No to ja się wam pochwalę małym "sukcesem"... Wychodzi na to, że wreszcie zniosłam to swoje upragnione jajko - pierwsze po stracie :-) i to dopiero w 25dc! Tempka dziś skoczyła prawie o cały jeden stopień w porównaniu z wczorajszą (z 35,8 na 36,7, a kilka dni wstecz była nawet 35,0-35,3), a do tego na przedwczorajszym teście LH krecha była najbardziej wyraźna, więc to musi być to... Cieszę się, bo to znaczy, że jest ok i jak tak dalej pójdzie, to zamierzam dołączyć do kwietniowych staraczek i wzmocnić szeregi... ;-) Teraz tylko jeszcze trochę cierpliwości w oczekiwaniu na @ i...do dzieła... ;-) Muszę tylko jeszcze odpukać w niemalowane, żeby nie zapeszyć za wcześnie...
reklama
Witam kobitki jestem po wizycie tak ogolnie wszystko oki ide w poniedzialek na badania i usg wiec wszystko sie okaze tak naprawde w poniedzialek trzymajcie kciuki:-)
Mamuska bardzo mi przykro zapalam swiatelko dla twojego aniolka.Mowia ze najlepeij poczekac trzy cykle i sie mozna starac.
Mamuska bardzo mi przykro zapalam swiatelko dla twojego aniolka.Mowia ze najlepeij poczekac trzy cykle i sie mozna starac.
onaxxx
Fanka BB :)
hej dziewczyny!!
mamuska przytulam i (*) dla Aniolka
ja mam dzis super cisnienie 70/45 chyba kawe sobie dozylnie wstrzykne, wrocilam po nocnym dyzurze i wstalam ledwo o 13, zwloklam sie jakies zakupy zrobic i ledwo je dotaszczylam do domu, pogoda beznadziejna, nastroj do d... a tu wolny weekend mam wiec zalamka totalna
emy dla twoich Aniolkow (*)(*)
mamuska przytulam i (*) dla Aniolka
ja mam dzis super cisnienie 70/45 chyba kawe sobie dozylnie wstrzykne, wrocilam po nocnym dyzurze i wstalam ledwo o 13, zwloklam sie jakies zakupy zrobic i ledwo je dotaszczylam do domu, pogoda beznadziejna, nastroj do d... a tu wolny weekend mam wiec zalamka totalna
emy dla twoich Aniolkow (*)(*)
Renia J.
Zaangażowana w BB
Witajcie
Musze napisac bo może poczuje sie troszke lepiej jak sie wyżale,
We wtorek dowiedzialam sie ze moje słoneczko umarło w 9 tygodniu ciązy,
W srodę odbył sie zabieg, jest mi tak strasznie źle, nie umiem sobie z tym poradzić, wiem ze przede mną wiele dni rozpaczy , wiem ze kiedys wyjdzie słonce dla mnie ale na dzien dzisiejszy jest mi tak strasznie żle !!!!!!!!!!!!!!!
Teraz nie wiem kiedy mozna sie starać o dziecko, po zabiegu wiadomo ze trzeba odczekać ale ile?? Moja znajoma zaszła w ciąze miesiac po zabiegu i urodzila zdrowe dziecko ale ja sie tak boje !!
I trzeba czekać na @ ale ile to może potrwać ????
Bardzo mi przykro
[*] dla twojego Aniołka
Ja poroniłam 2-razy tylko nie miałam zabiegu. Mój lekarz powiedział że moge się starac po@ a jak bym miała zabieg to radził by odczekac przynajmiej 3-miesiące.Ale
to twój wybór.Mi też karzdy radził zaczekac przynajmiej 3miesiące bo to było 2-poronienia byłam nawet u innego lekarza po porade i też mi kazała czekac 3-miesiące.Poroniłam we wrzesniu a 25 Listopada byłam znowu w ciąży.Napoczątku bardzo się bałam ale teraz jestem w 20-tyg.ciąży i jestem szczęsliwa.Wierze że ci też się uda tylko niepoddawaj się...
Cześć Kochane, w końcu minęły dwa najdłuższe dni w moim życiu, ale o tym może innym razem, bo może nie warto.
Mamuśka światełko (*) dla Twojego maleństwa.
