reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny,
potrebne mi wasze wsparcie, dzisiaj zaczelam plamic :((( lekarz na usg nie widzi nic bo mowi ze to za wczesniej HCG - 670(wczoraj) ale uroslo od wtorku(bylo 192) co oznacza: wczesna ciaza, wypisal skierowanie do szpitala,
w szpitalu mnie wybadal jakis mlody rzeznik, przepisal duphaston i wyslal do domu : jak bede mocniej krwawic to mam przyjechac..juz sama nie wiem co mamm o tym myslec.... Ostatni okres mialam 16.12 cykle mam 30-31 dni, dlaczego nic nie widac w macicy ???? w poprzedniej ciazy - obumarla w 9tc juz w 6tc bilo serduszko,nie mialam zadnych plamien i bolow. Teraz czuje bol na dole podbrzusza jak w 1 dniu okresu... Powiedzcie kiedy najpozniej taka ciaza powinna sie pojaiwc na usg ? Jezeli zaczne krwawic/poronie to jest szansa ze w tak wczesnym tc obejdzie sie bez lyzeczkowania? - rzeznik ze szpitala powiedzial ze jak zaczna ekrwawic = musza wyczyscic.... Przepraszam ze ja tak tylko o sobie

Monisiowata jeśli miałaś okres 16.12 to rzeczywiście może być za wcześnie na usg, żeby coś zobaczyć, bo wychodzi Ci gdzieś dopiero początek 5-6 tc. No i jeszcze jak mocne jest to krwawienie/plamienie? Jedyne co Ci mogę radzić to wykonać w poniedziałek badanie jeszcze bhcg i powtórzyć po 48h. Wtedy widać najlepiej widać czy przyrasta odpowiednio. No i mi się wydaje, że gdyby doszło do najgorszego to chyba przy tak wczesnej ciąży niepotrzebny jest zabieg. W każdym bądź razie trzymam mocno kciuki za Twoja fasolkę.

kłaczek no mój też wpadł na pomysł żebym z nim weszła do pomieszczenia na oddanie nasienia i "wzięła sprawy w swoje ręce"
Mart81 - nie trzeba w ręce, można jeszcze w usta :-p

LilijannaDuphaston 2x1doustnie
Luteina 2x1 dopochwowo
Nystatyna 1 raz dziennie dopochwowo przed snem
silentenigma - Luteinę staraj się sobie zaaplikować i poleżeć jeszcze, nie zdziw się jak będziesz mieć mokro, bo ona wypływa po jakimś czasie i jest ok., po prostu nadwyżka wychodzi i tyle. :tak:

Kłaczek czy ja mam isc jakies badania sobie jeszcze zrobic dodatkowo czy czekac na wizyte u gina co mi powie??
Asia1987 - zrobiłabym podstawowe, spróbuj iśc do rodzinnego niech Ci wypisze skierowanie, chociaż na mocz, krew, toxo - zawsze to parę groszy w kieszeni. ;-)

Marti , no pewnie - nie taki diabeł straszny .
Mój to dopiero by się jeżył , jakby miał zrobic badanie spermy. Już to widze...
Czarna - tia jakoś sobie tego nie wyobrażam :dry: Choć "nigdy nie mów nigdy" ;-)

Narazie się delektujemy z M jabłecznikiem własnej roboty i musem czekoladowym z bitą śmietanką mniam mniam :happy2:
Linea82 - tą bitą śmietanę i czekoladę to można inaczej zastosować, no chyba, że to inaczej kryje się pod słowem "delektujemy się" :zawstydzona/y:

Monisiowata - może być za wcześnie szczególnie przy tak długich cyklach, weź ten duphaston, nogi do góry i odpoczywaj. Krwawienie/plamienie może też być spowodowane zagnieżdżaniem się jaja w macicy, trzymam kciuki by było ok :tak:

Idę spać, bo mam zbereźne myśli :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Lilianna no może lepiej nie :-) bo potem wynik będzie zakłamany z powodu śladowych ilości śliny w nasieniu ;-) no ale już się wyluzowałam w tym temacie, jakoś sobie poradzimy :-)

Do góry