reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
trawa .....;-)swietne miejsca do "zapylania"
ja to juz prawie "ryczaca".. 40-tka to juz sie wogole nie bede odzywac tez teraz zaluje ze wczesniej byly wazniejsze sprawy:-(a teraz jest juz zapozno

Onaxxx właśnie nasz ośrodek wykonuje badania w Diagnostyce w Kielcach.. Więc jutro lęcę na badania... Tylko powiedz czy wykonują te p/ciała bo nie mogę znaleźć...

aniunia Diagnostyka to wielkie laboratorium w krakowie wykonuja wszystkie badania w kielcach maja oddzial, jesli nie robia tych p-cial w kielcach to spytaj czy jest mozliwosc wyslania krwi do krakowa na olszańską 5, pewnie za chylamydie i p-ciala kardiolipidowe bedziesz musiala zaplacic, ja wysylalam swoje badania do krakowa

Trawa kij w tą aborcję, ale co ma piernik do wiatraka, to że ktoś usuwa ciąże, to nie znaczy że ktoś inny kto pragnie dziecka ma nie otrzymać wszelkiej pomocy w tym właśnie kierunku. Uważam że żadna skrajność nie jest dobra. Ani nasza ani ich.

Magnusik to chyba nie było do mnie z tymi wynikami, co mają skoczyć o 70%... albo pisałam coś przez sen :-)

Aniunnia tak możesz iść do lekarza rodzinnego, i jeśli on Ci wypisze skierowanie do genetyki (a ma do tego prawo), to otrzymasz wszystko bezpłatnie. Mąż musi mieć osobne skierowanie. Nie wiem jak w Krakowie, ale jak dzwoniłam tutaj do nas na Sobieskiego w Warszawie, to powiedzieli że jak będziemy mieli skierowania to mamy zadzwonić i umówić się na termin. Ale nie czeka się długo tylko jakiś tydzień - dwa. Też zależy jak Wam pasuje. A jeśli chodzi o badania i oczekiwanie na wyniki to wszystkiego się dowiecie na miejscu. Będziecie mieli rozmowy i konsultacje z genetykiem, który przeanalizuje waszą sytuację, opowie o możliwościach i zalecanych badaniach i zaczniecie. Są to np. badania waszych abberacji chromosomalnych i różne takie. Na podstawie pobranej krwi. Chodzi o to, żeby wykluczyć, ze wasze poronienia nie były wynikiem jakiejś choroby przekazywanej genetycznie przez któregoś z was, lub czy w kolejnych próbach jest duża, mała, średnia szansa na powtórkę tych problemów.
Ja już byłam na konsultacji jeszcze przed poronieniem. Ale teraz nie powtórzę Ci wszystkiego, bo nie wszystko zapamiętałam. Tak po chłopsku - będą badać czy połączenie genów twoich i męża daje zdrowy wynik. Bo jeśli okaże się że wszystko jest ok, to wtedy przyczyny poronień są poza genetyczne, czyli nabyte w trakcie ciąży lub przed nią, ale z innych powodów. A jeśli są genetyczne, powiedzą co robić żeby zminimalizować ryzyko na przyszłość.
polecam Ci artykuł Rozmowa z prof. Jackiem Zarembą z Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie | Trzy białe, jedna czarna - strona 1 - Polityka.pl

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny!pomozcie mi kobiety, bo zaczynam wariowac. Nie spalam prawie cala noc bo jak mnie cos zakulo to juz myslalalam ze juz jest po...A zaczelo sie to od tego ze bardzo mocno kaszle, nie mam temperatury, nic mnie nie boli tylko to cholerne gardlo, kaszle jak stara baba. W czasie kaszlenia napianam ten brzuch i boli mnie. Nie daje sobie rady z tym kaszlem a tak sie boje o malenstwo.
Płucz gardło wodą z solą, zabije bakterie i nawilży gardło. Zagulgaj sobie. Szklanka ciepłej wody, kopiasta łyżka soli.

Aniunnia - po pierwsze idź do rodzinnego i niech Ci wypisze skierowania na te badania typu morfologia, mocz, nie daj się zbyć, na toxo Ci raczej nie da, dalej zapisz się do przychodni do lekarza NFZ i niech Ci wypisze na wszystko inne, genetyka Ci się należy przez NFZ, pytanie czy będziesz chciała się pokazać innemu lekarzowi, po trzecie zadałabym pytanie wprost dlaczego nie da Ci skierowania Twoja pani dr skoro ma taką możliwość, skierowanie na karteczce z pieczątką to se może w dupę wsadzić - jejciu jak mnie coś takiego wkur*ia :wściekła/y:

jestem , doczytałam
i pozdrawiam was wszystkie
przepraszam ze nie pisze nic więcej
może jutro...
dół zasypuje , jak zasypie to napisze

reklama
Trawa kij w tą aborcję, ale co ma piernik do wiatraka, to że ktoś usuwa ciąże, to nie znaczy że ktoś inny kto pragnie dziecka ma nie otrzymać wszelkiej pomocy w tym właśnie kierunku. Uważam że żadna skrajność nie jest dobra. Ani nasza ani ich.
o jakiej skrajności w Polsce piszesz?

Do góry