Emy, Kłaczek co do blokady, to ja jestem tego najlepszym przykładem. Jakiś czas temu wspominałam właśnie, że ja przez 2 lata nie mogłam zajść w ciążę, pomimo dobrych wyników z obu stron. Niby próbowali zwalić na tarczycę, ale tak po prawdzie, to miałam normalne owulacje, odczuwalne jak cholera, a ja po prostu ze strachu i wyczekiwania jednocześnie się przyblokowałam. Teraz już o tym wiem. Generalnie co miesiąc uważałam na to co robię, żeby przypadkiem nie zaszkodzić maluszkowi, gdyby się pojawił, aż w końcu w ostatnie moje urodziny stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, tylko trzeba się wziąć za siebie i zwalić wszystkie kilogramy, których mi moja kochana tarczyca dostarczyła. I tak mój M kupił mi trenera do playstation i w końcu dotrzymał obietnicy i zaczęliśmy biegać. Na rezultaty nie musieliśmy długo czekać, następna @ już nie przyszła Poza tym za pierwszym razem zaszłam w ciążę zaraz po zakupie i uruchomieniu rowerów plus bieganie. Tak więc za dietę już się zabrałam, a jak tylko waga zacznie spadać, to zabieramy się również za bieganie))
Tylko jeszcze na wyniki badań muszę zaczekać, ale do końca marca powinnam mieć już wszystkie.
Dziękuję, że jesteście i dobrej nocki Wam życzę.
Mamuśka światełko (*) dla Twojego maleństwa.
Emy, Kłaczek co do blokady, to ja jestem tego najlepszym przykładem. Jakiś czas temu wspominałam właśnie, że ja przez 2 lata nie mogłam zajść w ciążę, pomimo dobrych wyników z obu stron. Niby próbowali zwalić na tarczycę, ale tak po prawdzie, to miałam normalne owulacje, odczuwalne jak cholera, a ja po prostu ze strachu i wyczekiwania jednocześnie się przyblokowałam. Teraz już o tym wiem. Generalnie co miesiąc uważałam na to co robię, żeby przypadkiem nie zaszkodzić maluszkowi, gdyby się pojawił, aż w końcu w ostatnie moje urodziny stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, tylko trzeba się wziąć za siebie i zwalić wszystkie kilogramy, których mi moja kochana tarczyca dostarczyła. I tak mój M kupił mi trenera do playstation i w końcu dotrzymał obietnicy i zaczęliśmy biegać. Na rezultaty nie musieliśmy długo czekać, następna @ już nie przyszła Poza tym za pierwszym razem zaszłam w ciążę zaraz po zakupie i uruchomieniu rowerów plus bieganie. Tak więc za dietę już się zabrałam, a jak tylko waga zacznie spadać, to zabieramy się również za bieganie))
Tylko jeszcze na wyniki badań muszę zaczekać, ale do końca marca powinnam mieć już wszystkie.
Dziękuję, że jesteście i dobrej nocki Wam życzę.
Mamuśka23 - witaj, dla Twojego Aniołkadziękuje za wszystkie dobre słowa, za 10 dni odbieram wyniki histopatologiczne wiec wtedy sie okaże jaka była przyczyna obumarcia !!
[*]. Co do dowiedzenia się przyczyny to w 99% bym powiedziała tej przyczyny wynik hist-pat nic nie wniesie. Niestety
Kłaczek, Karollcia33 - tu nawet nie chodzi o odparzenie tyłka, bo to niegroźne, ale glista ludzka już jest groźna i wyjście z toalety powinno być odpowiednio przez nauczyciela mianowanego czy niemianowanego zaobserwowane i przeprowadzone.Co do wycierania pupy trzylatkowi... Na takie dictum odpowiedzialabym ze skoro nie zyczy sobie podcierac trzylatkow, powinna zostac nauczycielem akademickim, a jesli moje dziecko w wyniku braku higieny (nie mozna od takiego malucha wymagac zeby umial sie dokladnie wytrzec) odparzy sobie pupe, zloze odpowiednia skarge o niedopelnienie opieki przez placowke.
Czarna76 - ale w szkole ma siostrę, więc to też inaczej, zawsze Jej raźniej, że gdzieś tam w tym samym budynku jest Maja. U mnie było podobnie ja w 3 klasie, Magda w zerówce, śmigała jak ta lala, czuła się bezpieczniej.Karolcia33 , ja moja córkę celowo posłałam do zerówki w szkole, żeby się przyzwyczaiła do szkoły. Wiadomo inne zwyczaje itp świetnie się odnalazła i teraz w 1 klasie jest jej zdecydowanie łatwiej. U nas też moloch i bardzo duzo klas ,ale jest ok.
