reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zapomniałam dodać, że też stosuję testy owulacyjne i jeśli nie będzie fasolinki po 3 cyklach idę do innego lekarza! Byłam 4 miesiące na tabletkach anty i podobno sam ten fakt zwiększa płodność.

reklama
ilonka26- ja też robiłam te testy z samej ciekawości ćzy wohule cokolwiek wyjdzie ale niestety nigdy nic nie wychodzilo.więc myslałam ze nie mam owulacji ale po tym jak przestałam je robic zaszłam odrazu w pierwszym cyklu czego i Tobie kochana z całego serca życzę.

Zapomniałam dodać, że też stosuję testy owulacyjne i jeśli nie będzie fasolinki po 3 cyklach idę do innego lekarza! Byłam 4 miesiące na tabletkach anty i podobno sam ten fakt zwiększa płodność.

taak zwieksza plodnosc i ryzyko poronienia ciazy tez jeśli się nie odczeka jakiegos czasu po odstawieniu tabletek anty

Ostatnia edycja:
Kaira , Ilonka - nawet nie wiem jak wam odpowiedzieć . ja bym chciała latem spróbować , on chyba powoli mięknie . Wczoraj po seksiku zagadałam na ten temat. Może więc w końcu się zdecyduje . Kuje żelazo póki gorące !

Dorota szczerze powiedziawszy i nie chcac urazic nikogo ja po swoim doswiadczeniu to bym Farmaceutkom nie wierzyka... Kazdy wie, ze nie mozna mieszac lekow z 1 grupy np majace paracetamol itp bo moze sie to skonczyc zle, a taka jedna jak moj maz byl przeziebiony dala mu same leki wlasnie na paracetamolu oparte :/

Co do badan... Poronilam raz, a kolezanka majaca problemy z zajesciem w ciaze usilnie mi wmawia, ze jestem nieplodna i mam robic badania z szyjki itp za 300 zl na jakies bakterie, maz tez powinien zrobic. Jakie jest Wasze zdanie??? Robic czy dac spokoj narazie??

nieplodna raczej nie jestes skoro w ciaze zaszlas.. a te badania z szyjki to pewnie test urogin, robilam go ja, kobietka22 i pare innych osob, mi nic nie wyszlo ale niektorym tak i wyszla przyczyna poronienia, wiec jesli cie stac to zrob sobie badania nie tylko te ale i inne (wątek badania po poronieniu)

Problem w tym, ze narazie mnie nie stac :( A pytalam gina (naprawde mam swietnego) i powiedzial, ze nie ma sensu. Te badania ktore robilam sa w normie a polowa kobiet roni 1 ciaze...
Zobaczymy

:angry:Tyle że gin( a dokładnie dwóch) nic nie mówił, że mam odczekać! Jeden kazał już w styczniu się starać a drugi od teraz... :no:Hmmm mam coraz większy mętlik w głowie...

czarna - niech mięknie :)

anastazja - fajnie ze jestes, szkoda tylko że dołek cię złapał. mam nadzieję, ze jutro będzie lepszy dzień

kłaczku- witaj! dzięki za troskę, u nas jak najbardziej wszystko w porządku. stęskniłysmy się za tobą

Ewelinko- jestem, jestem, niestety zdołowana na maksa. bylam wczoraj u gina, powiedzialam ze nie chce zadnych leków, nie mam juz siły. kazał odpocząc miesiąc lub dwa i zastanowic sie nad ivf.
nie będę sie nad niczym zastanawiała, nie chcę się juz więcej starac. widocznie nie jest nam dane posiadanie dzieci. m mowi, ze takie nasze przeznaczenie. może i tak, z inną kobietą mialby inne przeznaczenie. powiedzialam mu, ze chce wyjechac, zeby ułożył sobie życie z kims innym. moze chociaż jemu się uda.
Ja już mam swoje dzieci, kiedys się z nimi spotkam.
Mimo mojej decyzji o nieposiadaniu dzieci, nie zostawię was, jestescie mi bardzo bliskie, będę zaglądała i kibicuję wam z całego serca.

reklama
:angry:Tyle że gin( a dokładnie dwóch) nic nie mówił, że mam odczekać! Jeden kazał już w styczniu się starać a drugi od teraz... :no:Hmmm mam coraz większy mętlik w głowie...

bo niestety trzeba czesto pomyslec samemu wlasnym rozsadkiem... takie jest moje zdanie ze lekarze czesto sa nagradzani przez farmaceutow za przepisywanie pacjentom lekow bez uzasadnienia a potem zeby pacjentki zazywajace anty szybko do nich znowu przychodzily to nie mowia im zeby odczekaly z ciaza takie jest moje zdanie-moge sie mylic. nie wiem jak dlugo wydalaja sie hormony z tabletek antykoncepcyjnych ale ja bym odczekala pare miesiecy z zaciazeniem niz ryzykowala ze poronieniem bo np komorki beda za slabe/zlej jakosci itd lub hormonow antyciazowych bedzie jeszcze za duzo

jestem, jestem, niestety zdołowana na maksa. bylam wczoraj u gina, powiedzialam ze nie chce zadnych leków, nie mam juz siły. kazał odpocząc miesiąc lub dwa i zastanowic sie nad ivf.
nie będę sie nad niczym zastanawiała, nie chcę się juz więcej starac. widocznie nie jest nam dane posiadanie dzieci. m mowi, ze takie nasze przeznaczenie. może i tak, z inną kobietą mialby inne przeznaczenie. powiedzialam mu, ze chce wyjechac, zeby ułożył sobie życie z kims innym. moze chociaż jemu się uda.
Ja już mam swoje dzieci, kiedys się z nimi spotkam.
Mimo mojej decyzji o nieposiadaniu dzieci, nie zostawię was, jestescie mi bardzo bliskie, będę zaglądała i kibicuję wam z całego serca.

emy patrz na ewelinke ona tez miala nie miec dzieci a jednak w ciaze zaszla, tez miala problemy z zajsciem ale i z donoszeniem a widzisz natura sama zadzialala :-) moze po prostu musicie odpuscic i olac myslenie o ciazy i dzieciach, z tego co pamietam to jestes mlodziutka wiec jeszcze masz czas ;-) głowa do góry
ja z michalkiem to w ciaze zaszlam po 6 miesiacach staran dopiero jak sobie powiedzialam "do 30stki mam czas jak nie zajde w ciaze i nie bede miec dzieci to wtedy pomysle teraz luz i piernicze to wszystko-seks ma byc zabawa a nie robieniem dzieci" no i podziałało michalek jest na swiecie :-) a we wczesniejsze ciaze zaszlam w pierwszych cyklach

Ostatnia edycja:
Do góry