsułka i zalecają brać 3x po 2 kapsułki. Ja uznałam, że dwa razy dziennie mi wystarczy, zwłaszcza że w ciągu dnia w pracy pewnie i tak ciężko by mi było pamiętać systematycznie... :-) Może anglicy z założenia ostrożnie podchodzą do takich "suplementów"...? Ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat, ale sprawdziłam u nas kilka firm i we wszystkich zawartość i dawkowanie są bardzo podobne...

Dzieki, Lady MK. Nie oczekiwalam odpowiedzi natentychmiast, wszak nikt nie siedzi przykuty do neta 24h/d. Na polskiej stronce jakiegos sklepu wylookalam te 350mg, natomiast znalazlam rowniez stronke dotyczaca plodnosci i tam zalecali dzienne spozycie 1500-2000mg, czyli takich "moich" pigulek dziennie 5. Na opakowaniu mam jak byk 1-2 a day. Folik maja w dawkach identycznych jak polski Folik bez recepty - 0,4mg, zalecaja podobnie jak u nas po 1/dobe. Mysle ze zrobilam blad kupujac opakowanie zawierajace 30 kapsulek - bylo od razu wziac 90 i brac po 6 dziennie.
O! I mozliwosc podziekowania pod postem tez mi wcielo. Kto mi to pozmienial? Za co? Nie lubie i ciezko sie przyzwyczajam do takich nowinek - sprawiaja ze czuje sie obco.

Ostatnia edycja:
Witam sie niedzielnie dziewczyny :-)
klaczku ja bralam tego wiesiolka i musze przyznac ze naprawde pomaga :tak: kiedy zblizaly mi sie dni plodne nie mialam szans tego nie zauwazyc,sluz byl i to duzaaa ilosc :tak: bralam 2 cykle po 3x1 dodatkowo bralam jeszcze sobie magnez,wapno no i folik obowiazkowo :tak:;-) :-) Ale w ostatnim cyklu,w tym ktorym zaskoczylo nie bralam nic tylko folik ;-) Tez dzisiaj zauwazylam ze cos po zmieniali na forum :eek: jakos tak dziwnie teraz jest :tak:
Dzisiaj pogoda ponura u mnie jest ale ostatnie 2dni slicznie bylo i slonecznie :tak:
Pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn :-)

Ostatnia edycja:
Dzieki, Ssabrinaa. Biore magnez, wapno i folik, od czasu do czasu - 2-3 razy w tygodniu - mulitiwitaminy z zelazem. Pomysl z wiesiolkiem wydaje mi sie o tyle niekiepski, ze sluzu mam zwykle tak malo, ze nawet nie jestem w stanie na jego podstawie okreslic etapu cyklu. Nie zeby gluty po kolana, ale przydaloby sie wiecej jesli mam cos obserwowac. Poza tym obecnosc sluzu sprzyja komandosom. Zaczelam wczorajbrac i zobacze co z tego wyniknie. Poza tym wyczytalam ze wiesiolek sprzyja redukcji wagi, a wlasnie probuje cos delikatnie prawda... ten.. no... pozbyc sie tego kombi z tylu. Deliktanie, czyli nie glodzac sie i nie lapiac zadnych Dukanow itp. cholerstw. Dieta Hanki Bielickiej + unikanie produktow wysoko weglowodanowych i oczywiscie bardzo tlustych. Cos blizej Montignac bo z uwzglednieniem IG. O, mam - zre jak cukrzyk. Czesto, po trochu i bardzo delikatnie ze wszystkim co ma IG powyzej 50.

hey dziewczyny dość długo mnie nie było, bo troszkę pracowałam do późna, no a teraz siędze sobie na zwolnieniu lekarskim jestem w ciąży po raz 4. Mam nadzieję, że będzie udany i nie poronie tego czwartego, bo nie wiem co zrobię... Na razie biorę duphaston i femibion mam nadzieję, że zdziałają cud i będzie ok dopiero w piątek mam usg także będzie wiadomo bardzo się boję teraz jestem w 6 tyg licząc od miesiączki pozdrawiam

Andrzelika, to jesteśmy na tym samym etapie. U mnie też 6 tc, i niestety też łykam duphaston bo w piątek zaczęłam krwawić i bardzo się przestraszyłam, ale w szpitalu okazało się że ciąża rozwija się dobrze więc muszę leżeć i uważać.
Trzymam kciuki w takim razie żeby nam się obu udało :tak:
I za inne dzieczyny oczywiście też :-)

reklama
"I co to jest to cholerne, czarne serce z duza liczba na gorze? I w ogole czy jest jeszcze na necie jakas strona gdzie nie zobacze logo fb??"""

Kłaczku zobacz w ogłoszeniach administratora! Wprowadzili zmiany w użytkowaniu BB.:confused:

Do góry