reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trochę się nie odzywałam ale czytałam wszystko co tu piszecie.
witam nowe dziewczyny zapalam światełko dla waszych aniołków
[*].
Widzę że czas szybko leci , karolcia33, &Ewcia, silen, aga2323,linnea82 - piękne suwaczki:) Wszystkie które jeszcze nie zrobiły suwaczka a już ujrzały II proszę o stworzenie.

Przepraszam że tak mało się udzielam ale jakoś weny brakuję czasami coś napisać, a dzisiaj chyba złapałam doła, nie wiem czy to pogoda czy coś innego. Wkurzam się że jestem za gruba, ale dalej wcinam słodycze a później znowu się wkurzam że mi tłuszcz wisi i tak w kółko.
Byłam u swojego gina z wynikami hist. nic złego nie wykazały, dobrego też nie no bo przyczyna nieznana, selekcja naturalna. Gin stwierdził że swój limit wyczerpałam i następnym razem jak szpital to od razu poród:) Wesoły:)
Dostałam leki na stan zapalny, po okresie mam zrobić wymaz, chlamydie, cytomegalie, prolaktyne , różyczkę no i standard na 3 mies przed kwas foliowy.

Jak Ja chcę żeby już było ciepło, świeciło słoneczko :-( Ehhh nie marudzę już
miłego dzionka wszystkim

reklama
ilonka26- a dzięki czuję się w miarę.Mam mdłości cały czas, ale daje radę.
Jeśli chodzi o testy owulacyjne kochana robiłąm przez trzy cykle i nigdy nie pokazał mi owulacji w końcu poszliśmy na żywioł no i efekt już ma 11mm( no już pewnie więcej )
anastazja1m-fajnie że napisałas co tam u ciebie:)Ja tez bym chciała juz lato i piękne słoneczko a nie ten deszcze ta pogoda jest do d....
ale na to nie mamy wpływu

Chyba to wszystko przez tę pogodę, zawsze się trzymam dzielnie, nawet jak lekarz powiedział żebym się trzymała dzielnie i nie łączyła tej straty z poprzednią, odpowiedziałam mu "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło", teraz mogę pójść na imprezkę ( kobietka cos wspominała chyba że się wybiera ;)) , rozwijać interes.... ale dzisiaj ...... kompletnie nic mi się nie chcę, denerwuje mnie nawet to jak włosy mi się układają, to jakiś koszmar, chyba muszę melisy się napić.
Koleżanka urodziła 2 dni temu śliczną dziewczynkę, ehhhh może stąd to lekkie załamanie nastroju .... myślę że rozumiecie że nie zyczę nikomu źle.
No i tak codziennie do przodu ,ale są dni kiedy po prostu stoję w miejscu. Starania też chyba przełożymy, nie wiem czy nawet nie na przyszły rok, ale jeszcze nic nie jest przesądzone więc nie nastawiam się ani źle ani dobrze.
Teraz mam za zadanie zwalczyć stan zapalny - idę do apteki , ciekawe ile to będzie kosztowało :)

Hej!
Udało mi się wczoraj do gina. Poprosiłam, żeby dał mi skierowanie na hormony- to tak się zirytował aż był czerwony jak burak... Stanowczo stwierdził, że mi nie są potrzebne takie badania bo moja przyczyna poronienia nie ma z tym nic wspólnego! Tłumaczenia, że ja chcem tak po prostu dla własnego spokoju takie badania na nic się nie zdały. A co najlepsze to przepisał mi tabletki- podobno na wsparcie płodności a okazało się, że to METROFORMAX- tabletki na cukrzycę! Skojarzyła mi się ta nazwa z tabletkami jakie przyjmował mój tata cukrzyk i okazało się że miałam rację! Ja cukier mam w normie i nie wiem po co mi takie tabletki?:szok: Chyba doktorek chciał się mnie pozbyć...:wściekła/y: Ale jest też dobra wieść, mówi , że wszystko jest ze mną w porzadku i mówi, że daje mi 3 miesiące na zajście w ciąże. Twiedzi, że są bardzo duże szanse, że już teraz się uda... Jeśli jednak nie to czeka mnie stymulacja clostilbegyt- czego ja bym osobiśćie bardzo nie chciała bo teraz marzę o pojedyńczej zdrowej ciąży....

witam, jezeli chodzi o testy owulacjyjne to ja je stosowalam-ale tylko clearblue digital, gdzie pojawia sie usmiechnieta buzka - zadne linie. Przy pierwszej ciazy udalo sie za drugim razem, przy drugiej za pierwszym a po poronieniu za 5 razem.Ja osobiscie polecam ale ja podchodzilam do tego bardzo spokojnie bez nacisku.

