reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

kochane prosze podpowiedzcie mi moja psipsióła ma na jutro termin porodu a jej gin zaznacze że do tego ch.... chodziłam z Michałkiem(*) powiedział jej że jak nic sie nie będzie działo to do szpitala ma jechać 16 tak ma być????? Martwie się bo ten lekarz to partacz:( a ona nie chciała do innego iść bo to "za darmo są wizyty"
Ewelina, ja byłam na wizycie tydzień przed planowanym terminem i było powiedziane, że jak nie urodzę wcześniej to przychodzę za dwa tygodnie (czyli 41 tc) po skierowanie do szpitala, tylko że do 40 tc miałam ktg co tydzień, a od 40 tc miałam mieć co 2 dni.
Tak więc namów przyjaciółkę na częste ktg w szpitalu/przychodni, bo to jest bardzo ważne, żeby sprawdzić czy tętno malucha jest ok, zwłaszcza na tym etapie. Mi ginka tłumaczyła, że właśnie po ktg widać czy łożyszko jest wydolne

reklama
Cześć ,
Najpierw z nim pogadam , a dopiero potem odstawie plastry- nie chce żadnych niedomówień
Isza , mój suwak od diety też sie nie aktualizował - to go wywaliłam . A skoro koleżanki olały Cie kiedyś to teraz ty je olej. Ja bym nie poszła.
e_gala , no jakżeby nie pamiętać Cię ?? Pamiętam i cieszę się że niedługo testujesz. Antybiotyk raczej nie zaszkodzi , gorsza chyba choroba jak się rozbuja.
Ewelina 125 , nic mnie tak nie wkurza jak takie czekanie juz na koniec. Denerwowałam sie jak Martusionek tak czekała , przecież to ogromnie niebezpieczne takie przenoszenie. Nie daj bóg żeby już na finiszu coś złego się dziecku przytrafilo. Ja bym tego nie zniosła. Na szczęście moje dzieci wyłaziły na świat w 38 tyg. ale to dziewczynki , ponoć chłopcy dłużej siedzą. Niech chociaz ktg robi często jak Just napisała.

Aga 34 napisz co u Ciebie ? Jak Gloria i okruszek w brzuszku?

Ostatnia edycja:
czarna76, just dziękuję za odpowiedź, ja też urodziłam Kacpra w 38tyg wody mi odeszły a do szpitala jak dotarłam to miałam 8cm rozwarcia także szybko poszło;) Ale namówiłam ją żeby jutro poszła do szpitala sprawdzić czy wszystko ok. ojjjjj jak pomyślę o tym partaczu zasranym to nóż mi się w kieszeni otwiera:wściekła/y: On jej nie dał żadnego skierowania do szpitala nic i normalnie w szpitalu jej zrobią to ktg????? bo ja z moim Kacperkiem nigdy nie miałam robione ktg jak przyjechałam do porodu to akurat ktg było zepsute!~!!!!!! i łóżko na którym rodziłam Kacpra też było zepsute:( ojjjj ja już tu u nas nie będe rodziła ojj nie. Dziewczyna ma termin na jutro a ten patałach jej mówi że jak nic nie będzie się działo do 16 do po 16 ma dopiero iść do szpitala szoooookkkkk ależ się wkurzyłam;/

Witam i przepraszam za zniknięcie. Powróciłam do pracy. Do doktora niebawem się zarejstruje. Pogonić mnie nie pogoni (chyba), że panikuję czy coś.. Uznałam jednak (albo wolę tak myśleć), że to była "normalna" @. Mam jednak pewne problemy sama ze sobą po tym krwotoku... Eh.. ale nie pasuję do tego wątku dziewczyny kochane..:-(

Linea, Aga, Karollcia - pewnie,że tak dziewczyny wiadomo ,że tutaj sie zrozumiemy bo przeżyłyśmy to samo ,a kobiety ,które tego bólu nie zaznały i oby nie zaznały zawsze inaczej będą patrzyły na to , wiem po sobie ,moja przyjaciółka ,kiedy zaczęła plamić ,a potem krwawić stwierdziła ,że ją strasze jak jej kazałam jechać na pogotowie, a potem niestety okazało się ,że to poronienie i dopiero potem mnie zrozumiała tak naprawdę ,że sie martwiłam ,a nie straszyłam bo to przeżyłam i z następnym dzidziem ,który sie jej urodzi w maju , jak tylko zobaczyła beżowe upławy znalazła sie błyskawicznie w szpitalu, bo już rozumiała ,że nie ma żartów ,fajnie ,że tutaj z nami jesteście będziemy sie razem cieszyły nowinkami.

