reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

karolcia ja dzis za leki dla rodzicow prawie 300 zl wydalam :szok:, ja trez do "żelazistych" nie naleze, zawsze mam niski poziom zelaza chociaz morfologie mam dobra, kiedys dorobilam sie poziomu Fe 13 a norma od 60, a morfologii takiej ze kwalfikowalam sie do transfuzji, ale to z wlasnej glupoty, bylam taka slaba, meczylam sie , zawroty glowy itd......wyrownalam zelazo tabletkami i sokiem z burakow niedobry ale mama robila mi go wiec glupio bylo mi nie pic, ale dzieki temu Fe jest ok....wiec polecam ci sok z burakow:-)

reklama
onaxxx- dziekuje bardzo za rade Nie wiem czy przełkne taki sok ale moga byc np. buraki gotowane bo takie lubie?
no ale najpierw spróbuje z tym sokiem .no ja mam hemoglobine 11 (norma 12)ale doktorek powiedział żebym lepiej brała bo to poczatek to nie wiadomo co będzie dalej.zobaczymy.

karolcia zdaje mi sie ze gotowane buraki moga stracic te wlasciwosci, ja dodawalam do tego soku sok z jablka albo z marchewki, a zelazo trzeba brac bo z tego co pamietam ze studiow dziecko najwiecej czerpie w 6-7 miesiacu i im mamy wieksze rezerwy zelaza tym lepiej, a i bierz zelazo razem z wit. C bo lepiej sie wchlania, jaki masz ten preparat?

ja bralam Sorbifer Durules ten jest z kwasem askorbinowym tez mi go moj ginekolog przepisal

jankesowa :szok:.....bedzie badz spokojna, gdzies mi sie wersja robocza zapodziala, ale bedzie:-)
maz w pracy a ta listonosza wypatruje hihihihihi;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Przed ciaza tez bralam sorbifer durules. No tak jak zwykle oczekiwania z miesiac bierz sie kobieto. Kurier jeden byl myslalam ze chlopa gdzies na bok zaciagne ;-):-D

Witam wszystkie
nie pisalam juz od pewnego czasu bo praca mnie wciagla ,duzo tematow mam do nadrobienia ale juz prawie wszystko ogarnelam :-) czytam was co dziennie i widze ze ten luty jest udanym miesiacem mam nadzieje ze teraz to poleci tasmowo i co miesiac bedzie przybywac zafasolkowanych mamusiek za to trzymam kciuki bardzo mocno:-)
nasze staranka tez sie zblizaja duzymi krokami moj D juz nie moze sie doczekac kiedy bedzie boboseksik :-D
pozdrawiam wszyskie i sle buziolki dla fasolek i dzidziusiow w brzuszkach no i oczywiscie gratuluje stanu ciazowego i mocno zaciskam rece byle do konca pomyslnych rozwiazan(40tc):-)

reklama
karollcia my zaczynamy staranka juz w marcu musze jeszcze tylko przejsc jedna @ bo podczas niej bede miec badanie robione na obecnosc jakis tam bakteri i jak bedzie ok wynik to mamy zielone swiatelko wiec tak za jakies trzy do czterech tygodni i zaczynamy na calego :-D

Do góry