Hej!
Udało mi się wczoraj do gina. Poprosiłam, żeby dał mi skierowanie na hormony- to tak się zirytował aż był czerwony jak burak... Stanowczo stwierdził, że mi nie są potrzebne takie badania bo moja przyczyna poronienia nie ma z tym nic wspólnego! Tłumaczenia, że ja chcem tak po prostu dla własnego spokoju takie badania na nic się nie zdały. A co najlepsze to przepisał mi tabletki- podobno na wsparcie płodności a okazało się, że to METROFORMAX- tabletki na cukrzycę! Skojarzyła mi się ta nazwa z tabletkami jakie przyjmował mój tata cukrzyk i okazało się że miałam rację! Ja cukier mam w normie i nie wiem po co mi takie tabletki?:szok: Chyba doktorek chciał się mnie pozbyć...:wściekła/y: Ale jest też dobra wieść, mówi , że wszystko jest ze mną w porzadku i mówi, że daje mi 3 miesiące na zajście w ciąże. Twiedzi, że są bardzo duże szanse, że już teraz się uda... Jeśli jednak nie to czeka mnie stymulacja clostilbegyt- czego ja bym osobiśćie bardzo nie chciała bo teraz marzę o pojedyńczej zdrowej ciąży....

witam was, szczególnie nowe aniołkowe mamy :-(

z tego co kojarze to tabletki na cukrzyce czesto jako skutek uboczny działają na wywołanie owulacji wiec mysle ze doktorek dobrze robi, a skierowanie na hormony to chyba daja po 3 poronieniach wczesniej raczej nie moga (musiałabys zadzwonic do nfz i sie dowiedziec czy ci sie naleza) a jesli chcesz to zawsze moze zrobic prywatnie choc to niestety kosztowne tsh ft3, ft4 (tarczyca) prolaktyna, progesteron (po 21 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych) lh okolo polowy cyklu, estradiol z tego co kojarze to 3-4 dc cyklu.

no to tyle narazie :-) pozdrawiam

Hej!

Metformax stosuje się także przy policystycznych jajnikach i podobnych objawach. W trakcie trwania kuracji można schudnąć.
Ja brałam siofor 850 2x1 tabl w drugim cyklu zaszłam ciążę, neistyty się nie udało donosić ale za 4 cyklem się udało.

magnusik - u mnie zboczenie zagladania w majty jest cały czas i pewnie tak szybko nieminie. Dostałam luteinę dowcipną i czasem mam wrażenie że coś cieknie oczywiście zakładam najgorsze i biegne do łazienki sprawdzić naszczęście narazie tylko resztki luteiny tylko widzę.

silentenigma - bardzo się cieszę oby tak dalej i napewno będzie dobrze musisz w to wierzyć

zjola - to chyba pogoda na ciebie tak działa przygnębiająco.Jak wyjdzie słoneczko będzie lepiej

Dorota139 - myślałaś o zmianie gin? abo choćby tylko po inną konsultację. Bo mi twój gin sie nie podoba

Pati b - mi gin dała skierowanie i na tsh tsh3 i 4 prolaktynę a poroniłam raz i chodzę państwowo

U mnie dziś wesoło było przy tworzeniu obiadku. Robię sobie spokojnie ruskie pierogi (jakiś smak mi nadszedł) podsmażam sobie cebulkę a tu nagle gorąco mi się zrobiło, nogi jak z waty i mdłościiiiiii hihi a mój się śmiał pod nosem - bestia .I tak parę razy w ciągu 2 godzinek się zrobiło Ucieszyła mnie ta niedyspozycja.
Teraz mam smak na placki ziemniacze, mąż grzecznie ziemniaczki już potarł by na kolację doodzić żonce hehe

witam, jezeli chodzi o testy owulacjyjne to ja je stosowalam-ale tylko clearblue digital, gdzie pojawia sie usmiechnieta buzka - zadne linie. Przy pierwszej ciazy udalo sie za drugim razem, przy drugiej za pierwszym a po poronieniu za 5 razem.Ja osobiscie polecam ale ja podchodzilam do tego bardzo spokojnie bez nacisku.
JA TEŻ RACZEJ NIE PODCHODZĘ DO TESTÓW ANI ZACHODZENIA W CIĄŻĘ Z NACISKIEM
bo to i tak nic nie da, jedynie co chciałam sprawdzić czy moje obawy co do braku owulki są uzasadnione
widzę, że zostałam źle zrozumiana, jako mająca mega parcie na dziecko i ciążę i dlatego robię testy

reklama
W takim razie ja nie rozumiem nic... Farmaceutka powiedziała, że gdybym wzięła te tabletki (2x1) mogła bym nawet umrzeć!!! :szok:Nie mogą brać ich osoby, które mają cukier w normie. A przecież mówiłam, że dostałam tę receptę od gina bo podobno wpływa na płodność- a ona oczy wywaliła i powiedziała, że doktorek musiał się pomylić! To nie wiem czy ona się nie zna, czy on naprawdę się pomylił:wściekła/y: W każdym razie zdecydowałam, że nie biorę tych tabletek i zostanę przy witaminkach. Co ma być to będzie!:crazy:

Do góry