reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam sie niedzielnie :-)
Pare dni nie pisalam a tu tyle sie dzialo i tyle zescie naskrobaly dziewczyny i nie zdolam was nadrobic tzn poczytalam posty ale nie bardzo pamietam co komu odpisac :baffled: wiec wybaczcie mi ze odpisze tylko paru dziewczyna ;-)
klaczek mam nadzieje ze na nastepnym USG dostaniesz dobre wiesci i szybko wrocicie do staranek 3mam mocno za to kciukasy &&& :tak: a i ta sytuacja w tym szpitalu ehhh dla mnie tez to bylo strasznie krepujace zalatwianie sie do kartonikow:eek: i wolanie po kazdym zalatwianiu sie no ale coz takie procedury maja wiec co kazali to sie robilo :-)
As glowa do gory moze jeszcze pojawi sie 2ga kreska poku @ nie przylazi jest nadzieja ;-) a brak @ mozesz miec spowodowany duzym stresem itd ostatnio dosc duzo przeszlas sprawa z Kubusiem w szkole teraz matura to tez ma duzy wplyw na jej brak no ale 3mam kciukasy za 2 kreski &&& ;-)
Monisiowata lez i duzo odpoczywaj i mysl pozytywnie a wszystko bedzie dobrze :tak: 3mam kciuki za Twoja fasolinke &&& ;-) :-)
&Ewcia Gratulacjeee !!!! zdrowej i nudnej ciazy ci zycze ;-)

U nas niedziela jak kazdy inna dziewczyny,moj teraz nawija przez tele z rodzinka a potem u ciekamy do znajomych na kawke ;-)
Zycze wam wszystkim spokojnej reszty niedzieli ;-) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
As76 to sie ciesze, że wszystko w szkole dobrze poszło:-) A kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę?? ja robiłam pierwszy test 5 dni po dniu kiedy mialam dostać @ i jedna kreska 3 dni później dwie tylko ze ta druga różowa i nie taka gruba. Napewno bedzie dobrze zobaczysz:-) ja jeszcze 10 dni i bede dzwonic o wynik hist. mam nadzieje ze bedzie wszystko oki. buzki
Ostania miesiaczke mialam 20 grudnia ,wiec juz miesiac minal i to z dokladka.;-):-):-)
Trzymam kciuki za wyniki.

Witam sie niedzielnie :-)
Pare dni nie pisalam a tu tyle sie dzialo i tyle zescie naskrobaly dziewczyny i nie zdolam was nadrobic tzn poczytalam posty ale nie bardzo pamietam co komu odpisac :baffled: wiec wybaczcie mi ze odpisze tylko paru dziewczyna ;-)
klaczek mam nadzieje ze na nastepnym USG dostaniesz dobre wiesci i szybko wrocicie do staranek 3mam mocno za to kciukasy &&& :tak: a i ta sytuacja w tym szpitalu ehhh dla mnie tez to bylo strasznie krepujace zalatwianie sie do kartonikow:eek: i wolanie po kazdym zalatwianiu sie no ale coz takie procedury maja wiec co kazali to sie robilo :-)
As glowa do gory moze jeszcze pojawi sie 2ga kreska poku @ nie przylazi jest nadzieja ;-) a brak @ mozesz miec spowodowany duzym stresem itd ostatnio dosc duzo przeszlas sprawa z Kubusiem w szkole teraz matura to tez ma duzy wplyw na jej brak no ale 3mam kciukasy za 2 kreski &&& ;-)
Monisiowata lez i duzo odpoczywaj i mysl pozytywnie a wszystko bedzie dobrze :tak: 3mam kciuki za Twoja fasolinke &&& ;-) :-)
&Ewcia Gratulacjeee !!!! zdrowej i nudnej ciazy ci zycze ;-)

U nas niedziela jak kazdy inna dziewczyny,moj teraz nawija przez tele z rodzinka a potem u ciekamy do znajomych na kawke ;-)
Zycze wam wszystkim spokojnej reszty niedzieli ;-) :-)

Ssabrinaa -no niby tak,tyle ,ze jak mam stresa to @ zwykle szybciej przychodzi niz zazwyczaj.A teraz cos dziwnie...
Zero objawow przepowiadajacych @ ,po prostu nic...;-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:

Ssabrina - dzięki
As76 - może jeszcze się uda? mi też pierwszy test (w poprzedniej ciąży) wyszedł negatywny... dopóki nie ma @, wiele może się wydarzyć :tak:

witajcie kobitki,
ja caly dzien leze maz pilnuje juto i we wtorek wezme wolne , na razie cisza bole przeszly, plamienia tez...
AS - z tymi testami to jest roznie u mnie teraz 33dc 2 kreska ledwo widoczna - maz nie widzial :) dlatego zrobilam HCG z krwi
a tam niespodzianka =192, lekarz wyjasnial ze kiedys kolor na tescie zalezal od wysokosci hcg ,ale teraz testy produkuja w chinach i jakosc taka ze nawet blada kreska to moze byc wysoka wartosc hcg ...ja teraz mysle ze za wczesnie zaczelam testowac i swirowac moglam spokojnie poczekac 7 dni :) powodzonka.....

hej dziewczynki!
witam niedzielnie!

