reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny,
potrebne mi wasze wsparcie, dzisiaj zaczelam plamic :((( lekarz na usg nie widzi nic bo mowi ze to za wczesniej HCG - 670(wczoraj) ale uroslo od wtorku(bylo 192) co oznacza: wczesna ciaza, wypisal skierowanie do szpitala,
w szpitalu mnie wybadal jakis mlody rzeznik, przepisal duphaston i wyslal do domu : jak bede mocniej krwawic to mam przyjechac..juz sama nie wiem co mamm o tym myslec.... Ostatni okres mialam 16.12 cykle mam 30-31 dni, dlaczego nic nie widac w macicy ???? w poprzedniej ciazy - obumarla w 9tc juz w 6tc bilo serduszko,nie mialam zadnych plamien i bolow. Teraz czuje bol na dole podbrzusza jak w 1 dniu okresu... Powiedzcie kiedy najpozniej taka ciaza powinna sie pojaiwc na usg ? Jezeli zaczne krwawic/poronie to jest szansa ze w tak wczesnym tc obejdzie sie bez lyzeczkowania? - rzeznik ze szpitala powiedzial ze jak zaczna ekrwawic = musza wyczyscic.... Przepraszam ze ja tak tylko o sobie

Monisiowata jeśli miałaś okres 16.12 to rzeczywiście może być za wcześnie na usg, żeby coś zobaczyć, bo wychodzi Ci gdzieś dopiero początek 5-6 tc. No i jeszcze jak mocne jest to krwawienie/plamienie? Jedyne co Ci mogę radzić to wykonać w poniedziałek badanie jeszcze bhcg i powtórzyć po 48h. Wtedy widać najlepiej widać czy przyrasta odpowiednio. No i mi się wydaje, że gdyby doszło do najgorszego to chyba przy tak wczesnej ciąży niepotrzebny jest zabieg. W każdym bądź razie trzymam mocno kciuki za Twoja fasolkę.

kłaczek no mój też wpadł na pomysł żebym z nim weszła do pomieszczenia na oddanie nasienia i "wzięła sprawy w swoje ręce"
Mart81 - nie trzeba w ręce, można jeszcze w usta :-p

LilijannaDuphaston 2x1doustnie
Luteina 2x1 dopochwowo
Nystatyna 1 raz dziennie dopochwowo przed snem
silentenigma - Luteinę staraj się sobie zaaplikować i poleżeć jeszcze, nie zdziw się jak będziesz mieć mokro, bo ona wypływa po jakimś czasie i jest ok., po prostu nadwyżka wychodzi i tyle. :tak:

Kłaczek czy ja mam isc jakies badania sobie jeszcze zrobic dodatkowo czy czekac na wizyte u gina co mi powie??
Asia1987 - zrobiłabym podstawowe, spróbuj iśc do rodzinnego niech Ci wypisze skierowanie, chociaż na mocz, krew, toxo - zawsze to parę groszy w kieszeni. ;-)

Marti , no pewnie - nie taki diabeł straszny .
Mój to dopiero by się jeżył , jakby miał zrobic badanie spermy. Już to widze...
Czarna - tia jakoś sobie tego nie wyobrażam :dry: Choć "nigdy nie mów nigdy" ;-)

Narazie się delektujemy z M jabłecznikiem własnej roboty i musem czekoladowym z bitą śmietanką mniam mniam :happy2:
Linea82 - tą bitą śmietanę i czekoladę to można inaczej zastosować, no chyba, że to inaczej kryje się pod słowem "delektujemy się" :zawstydzona/y:

Monisiowata - może być za wcześnie szczególnie przy tak długich cyklach, weź ten duphaston, nogi do góry i odpoczywaj. Krwawienie/plamienie może też być spowodowane zagnieżdżaniem się jaja w macicy, trzymam kciuki by było ok :tak:

Idę spać, bo mam zbereźne myśli :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Lilianna no może lepiej nie :-) bo potem wynik będzie zakłamany z powodu śladowych ilości śliny w nasieniu ;-) no ale już się wyluzowałam w tym temacie, jakoś sobie poradzimy :-)

Do góry