reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anastazja.. mnie też tak dopadło z tym tyciem.. dlatego wzięłam się za siebie i byłam u dietetyka.. Teraz czuję się świetnie.. nie taka pełna i w ogóle.. czuję ,że chudnę:) Może też zrób sobie dietę.. A Ty już miałaś @ ? ja nadal czekam i boję się, że to cysta..

Kaira,,, co u mnie? hmm,.. Narazie czekam.. czekam na moją gin i rozwój wydarzeń.. no i na @ też czekam.. I odchudzam się.. Chociaż chcę dobrze wyglądać..

reklama
Emy-co się stało?Przepraszam ale chyba coś ominełam.Dlaczego nie chcesz mieć dzieci?Na pewno ci się uda nie poddawaj się.Czy gin ci powiedział ze bez wspomagania na pewno nie zajdziesz w ciąże? Kochana proszę wiem że ci ciężko ale będzie dobrze.
nie stawiaj tak wszystkiego na ostrzu noża.Może wyjedzcie z mężem zmienicie klimat no nie wiem co mam ci jeszcze doradzić.Jestem z toba i nie daj się!
dorota139-ja w pierwsza ciąże zaszłam miesiac po odstatwieniu tabletek a brałam z 10 lat bez przerwy.W drugą ciąże zaszłam w 3 cyklu.niby lekarze mówią żeby odczekać ale to zależy tylko od Twojego organizmu.
A ja tak siedze sama w domu z moja fasolinką i tęsknię za moim synkiem.Juz do mnie dzwonił on jest szczęsliwy że pojechał a ja ciesze się jego szczęściem.

Ostatnia edycja:
Emy widze, że straszny dołek Cię złapał.. a ja myślę, że to tylko chwilowe.. Jeszcze jutro zmienisz zdanie... bo wiemym co dla nas jest ważne w życiu.. I każda z nas czeka na swój cud...

Oj, Emy, chyba jednak nie tak bardzo u Was w porządku... Masz doła jak stąd do bieguna. Południowego. Może faktycznie odpuść sobie nacisk, daj na luz, na przypadek, na naturę. Zaczynasz gadać jak ja - "odejdę, dam mu szansę na ułożenie sobie życia z kobietą która da mu dzieci..." Wraca mi taka myśl, ale ona nie jest mądra - nasi faceci nie są z nami dla celow prokreacyjnych (a przynajmniej nie wyłącznie dla nich), a my nie jesteśmy tylko materiałem na matkę dla ich dzieci. Oni nas wybrali i chcą być z nami i może warto by było nie dowalać im jeszcze dodatkowo głupim gadaniem o układaniu sobie życia z inną kobietą bo wcale im po takich tekstach lepiej nie jest. To wiem od mojego i niemal cytuję. Ja wciąż mam nadzieję że nam się uda. I mnie, w odróżnieniu od Ciebie, dodatkowo ściga czas bo natura gra w przeciwnej drużynie - Ty masz czasu więcej. Spokojnie. Powoli. Może potrzebujesz zwolnić tempo, może trzeba odpocząć przed kolejną rozgrywką.

Hej kochane!
Dzisiaj byłam u dentysty bo miałam ósemkę do wyrwania.I wiecie co? Lekarz kazał mi zrobić RTG,tam pani mnie pyta czy czasem nie jestem w ciąży,a co miałam jej powiedzieć?Mówię, ze może, a ona na to, ze absolutnie nie zrobi mi tego prześwietlenia. Wróciłam do lekarza, a on mi bez zdjęcia nie wyrwie i koło się zamknęło a mnie ząb napier....i do tego okresu nadal brak.Chyba zwariuję!!!!Mam już dośc !

buziole dla wszystkich!!!!

