reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

kochane prosze podpowiedzcie mi moja psipsióła ma na jutro termin porodu a jej gin zaznacze że do tego ch.... chodziłam z Michałkiem(*) powiedział jej że jak nic sie nie będzie działo to do szpitala ma jechać 16 tak ma być????? Martwie się bo ten lekarz to partacz:( a ona nie chciała do innego iść bo to "za darmo są wizyty"
Ewelina, ja byłam na wizycie tydzień przed planowanym terminem i było powiedziane, że jak nie urodzę wcześniej to przychodzę za dwa tygodnie (czyli 41 tc) po skierowanie do szpitala, tylko że do 40 tc miałam ktg co tydzień, a od 40 tc miałam mieć co 2 dni.
Tak więc namów przyjaciółkę na częste ktg w szpitalu/przychodni, bo to jest bardzo ważne, żeby sprawdzić czy tętno malucha jest ok, zwłaszcza na tym etapie. Mi ginka tłumaczyła, że właśnie po ktg widać czy łożyszko jest wydolne

reklama
Cześć ,
Najpierw z nim pogadam , a dopiero potem odstawie plastry- nie chce żadnych niedomówień
Isza , mój suwak od diety też sie nie aktualizował - to go wywaliłam . A skoro koleżanki olały Cie kiedyś to teraz ty je olej. Ja bym nie poszła.
e_gala , no jakżeby nie pamiętać Cię ?? Pamiętam i cieszę się że niedługo testujesz. Antybiotyk raczej nie zaszkodzi , gorsza chyba choroba jak się rozbuja.
Ewelina 125 , nic mnie tak nie wkurza jak takie czekanie juz na koniec. Denerwowałam sie jak Martusionek tak czekała , przecież to ogromnie niebezpieczne takie przenoszenie. Nie daj bóg żeby już na finiszu coś złego się dziecku przytrafilo. Ja bym tego nie zniosła. Na szczęście moje dzieci wyłaziły na świat w 38 tyg. ale to dziewczynki , ponoć chłopcy dłużej siedzą. Niech chociaz ktg robi często jak Just napisała.

Aga 34 napisz co u Ciebie ? Jak Gloria i okruszek w brzuszku?

Ostatnia edycja:
czarna76, just dziękuję za odpowiedź, ja też urodziłam Kacpra w 38tyg wody mi odeszły a do szpitala jak dotarłam to miałam 8cm rozwarcia także szybko poszło;) Ale namówiłam ją żeby jutro poszła do szpitala sprawdzić czy wszystko ok. ojjjjj jak pomyślę o tym partaczu zasranym to nóż mi się w kieszeni otwiera:wściekła/y: On jej nie dał żadnego skierowania do szpitala nic i normalnie w szpitalu jej zrobią to ktg????? bo ja z moim Kacperkiem nigdy nie miałam robione ktg jak przyjechałam do porodu to akurat ktg było zepsute!~!!!!!! i łóżko na którym rodziłam Kacpra też było zepsute:( ojjjj ja już tu u nas nie będe rodziła ojj nie. Dziewczyna ma termin na jutro a ten patałach jej mówi że jak nic nie będzie się działo do 16 do po 16 ma dopiero iść do szpitala szoooookkkkk ależ się wkurzyłam;/

Witam i przepraszam za zniknięcie. Powróciłam do pracy. Do doktora niebawem się zarejstruje. Pogonić mnie nie pogoni (chyba), że panikuję czy coś.. Uznałam jednak (albo wolę tak myśleć), że to była "normalna" @. Mam jednak pewne problemy sama ze sobą po tym krwotoku... Eh.. ale nie pasuję do tego wątku dziewczyny kochane..:-(

Linea, Aga, Karollcia - pewnie,że tak dziewczyny wiadomo ,że tutaj sie zrozumiemy bo przeżyłyśmy to samo ,a kobiety ,które tego bólu nie zaznały i oby nie zaznały zawsze inaczej będą patrzyły na to , wiem po sobie ,moja przyjaciółka ,kiedy zaczęła plamić ,a potem krwawić stwierdziła ,że ją strasze jak jej kazałam jechać na pogotowie, a potem niestety okazało się ,że to poronienie i dopiero potem mnie zrozumiała tak naprawdę ,że sie martwiłam ,a nie straszyłam bo to przeżyłam i z następnym dzidziem ,który sie jej urodzi w maju , jak tylko zobaczyła beżowe upławy znalazła sie błyskawicznie w szpitalu, bo już rozumiała ,że nie ma żartów ,fajnie ,że tutaj z nami jesteście będziemy sie razem cieszyły nowinkami.