Lenka29 - bardzo mocno trzymam!Witam kobitki jestem po wizycie tak ogolnie wszystko oki ide w poniedzialek na badania i usg wiec wszystko sie okaze tak naprawde w poniedzialek trzymajcie kciuki:-)
Ostatnia edycja:
Liljanno, trudno by chyba bylo udowodnic, ze dziecko zalapalo sie na robale akurat w przedszkolu - moglo w piaskownicy... ale masz racje - dochodzi kwestia nauczania odpowiedniej higieny zwiazanej z korzystaniem z toalety.
A my... Sloneczny dzien zacheca do spaceru, wiec zasuwam zaraz na zakupki bo sie zdradliwie pokonczylo sporo rzeczy. @ sobie poszla wiec wracamy na pole bitwy. Wzielam sie ostro za d... - ciekawa jestem jakie bede rezultaty, cwicze troche, duzo mniej zre i zwracam uwage na to co wkladam do buzi. Sie zobaczy.
A my... Sloneczny dzien zacheca do spaceru, wiec zasuwam zaraz na zakupki bo sie zdradliwie pokonczylo sporo rzeczy. @ sobie poszla wiec wracamy na pole bitwy. Wzielam sie ostro za d... - ciekawa jestem jakie bede rezultaty, cwicze troche, duzo mniej zre i zwracam uwage na to co wkladam do buzi. Sie zobaczy.
agamati1
Fanka BB :)
Witam sobotnio....
Tak, jak przypuszczałam cykl poszedł na straty..... rano pojawiła się @....
Mój M dziś przyjedzie do domku na jakiś tydzień, po czym znowu wyjeżdża na jakieś 2 tygodnie.... Pewnie i ten cykl pójdzie na straty.... szlag by to trafił
miałam dziś okropny sen.... śnił mi się cmentarz, jakiś pogrzeb i moja babcia, która nie żyje już 8 lat, a do której miłością nie pałałam..... Obudziłam sie zmeczona....
Piszę sporadycznie, bo nie mam ostatnio weny i czasu. Staram się jednak czytać Was co 2 dni (nie zawsze się udaje).
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku
Tak, jak przypuszczałam cykl poszedł na straty..... rano pojawiła się @....
Mój M dziś przyjedzie do domku na jakiś tydzień, po czym znowu wyjeżdża na jakieś 2 tygodnie.... Pewnie i ten cykl pójdzie na straty.... szlag by to trafił
miałam dziś okropny sen.... śnił mi się cmentarz, jakiś pogrzeb i moja babcia, która nie żyje już 8 lat, a do której miłością nie pałałam..... Obudziłam sie zmeczona....
Piszę sporadycznie, bo nie mam ostatnio weny i czasu. Staram się jednak czytać Was co 2 dni (nie zawsze się udaje).
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku
czytam was codziennie, ale jakoś tak siły brak na pocieszanie, pisanie itp. Ledwo mi siły brakuje, by wytrwać do następnej wizyty. Boję się strasznie i co raz bardziej nie potrafię opanować myśli. Ciągle planuję co zrobię jak się nie uda.... nie potrafię się cieszyć. Na ostatniej wizycie okazało się że różnica między wielkością z OM a z USG zwiększykła się z tygodnia do prawie dwóch, a więc malenstwo słabo rośnie. Nie ma niby powodów do zmartwień, ale siedzę jak na szpilkach. Następny scan 29tego... muszę doczekać
mamuśka zapalam światełko
[*]
mamuśka zapalam światełko
[*]
reklama
Dzien dobry w sobotnie popoludnie:-).U nas pogoda ladna sloneczko swieci.
Ale niestety nawet na spacerek nie pojde bo moj men taki chory angine ma dzis nawet z nim nie spalam ja w sypialni a on w salonie bo jak mnie zarazi to masakra.Zycze milego dnia:-)
Ale niestety nawet na spacerek nie pojde bo moj men taki chory angine ma dzis nawet z nim nie spalam ja w sypialni a on w salonie bo jak mnie zarazi to masakra.Zycze milego dnia:-)