reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trawa przepraszam, zagalopowałam się z tym ostatnim zdaniem i zupełnie nie chodziło mi o wywoływanie tych tematów. Nie chciałabym rozwijać wątku, te poglądy to bardzo indywidualna i osobista sprawa każdego. Wiem, że taka dyskusja może wzbudzić tu tylko niezdrowe emocje a raczej nie doprowadzi do konsensusu.

Chodzi mi tylko o to, że kobieta w Anglii powinna mieć pomoc przy donoszeniu ciąży, nawet jeśli jest ona jest naturalnie słaba i zagrożona od samego początku. U nas przecież ochrona medyczna zagrożonej nawet ciąży od pierwszych chwil poczęcia nie jest wynikiem tego że mamy ustawę antyaborcyjną. Tylko jest wynikiem tego, że kobieta bardzo chce dziecka więc idzie do lekarza i szuka wsparcia od pierwszych chwil. Wydaje mi się że to są dwie zupełnie różne rzeczy. Dlatego nie rozumiem czemu tak się dzieje w Anglii. To tylko chciałam powiedzieć.

reklama
hej babeczki, wiem, ze juz pózno, pewnie już śpicie.
U nas ok, oddycham...... nie staram się o żadną ciążę i jakoś mi lżej na sercu, nie stresuję się i odpoczywam
aniunnia- walcz o swoje, wkoncu składki muszą się na coś przydać. powodzenia. dobrze ze nie ma cysty, a tak sie martwiłaś. myslę że byc moze od tych zmartwien @ się nie pojawia
magnusik- trzymam kciuki, zeby ci ten tydzien do wizyty szybko zleciał
Linnea- tylko spokój nas uratuje, oczywiscie kochana musi być dobrze i nie dopuszczaj do siebie żadnych złych myśli
Magda Mr- betka super! nie zamartwiaj się bez potrzeby
trawa- zazdroszczę, nie powiem :) i życzę owocnych poszukiwań doskonałych plenerów do zapylania :)
czarna- żeby ci zakopywanie szybciej poszło, przybywam z pomocą :) plaza4b.jpg

przy okazji szperania w załącznikach znalazłam zdjęcia, kiedy byłam w ciąży z chłopcami........ ah, wydaje mi się że to był tylko senImage024.jpgImage019.jpg
pencil.png

Marti, wiem widziałam. Szczerze miałam nadzieję, że będzie ambitniejszy ;)
Takich historii jest tutaj mnóstwo
Uroki kurortów :)

Przy okazji wysyłania szpadelka dla czarnej znalazłam mój plik "Karim i Yusif", w którym chowam wszystkie ciążowe zdjęcia, usg i zdjęcie chłopców, kilka piosenek..... wspomnienia
Podzielę się nimi:

Ta piosenka pozwalała mi się wyryczeć do bólu i poczuć tę pustkę w sercu jaka mi pozostała
YouTube - KAREN TAYLOR-GOOD 'PRECIOUS CHILD'

trochę refleksji
YouTube - Kenny Chesney - Who You'd Be Today

Kołysanka, którą im czasem spiewam
YouTube - Céline Dion - My precious one

I piosenka, która stała się moim hymnem, którą śpiewam w duszy każdego dnia, która pozwala mi trwać
YouTube - Sarah McLachlan & Pink Angel Live at American Music Awards 2008 HDTV 720P AAC

wysluchalam jeszcze raz i wiem, że ja już mam swoje dzieci i jeśli nie będę miała więcej, to nic. Te kocham ponad zycie, kiedyś się spotkamy. Patrzę na to wszystko z innej perspektywy, spokojniejsza, silniejsza, utwierdzona w swojej decyzji, bliska spełnienia. Więcej nie potrzebuję... Jeśli nie zajdę w kolejną ciążę to nie mam żalu, mam swoje dzieci

dobranoc wszystkim

Ostatnia edycja:
Emy - cudny brzuszek miałaś, cudowne wspomnienia, przytulam i cieszę się, że odnalazłaś spokój, to bardzo ważne

Onaxxx właśnie nasz ośrodek wykonuje badania w Diagnostyce w Kielcach.. Więc jutro lęcę na badania... Tylko powiedz czy wykonują te p/ciała bo nie mogę znaleźć...

Nie do końca jestem w temacie, ale się wtrącę ;-)
Jeśli piszecie o tej diagnostyce: DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Diagnostyka i przeciwciałach antykardiolipinowych to robią to - przynajmniej ja w 2009 r. miałam krew pobieraną w szpitalu w warszawie (oczywiście odpłatnie), a wynik potem był że zrobiono badanie właśnie w Krakowie. Przez to że to jest robione w Krakowie to trochę dłużej musiałam poczekać.

Emy dzisiaj dopiero mi się zdjątka pokazały. Też popieram poprzednicznę - śliczny brzuszek. Szkoda wielka. Przytulam. Fajnie że się relaksujesz i nie żyjesz staraniami.
Pozdrawiam serdecznie.

Cześć dziewczyny
emy -śliczny brzuszek.Wspomnienia są i zawsze pozostana w naszych sercach.Ja tez ma sporo zdjęć jak byłam z Melką w ciązy ale nie mam jeszcze odwagi ich oglądać.Może kiedyś przyjdzie ten dzień.
Ciesze się że odpoczywasz i zobaczysz dla Ciebie też przyjdzie ta chwila i bedziesz się cieszyć.Głeboko w to wierze.Przytulam mocno.
A u mnie bez zmian.Dziś się trochę gorzej czuję ale to tak już ma.jednego dnia jest ok drugiego gorzej.Daje radę.
A mojego synka już prawie tydzień nie ma.Dzwoni do mnie kilka razy dziennie i opowiada co robi.Każe mi głaskać brzuch i dawac całuski.Jest z dziadkami bardzo szczęśliwy.Chyba za tydzien pojedziemy po niego.Zależy od pogody.

reklama
Do góry