Karolcia- nie pyrgaj , o kurdę skąd mi sie takie słowo wzięło:-D:-D:-D:-D:-D:-D?!buhahhaha.

Isza- super gratuluję wagi , a kiecka super, z tymi koleżankami to bym ostrożnie podchodziła może coś chcą?!:eek:, jeśli tak im zależy niech wpadną do Ciebie , ja miałam taką zasadę ,że jak sie z kumpelką poróżniłam to potem albo ja albo ona przychodziła bez zapraszania i zapowiedzi i jak sie już zobaczyłyśmy to w ryk i wielkie tulenie, ale jeśli to są tylko koleżanki to nie ma co się palić tak do nich bo powiem Ci ,że to podejrzane jest trochę dla mnie.:eek::baffled:

Zjola- trzymam kciuki żeby zaśniad się już nie panoszył:tak:
Emy- może spróbuj krakersów , paluszków itd podobno pomaga,a i sucharki też podobno dobre są tylko trzeba coś chrupnąć zanim jeszcze sie z wyrka wstanie:tak: popróbuj.

o jej chce jeszcze wejść na wieści i wątek o narodzinkach doczytać ,ale zaraz oczy wypatrze troche miałam do nadrobienia solidnego:tak:,musze zrobić teraz małą przerwę ,zaraz M wróci z pracy dam mu obiad i musimy jechać na zakupy bo zaraz światło w lodówce zostanie.haha

EwelinaK, nie wiem jak to dokładnie jest z tym ktg, bo ja i na to miałam skierowanie (bo wcześnie zaczynałam) - pewnie najlepiej jak koleżanka coś na wszelki wypadek podkoloryzuje, że coś ją niepokoi (za rzadkie, za częste ruchy) - jest na takim etapie, ze na izbie przyjęć pewnie będą ją musieli zbadać/zrobić ktg

Olu**-mam nadzieję, z e wkońcu wyjdzie.masz rację,bez planów bez stresu:-)Ale swiece nadal bede robić hehehe pozdrawiam Cie serdecznie buziaki
Boox- co znaczy"nie pasuję do tego wątku"???Przeciez wszystkie sie stramy,jestesmy po przejsciach i kazda z nas na swój sposób tu sie "wpasowała".Pisz jak tylko bedziesz miała ochotę!!!
Dziewczyny kochane,jezeli chodzi o mnie to @ nadal nie przyszła.dzis czuje się fatalnie.od 7 rano z bratem i bratową byłam w szpitalu,stracili dzidzię to był 13tc.Proszę zapalcie światełko,dziękuję.Tak mi smutno.......:-:)-:)-(

[*]
[*]
[*]- moja kruszynka

Boox- już do pionu!co to znaczy nie pasuje?tu każdy pasuje.jesli ci zle pisz i marsz do lekarza zeby cie zobaczyl
Rozumiem że nie możesz sie pozbierac ale wex sie w garsc.pisz pisz pisz zostaniesz wyslucana i zrozumiana
iza44441-przykro mi zapalam światełko dla maleństwa Twojego brata{*}
a ja odebralam dziś wyniki i ogolnie ok
troszeczke hemoglobina za niska ale norma jest 12 a ja mam 11 wiec nie ma tragedii
no i mocz pewnie cos dostane bo jak zwykle leukacyty
i z tymkiem i melką w ciązy z nimi walczyłam i nic
chyba tak już mam
no jutro na 18 ide do lekarza niech zobaczy te wyniki
ciekawe co powie
miłego wieczoru do juterka papa

reklama
Do góry