reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Emy, słońca to ja Ci zazdraszczam z całej duszy. Zwłaszcza że za oknem zamiast nieba znów wisi bura szmata, a mokry beton podwórka pogłębia wrażenie wszechogarniającej szarzyzny. W takim momencie wizja błękitu morza i (nawet niech sobie nie będzie złocisty tylko szary) piasku plaży, sprawia że ta angielska pogoda staje się jeszcze bardziej przygnębiająca. Widziałam na portalach info że Mubarak dał sobie siana - lepiej późno niż wcale, ale i tak uparcie trzymał się krzesełka. Mało dziwne - pewnie krzesełko miało sutą pozłotkę.
Maria.uk, jak o mnie chodzi nie masz czego zazdrościć - babcie w PL zostały. :tak: Pewnie nie mieszkasz w "mojej" dziurze - gdyby coś to ja w miarę wolnego czasu bym Ci z dzieciakami posiedziała... Ale w tej dziurze nikt nie mieszka. I wiesz co? Te "tanie kwiaty" to całkiem jak u mojego. "Czemu to kupiłeś?" "Bo było tanie." I kolejny złom w domu... Ale na tanie kwiaty to jeszcze się mu wpaść nie udało.:-D Łosiek jest i tyle, ale kochany. Poza tym kwiaty tu zdecydowanie drogie są, wolałabym na przykład jakieś truskawki albo coś w tym guście zanabyć - też potrafią być romantyczne.

Mam jazdę od rana. Alma, właściciela Shadowa który znów u nas gości z powodu awarii ogrzewania w ich mieszkaniu, przyniosła nam coś. Na pewno jest to mięcho, na pewno peklowane i wędzone, osznurkowane, na pewno nie gotowane i przede wszystkim ogromne. Zapakowane w folię, zamrożone. Pytam ja się co to... Nie wie. Tak na oko z 5kg. Oni tego nie chcą bo im na 2 osoby za dużo. To sie gotuje (parzy), dzieli na porcje i zamraża. Jej się nie chce z tym piep...ć. No, to rozmroziłam, wsadziłam do gorącej wody i teraz pilnuję żeby nie zawrzało. Pewnie koło 3pm będzie można skręcić grzanie. I absolutnie nie wiem co to za wynalazek...:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w sobotnie południe!!!

Za oknem pięknie świei słoneczko, chociaż jest mroźno..... Zaraz się człowiekowi chce żyć!!! Dom posprzatany i zabieram się za obiad... Ferie się skończyły i w poniedziałek ruszam do pracy. @ nadal ni widu, ni słychu (43dc)... tempka od 5 dni na poziomie 37 - 37,2, więc albo owulka się opóźniła na maksa i wstrzeliliśmy się w nią, albo będzie trzeba wywołać @.... endokryn. radziła poczekać z wizytą u gin i wprowadzaniem hormonów, tak więc czekam do czwartku i jeśli się nie pojawi w piątek stawiam się u gina.... testy robiłam 2 - oba z jedną krechą (ostatnio w miniony poniedziałek); jeśli @ nie pojawi się w środę to rano zrobię trzeciego teściora, bo jeśli się coś zadziało, to będzie 14 dni po;-)

Gratuluję udanych wizyt:tak:Niech fasolki nadal zdrowo rosną!!!

Kłaczek -widzę, że wróciłaś.... Witaj:-) Koniecznie napisz, co wyszło z tych 5kg czegoś...

Hej, agamati! Widzę że nastrój masz bojowy - fajnie. Nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, na razie parzy się ładnie a ja pilnuję żeby nie zawrzało ani nie ostygło. No i żurek będzie cacuśny na wywarze...

