reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki dziękuję za gratulacje :**** i oczywiście za kciuki
Linea idziemy łeb w łeb u mnie też dziś 5t 3 d :D
aga2323 ja biorę od wczoraj 1xdziennie acard, 2x dziennie duphaston i 2x dziennie luteinę.
Dziś robiłam betę, jutro wyniki. Zaczynam się kiepsko czuć, ból głowy mnie dziś dobił ( ale myślę, że to daltego że to pierwszy dzień bez kawy). A w sobotę wybieram się na progesteron, tsh, ft4, tokso i cytomegalię. Takie mam zalecenia na początek.
Staram sie nie porównywać tego wszytskiego do poprzedniej ciąży, ale wtedy też udało się za pierwszym razem, teraz też. Najgorsze jest to że gdy w wieku 21 lat ( chyba :) ) usłyszałam że mam zespół policystycznych jajników i że szybko mam się starać o dziecko bo później może być ciężko, to teraz okazuje się że płodna to ja jestem jak najbardziej tylko donosić nie umiem.
Ale wczoraj otworzyłam tymbarka a tam " od dzisiaj bezgraniczna radość" więc może naprawdę będzie dobrze.

reklama
Wołały, wolały..
i wywołały wilka z lasu...
jestem....
żyję...
bez staranek..
na razie..
odezwę się jutro obiecuję...

jeszcze jednym bym chciala sie z wami podzielic i mam nadzieje ze nie pomyslicie sobie ze jestem wariatka:laugh2::laugh2:
mam ostatnio takie wajne ale zarazem dziwne sytuacje np. idac droga i bedac w pracy kiedy to mija mnie jakies dziecko takie ktore jeszcze nie potafi mowic a ledwo co pomyka na tych malych nuszkach i mlodsze dzidziolki tak slodko sie do mnie usmiechaja i nie spuszczaja mnie z oczu dopoki nie znikne im z pola widzenia, mam takie wrazenie jakby one widzialy jak moj synus smiga nademno i usmiecha sie do nich :-)
Takie cuda tylko widzą dzieci dzięki swej niewinności i to jest cudowne :tak:

Lusia05, Dorota – witajcie i
[*] dla Waszych Aniołów :-(

Magnusik – moje gratulacje :tak:

Linea82 – a jaką dawkę luteiny Ci zapisała i co dostałaś na tarczycę i jaką dawkę?
Ilonka26 - super, że się uparłaś i że się wyjaśniło i będzie leczenie i staranka i dzidzia :laugh2:

Dziewczyny proszę Was spróbujcie korzystać i przekazywać informację z wizyt też tutaj - - - > https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/wizytowo-u-lekarza-co-i-jak-w-brzuszku-slychac-47835/

EDIT:
V_jolka - oby oby
Czarna - dzięki za wymieniankę, swoją drogą ostatnio zastanawiałam się co u Marc

kurcze odpisałam Wam dużooooo, i mi wcięło mam zanotowane w zeszycie to najwyżej jutro odpiszę bo już dziś nie mam siły padam na pyszczek:tak:dobrej nocki

witam was wszystkie.
rowniez przeszlam przez bol poronienia 4 miesiace temu i doszlismy z mezem do tego, ze juz jestesmy gotowi postarac sie o kolejne dzieciatko.
podobnie ja czesc z was moj organizm sie mocno rozregulowal i mimo ze mialam juz 2 normalne miesiaczki to ta ostatnia strasznie sie spozniala.tez mysle ze potrzeba czasu na dojscie do siebie.
mamy nadzieje ze w tym miesiacu sie uda-jedna z was pisala ze uzywa testow owulacyjnych-nam tez bardzo pomogly bo udalo sie za pierwszym razem :-) teraz tez z nich skorzystamy.
mamy juz 5 letnia corke i 3 letniego synka ale mieszkajac w UK i nie majac tu rodziny(tzn ja bo maz jest Anglikiem) chcemy miec nasza wlasna rodzinke.
zycze wam wszystkim upragnionych 2 kreseczek lub plusika (zalezy jaki test uzywacie)
zapalam swiatelko dla wszystkich Aniolkow (*)

Witajcie porannie!
Pogoda za oknem dorównuje tej, która jest we mnie...
Szaro, pochmurno, zimno, bez nadziei na polepszenie...
Myślałam, że rok 2011 będzie etapem zwrotnym w moim, naszym życiu, ale, niestety...
Przeliczyłam się...
Dopiero 1,5 miesiąca, a ja już mogę powiedzieć, że ten czas był gorszy niż cały rok poprzedni...
Już nawet nie mam siły na walkę...
Na codzienne wstawanie i udawanie przed wszystkimi, że wszystko gra...
A przecież NIE GRA!!!!
Tyle tylko, że ja należę do tego typu ludzi, którzy duszą wszystko w sobie, skrywają...
I może to dlatego jest mi tak ciężko...
Dlatego wybaczcie, ale nie będzie sex-ów...
Po prostu nie mam do tego głowy i nastroju...

Witaj maria.uk i trzymam kciuki za kolejnego dzidziusia, a dla Aniołka zapalam
[*]
V_jolka - witaj, przesyłam Ci troszkę słoneczka ode mnie za oknem :)

V_jolka - cześć słońce Ty moje....
ej, głowa do góry....ja nie pozwalam Ci się smutać....
u mnie tez na razie postojowo, zastojowo....i smutkowo

pisz częściej...zaglądaj do nas....
razem raxniej sie zmagac z trudnościami....

mam tylko nadzieje, że to taka zimowa depresja....a nic poważniejszego!!!

buziaki dla Was wszystkich.....
milutkiego dnia.

reklama
Witam, chciałam się tylko przywitać:-), zaraz wybierammy się na dłłłłługi spacer więc napiszę potem
Ja mam wątpliwości, niektóre czekają z wizytą, ja mam termina na poniedziałek, a chciałam iść dzisiaj do gin, może warto poczekać?
Po spacerku może będę bardziej zdecydowana
pozdrawiam

Do góry