As, kto wie moze cos tam sie powoli wykluwa, a moze po prostu rozregulowalo ci sie ciut po ostatnich zapaleniach.
Szczerze nie zazdroszczę ci tych wszystkich egzaminow, testów itd. chyba nie odwazylabym sie jeszcze dokształcac. Na wlasna reke, bez stresu i egzaminów i owszem, ale tak w szkole, czy na uczelni raczej nie. wystarczy ze co jakis czas mam durne sny ze sie czegos nie nauczylam na test, albo ze matura, albo ze mam obrone a tu magisterka nie napisana. Najlepiej to sie te wszystkie sny koncza, kiedy wmawiam sobie ze to niemozliwe ze jestem w szkole, przeciez juz studia skonczylam i nie musze pisac zadnych testow.
Tak czy inaczej trzymam kciuki, duzo masz rzeczy do zrobienia, oby poszło bezboleśnie.

monisiowata, to fakt te testy sa naprawde kiepskiej jakosci, a z wczesnym testowaniem nie jestes osamotniona, ja co miesiac robie przynajmniej 1 test przed terminem @. jak sie bardzo chce to nie mozna sie doczekac

ja dzis mialam wizyte kontrolna, 13 dc, mielismy dzis sprawdzic czy jakis pecherzyk pekł, niestety nie, 2 urosły, jeden ma 22 mm , drugi26 i miejmy nadzieje ze ktorys z nich raczy peknac lada dzien. Gin nie chcial mi dac pregnylu, bo mogloby to wywolac wiecej szkody niz pozytku, przy tylu dojrzewajacych jajeczkach (dzis naliczylismy ich łącznie 16) moglabym dostac hiperstymulacji.
Więc czekamy. Moj kochany ginek mowi, ze ma silne przeczucie ze teraz nam sie uda, oby mial racje. To jest wlasciwie jedyna osoba, ktora potrafi mnie w tej kwestii podniesc na duchu.

Zycze milego wieczoru, owocnych przytulanek i spokojnych ciazowych stanów :)
Buziaki

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuje porady odebralam wyniki z badan i szczerze powiedziawszy zaniepokoil mnie mocz;/ Moze wy bedziecie wiedzialy cos wiecej?i Jeszcze dostalam wynik z badania odczyn Combsa a nie bardzo wiem co to wogule za badania.

Mocz

C.Własciwy 1.025
Leukocyty - neg
Bakterie - neg
Odczyn - 6
erytrocyty - 10 ( podobno tego ma nie byc a ja nie wiem co to wogule jest)
białko - neg
Cukier - Norm
Ciała ketonowe - neg
urobilinogen - norm
Bilirubina - neg
Nabłonki - pł,3-6 wpw
Krwinki białe - 1-2 wpw
Krwinki czerwone - św.1-3 wpw
Skladniki mineralne - d.licz. Bakterie . d.licz. p. śluzu.

Odczyn Coombsa

Test enzymatyczny Len - Ujemny
Pośredni test antyglobulinowy - ujemny

Ratunku co znacza te licze bakterie i ten sluz? i te erytrocyty?
[/B]

odczyn Coombsa służy do wykrywania przeciwciał. wynik ujemny świadczy, ze przeciwciał w chwili badania nie posiadałaś.

co do moczu - czy mocz do badania oddawałaś w czasie tego plamienia, co pisałas? taka ilośc erytrocytów (krwinek czerwonych) raczej nie świadczy o stanie zapalnym, a raczej o tym,ze te krwinki dostały sie tam z "pobocznego" źródła. jesli to było w tym czasie, co plamiłaś - z tąd te krwinki.
bakterie i pasma śluzu również prawdopodobnie dostały sie do moczu z pochwy. tzn podczas sikania do pojemniczka albo "kapnęło" z pochwy, albo sikajac po prostu "spłukałaś" bakterie i reszte dodatków z warg sromowych.
jesli nei masz doelgliwosci ze strony układu moczowego - na moje oko wszystko jest ok.

Dzień DObry w poniedziałek:-)

Ja dzisiaj ide pierwszy dzien do pracy po zabiegu. Kręci mi sie w głowie nie wiem czy z wrażenia czy z innego powodu. a i dzisiaj w nocy bolał mnie brzuch mam nadzieje ze z nerwów a nie dzieje sie w nim nic złego??!!

Znowu się udało zajść w ciążę. Za tydzień w sob. dopiero pierwsze USG... bardzo się boję, mam nadzieję, że będzie Ok.
&Ewcia - gratulacje i trzymam kciuki, spokojnych, nudnych m-cy :tak:

Skierka188 – kurczę nie pomogę. :-( Oooo Elżbietka pomogła. :tak:

Lilijanko ale kosmate myśli przechodziły wczoraj przez Twoją głowe:p Było coś w nocy????
Kaira - tia szklanka wody zamiast :-p

PS nigdy sie nie spodziewalam ze ciaza bedzie dla mnie takim strasznym stresem jak bieg z przeszkodami tylko ze moja kondycja troche nie daje redy :(...
Monisiowata - staraj się myśleć pozytywnie, bo wbrew pozorom nasza głowa ma duże znaczenie :tak:

Silentenigma – bo wiem, że wtedy zaczynają się nerwy, a tak już wiesz, że to normalne :tak:

Kasienka862 – witaj, a co to za przerwę sobie od bb zrobiłaś? ;-)

reklama
lilijanna Kochana kiedy dostalas pierwszy okres po zabiegu??? bo dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres a jestem dopiero 12 dni po zabiegu ale zawsze mialam około 24 każdego miesiąca. teraz nie wiem czym mam sie kierować??

Do góry