Lilijanko a na tym wizytowym wątku, to ja też mogę pisać o wynikach i wizytach, czy tylko ciężaróweczki? Bo jak trzeba, to ja też się dopiszę :)
Oczywiście, że tak.

liliana - 2 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnej
Ery... N25 na tarczycę + folik 1x1 dziennie
Dawkę luteiny masz taką samą jak ja widzę, a ja miałam progesteron tak niski, że gdyby nie luteina to bym dziś Ady nie miała. :tak:

Kasia2011 – ten wiersz przepiękny :tak:

Dorota139 – zabrakło mi słów :-(
Kurcze blade , mój T naprawde chyba chce żebym odstawiła anty:szok:
Ty się za dużo nie dziw tylko pisz kiedy te plaster zdejmujesz? :-p

W takim razie ja nie rozumiem nic... Farmaceutka powiedziała, że gdybym wzięła te tabletki (2x1) mogła bym nawet umrzeć!!! :szok:Nie mogą brać ich osoby, które mają cukier w normie. A przecież mówiłam, że dostałam tę receptę od gina bo podobno wpływa na płodność- a ona oczy wywaliła i powiedziała, że doktorek musiał się pomylić! To nie wiem czy ona się nie zna, czy on naprawdę się pomylił:wściekła/y: W każdym razie zdecydowałam, że nie biorę tych tabletek i zostanę przy witaminkach. Co ma być to będzie!:crazy:
ONA się nie zna! :sorry2: Moja siostra też brała metformax na PCOS, a mąż codziennie łyka, bo jest cukrzykiem :tak:

Zapomniałam dodać, że też stosuję testy owulacyjne i jeśli nie będzie fasolinki po 3 cyklach idę do innego lekarza! Byłam 4 miesiące na tabletkach anty i podobno sam ten fakt zwiększa płodność.
Albo bezpłodność albo płodność albo zwiększa ryzyko ciąży mnogiej albo zwiększa ryzyko poronienia, wszystko zależy od organizmu :dry:

Emy – i co Twój mąż na to Twoje gadanie? :sorry2:

Lina82 – super wieści, niech dzieciątka dalej tyle radości przysparza ;-)

Trawa – waga w miejscu stoi, a cm mierzyłaś w poszczególnych partiach ciała? Bo u mnie np. cm lecę, a waga z opóźnieniem spada :-p

hej dziewczynki witam sobotnio!!! u mnie wieje a wlasciwie pizdzi....hehe bo to kieleckie:-D
do diety sie dolaczam bo normalnie koszmar:szok:58 kg, we wszystkim mi ciasno, a brzuch czuje ze mam od brody do kolan, przede wszystkim odstawiam slodycze:-(i pieczywo (kiedys przez miesiac nie jadlam chleba i 4 kg zlecialo i lepiej sie czulam bo nie taka jak balon), a tak to mysle ze dieta Dukana, moja znajoma jedna schudla 15 kg a druga
23 kg....ja tak drastycznie nie zamierzam juz raz bylam szkieletorem 44 kg, nabawilam sie super anemi, wiec teraz z glowa trzeba schudnac, z checia bym na jakas silownie pochodzila, ale samej mi sie nie chce
emy strasznie ci zazdroszcze slonca i tego ciepelka....nie zalamuj sie, bo ci nie wolno...kochana nie odbieraj mi ststusu najwiekszego dola na tym forum.....jestes silna kobietka i dasz rade.....bo jak co to to biore urlop, lece do hurghady i bedziemy zasypywac -zapijac doly na plazy;-)
wrocilam z pracy cala noc mordowalam sie z aparatem ale naprawilam gada, naszczescie byl spokoj, no ale w szpitalu to nigdy nic nie wiadomo, a zaraz robie sie na bostwo i jade na "romea i julie"
milego weekendu walentynowego dziewczynki......mysle ze po 8 marca bedzie nowy wysyp fasolek:-)

napisalam posta i skasowalam sobie go!
witam dziewczynki, uwielbiam takie dni, leze sobie z kompem w lozeczku, mala zasypia Moj M oglada film a ja moge sobie spokojnie popisac. Ja na walntynki planuje jakas kolacje-o moze jakies propozycje kulinarne?ale mysle iz nasza mala rowniez bedzie uczestniczka kolacji, no ale co zrobisz jej sie tez nalezy:-)

reklama
onaxxx jak wspaniale czytać twojego radosnego posta!!!!

a więc beta przyrosła o 150 % ( z 308 na 770) więc jest ok. Czekam na wyniki tsh, ft4, progesteronu , tokso i cytomegalii. I odliczam dni.. Na pierwsze usg jade 24 lutego.
pozdrawiam Was dziewczynki!!!!

Do góry