Mnie się ze dwa razy pytała czy w ciąży nie jestem, powiedziała żebym sobie test "sikany" zrobiła na wszelki wypadek, dopiero jak jej powiedziałam że dopiero co poroniłam to dała spokój. Bez tego nawet znieczulenia nie chciała robić - kompletnie nic. Jeśli podejrzewasz że możesz być w ciąży, to strzel sobie siku na pasek i raczej będziesz miała jasność. Najlepiej z porannego. Chyba że jesteś przed terminem @ i tylko "przeczuwasz po ostatniej nocy" - to kicha. Ale Ty piszesz że @ nadal brak... Zrób test albo betę z krwi, szkoda się z tym zębem użerać. A bez fotki Ci nie wyjmie bo ósemki potrafią być wredne - się Panu Bogu nie udały zupełnie jak starość.

klaczek-kochana ja okres miałam dostać 5 lutego,mam nadzieje ze juz nie przyjdzie, chociaz z drugiej strony ząbek boli.....Dentysta powiedział ze mi go wyrwie ale w II trymestrze i tylko za zgodą gina.a ja jestem pewna , ze gdybym była w ciąży , to w związku z tym, ze jestem po dwóch poronieniach, to gin nie wyrazi zgody.Może znacie jakieś sposoby na ból zęba w ciąży???

Iza-to musisz poczekać , rtg to za duże ryzyko i nie dziwię sie ,że nie chcą zrobić mnie też dentystka pytała o to jak robiłam porządek ze swoimi zębami.

Dorotko- chyba nie miałyśmy przyjemności więc witam i zapalam ,światełko (*)
Zmień kochana lekarza i to szybko mój poprzedni też tak gadał ,że wiele kobiet tak ma nawet procentowe dane podał , że to przypadek bla bla bla g**** prawda , taki lekarz to d*** ,a nie lekarz przepraszam za mocne słowa zła jestem na tego cymbała nie na ciebie kochana bo mnie już trzepie normalnie , mój obecny gin nie odesłał mnie z kwitkiem tylko podpowiedział co wypada zbadać przy moich objawach i zrobiłam badania i wyszło szydło z wora ureaplasma dlatego polecam wątek "badania po poronieniu" pisałam tam też o sobie usiądź w wolnej chwili poczytaj zrób sobie liste i w miarę możliwości działaj , nie zrozum mnie ,źle ,ale lepei sprawdzić tyle ile można niż potem żałować.

Pati- witaj popieram po tabletkach anty trzeba odczekać moja psiapsióła jest żywym przykładem zaszła od razu po odstawieniu anty miała palmienie , krwawienie ,a ostatecznie straciła Aniołka, kolejna ciąże przebiega prawidłowo już jej 6 miesiąc leci , dodam ,że już ma synka 5 letniego wtedy nie brała nic i też ciąża była wzorowa ,a lekarzy nie pytajcie bo oni mają umowy z koncernami podpisane i będą gadać ,że to nie szkodzi.

Ilonko- kochana ja mocno trzymam kciuki żeby się udało tulę;*

kurczę chyba zapomniałam co jeszcze miałam napisać , w każdym razie trzymam mocno kciuki dziewczyny za wszystkie witam wszystkie razem i każdą z osobna.
U nas staranka odłożone na nie wiem kiedy , bo sie wszystko chrzani także na chwilę obecną nie powiem Wam konkretnie kiedy, musimy kilka spraw poukładać sobie bo dziecko to nie zabawka ,a u nas ostatnio problemy z komunikacją.

kobetka22-masz rację,bedę czekać.jutro może zrobię test,albo w niedzielę.Fajny prezent by był na walentynki hehe.chociaż wydaje mi sie, że to fałszywy alarm i @ przyjdzie bardzo opóźniona.Ale nadzieja zawze jest:-)

reklama
Iza, nie mam pomysłu. Mnie ósemka w ciąży nawalała, ale to w ogóle był "udany" przypadek bo zaplombowana we wrześniu, w przeddzień wyjazdu (październik) zaczęła narywać. Plomba się ruszała.:-) No, to nie było wyjścia, tylko wytrzymać, a mnie się udało zajść. No i super. Ząb zmądrzał i przestał, potem sobie przypomniał i znów zaczął - musiałam wytrzymać dziada bo środki przeciwbólowe jakoś mi do ciąży nie pasują. Potem znów przestał, a ja poroniłam niedługo... Teraz chciałam mu dac eksmisję, to lekarka zadysponowała kanałowe leczenie bo siódemki obok już nie mam, a szóstka po kanałowym już i tak była do wyjęcia i miałabym prawą dolną ćwiartkę na podobieństwo d... - 3 tylnych zębów brak. Może i u Ciebie warto by zawalczyć o tę ósemkę? Tyle że bez zdjęcia to i tak nie przejdzie... Kurcze, za to jak się nic nie zrobi to będzie stan zapalny - pewnie już jest skoro ząb boli. Też niefajnie.

Do góry