reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

asia1987 nie dostałam jeszcze @ a Ty? Aż zaczynam o tym myśleć.. Już raz miałam po zabiegu cystę i trochę się boję , bo póki co to ja wcale nie czuję się na @....

magnusik.. przestań się denerwować , bo to nic nie da.. Z zaglądaniem w majty też nie przesadzaj, bo skończysz tak jak ja... oszalejesz.. Mi do tej pory ten "tik" pozostał... Chore... Ale ja ciągle się denerwuję co tam w majtkach piszczy..

Dorota szczerze współczuję.. Strasznie mi przykro jak los Cię doświadczył..

reklama
Kłaczek-czytam Twoje posty i umieram ze śmiechu, ty to masz poczucie humoru:-)Co do suchego zębodoła miałam nie dawno, taki ból ze po scianach chodziłam i codziennie na zmianę opatrunków ach...szkoda słów.Miło mi Cie poznać:-):-):-)

Witajcie dziewczyny.A więc tak... byłam dziś na USG genetycznym w Gdańsku w Klinice INVICTA i z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku.Ciąża wedlug OM to 11w6d a wedlug USG 12w6d NT to 1.42cm CRL 6.59cm serduszko bije,żadnego rozszczepu nie widać ;) maluszek jest bardzo bardzo ruchliwy,podczas badania nie mógł chwili wytrzymać w jednej pozycji.Coraz bardziej zaczynam wierzyć,że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie.

Zobacz załącznik 326239Zobacz załącznik 326240

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 39
  • 3.jpg
    3.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 35
silentenigma Kochana tak sie ciesze ze wszytsko w porządku. musisz wierzyc ze wszystko bedzie w porządku trzeba być dobrej myśli;-) Ty masz 19 lat?? usg super. zazdroszcze jak cholera. mam nadzieje ze niedługo tez usłysze bicie serduszka mojego maluszka, puki co czekam jeszcze na pierwsza @.
dobranoc dziewczynki spijcie spokojnie.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.A więc tak... byłam dziś na USG genetycznym w Gdańsku w Klinice INVICTA i z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku.Ciąża wedlug OM to 11w6d a wedlug USG 12w6d NT to 1.42cm CRL 6.59cm serduszko bije,żadnego rozszczepu nie widać ;) maluszek jest bardzo bardzo ruchliwy,podczas badania nie mógł chwili wytrzymać w jednej pozycji.Coraz bardziej zaczynam wierzyć,że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie.

Zobacz załącznik 326239Zobacz załącznik 326240
Kochana ciesze sie ,ze wszystko dobrze.:tak::-):-)
To juz kawal czlowieka normalnie :tak::-):-) i jakie focie z USG sliczne :tak::-):-)

silentenigma- super,bardzo się cieszę i gratuluję!!!!Zdjecia USG extra:-) Teraz musi być dobrze:-) A jak dzidzia ruchliwa,to tylko pozazdroscić.Mam nadzieję, ze tez sie doczekam takiego pieknego widoku:-)

Witaj kłaczku, cieszę się że już jesteś , na forum od razu wesoło :-):-):-)
Jestem już po wizycie u gin, nie mogłam się powstrzymać :zawstydzona/y::-D.
U tego pana doktora byłam drugi raz (pierwszy raz tuż po poronieniu) i mój M wcześniej się nasłuchał od mojej koleżanki, że pan doktor przystojny i takie tam. Dla mnie to nieistotne, byle był kompetentny i znał się na rzeczy.
I dziś oczywiście był ze mną M i córcie też zabraliśmy (bo ja z myślą, że taki spacerek sobie zrobimy ).Usiadł grzecznie w poczekalni i ...przyszedł na recepcje inny lekarz (brat ginka-stomatolog,o czym oczywiście mój M nie wiedział ha ha ha) ja się pytam, bo widzę jak się mu oczka zaświeciły z nadzieją, że ten przyjmuje(w opinii mojego M nie przystojny więc to lepiej, znawca Haha) widzę jak się cieszy więc ja mówię, że to stomatolog.
Jakbyście widziały zawiedzioną minkę, biedactwo:szok: :-D.
Tak swoją drogą to go nie rozumiem. Myślałam, że po tylu latach już jest mądrzejszy.
Potem mu tłumaczyłam, bo przeżywał to jeszcze w domu.
Człowieczku on ma żonę i dzieci, a ja przyszłam do niego, bo chcę dziecko z innym czyli z tobą (kawa na ławę), zastanów się ha ha ha
Najlepsze jest to, że jak wrócił z apteki kładąc się spać mówi : Jak można się rozebrać przed facetem? :laugh2:
Dobra do rzeczy:
W ciąży na 100% nie jestem, tylko to potwierdził.
Mam powtórzyć różyczkę, wynik był wątpliwy, ale on uważa, że powinno być ok. więc dla świętego spokoju
Mam do poniedziałku brać lek, nie pamiętam nazwy na lit. P
Potem czekam na @ i 16 dnia strzela mój M z …oby celnie , 17 -26dc biorę magiczną tabletkę wspomagającą owulkę na lit.P.
Jak test (daj Boże) wyjdzie pozytywnie to mam wziąć duphaston 3x1 i po ok. 4 dniach przyjść do gin, a gdyby nie wyszło…hm to w 13-15dc mamy się zobaczyć i wspomóc inaczej owulkę.
Zobaczymy …na razie naładowana jestem optymizmem…zobaczymy na jak długo wystarczy
Znowu mnie poniosło;-)
iza4441 doczekasz się Kochaniutka spokojnie ;-):-), wiem jak to ciężko z cierpliwością
silentenigma śliczne zdjęcia jak marzenie :-)

Ostatnia edycja:
patka82 - powodzenia, najważniejsze to dobre podejście. a co do gin to mój mężuś też przeżywa, jak idę do faceta. Ale to akurat rzadko się zdarza :-) więc nie ma zbyt wiele stresów
silentenigma - niesamowite te Twoje foty, gratuluje !!!!:tak::tak:

reklama
Asia1987 czasem się zdarza, że po zabiegu wychodzi cysta na jajniku (torbiel czy jak kto woli)... I ja raz tak miałam po pierwszymn zabiegu.. Narazie nie strasze... czekamy na @.. Oby przylazły...

Silentenigma super wieści... Tym razem będzie wszytsko w porządku:)

Do góry