Karolcia- nie pyrgaj , o kurdę skąd mi sie takie słowo wzięło:-D:-D:-D:-D:-D:-D?!buhahhaha.

Isza- super gratuluję wagi , a kiecka super, z tymi koleżankami to bym ostrożnie podchodziła może coś chcą?!:eek:, jeśli tak im zależy niech wpadną do Ciebie , ja miałam taką zasadę ,że jak sie z kumpelką poróżniłam to potem albo ja albo ona przychodziła bez zapraszania i zapowiedzi i jak sie już zobaczyłyśmy to w ryk i wielkie tulenie, ale jeśli to są tylko koleżanki to nie ma co się palić tak do nich bo powiem Ci ,że to podejrzane jest trochę dla mnie.:eek::baffled:

Zjola- trzymam kciuki żeby zaśniad się już nie panoszył:tak:
Emy- może spróbuj krakersów , paluszków itd podobno pomaga,a i sucharki też podobno dobre są tylko trzeba coś chrupnąć zanim jeszcze sie z wyrka wstanie:tak: popróbuj.

o jej chce jeszcze wejść na wieści i wątek o narodzinkach doczytać ,ale zaraz oczy wypatrze troche miałam do nadrobienia solidnego:tak:,musze zrobić teraz małą przerwę ,zaraz M wróci z pracy dam mu obiad i musimy jechać na zakupy bo zaraz światło w lodówce zostanie.haha

EwelinaK, nie wiem jak to dokładnie jest z tym ktg, bo ja i na to miałam skierowanie (bo wcześnie zaczynałam) - pewnie najlepiej jak koleżanka coś na wszelki wypadek podkoloryzuje, że coś ją niepokoi (za rzadkie, za częste ruchy) - jest na takim etapie, ze na izbie przyjęć pewnie będą ją musieli zbadać/zrobić ktg

Olu**-mam nadzieję, z e wkońcu wyjdzie.masz rację,bez planów bez stresu:-)Ale swiece nadal bede robić hehehe pozdrawiam Cie serdecznie buziaki
Boox- co znaczy"nie pasuję do tego wątku"???Przeciez wszystkie sie stramy,jestesmy po przejsciach i kazda z nas na swój sposób tu sie "wpasowała".Pisz jak tylko bedziesz miała ochotę!!!
Dziewczyny kochane,jezeli chodzi o mnie to @ nadal nie przyszła.dzis czuje się fatalnie.od 7 rano z bratem i bratową byłam w szpitalu,stracili dzidzię to był 13tc.Proszę zapalcie światełko,dziękuję.Tak mi smutno.......:-:)-:)-(

[*]
[*]
[*]- moja kruszynka

Boox- już do pionu!co to znaczy nie pasuje?tu każdy pasuje.jesli ci zle pisz i marsz do lekarza zeby cie zobaczyl
Rozumiem że nie możesz sie pozbierac ale wex sie w garsc.pisz pisz pisz zostaniesz wyslucana i zrozumiana
iza44441-przykro mi zapalam światełko dla maleństwa Twojego brata{*}
a ja odebralam dziś wyniki i ogolnie ok
troszeczke hemoglobina za niska ale norma jest 12 a ja mam 11 wiec nie ma tragedii
no i mocz pewnie cos dostane bo jak zwykle leukacyty
i z tymkiem i melką w ciązy z nimi walczyłam i nic
chyba tak już mam
no jutro na 18 ide do lekarza niech zobaczy te wyniki
ciekawe co powie
miłego wieczoru do juterka papa

reklama
Do góry