reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,

przez jakiś czas udzielałam się aktywnie na tym wątku (poroniłam rok temu w marcu).

Potem potrzebowałam psychicznego odpoczynku, jednak nadal Was podczytuje.

Znowu się udało zajść w ciążę. Za tydzień w sob. dopiero pierwsze USG... bardzo się boję, mam nadzieję, że będzie Ok.

Monisiowata bardzo trzymam za Ciebie kciuki, ja również biorę duphaston 2X1 i ostatnią @ miałam 16.12.2010!!!! Mam nadzieję, że razem wytrwamy do września... :-) Uważaj na siebie.

reklama
Monisiowata- Jesli to bylo plamienie to nie zakladaj ze bedzie zle. Ja sama jakies 2 tygodnie temu przez to przechodzilam spanikowana jechalam do kliniki a tam na usg bylo wszystko w jak najlepszym porządku.

Dziewczyny potrzebuje porady odebralam wyniki z badan i szczerze powiedziawszy zaniepokoil mnie mocz;/ Moze wy bedziecie wiedzialy cos wiecej?i Jeszcze dostalam wynik z badania odczyn Combsa a nie bardzo wiem co to wogule za badania.

Mocz

C.Własciwy 1.025
Leukocyty - neg
Bakterie - neg
Odczyn - 6
erytrocyty - 10 ( podobno tego ma nie byc a ja nie wiem co to wogule jest)
białko - neg
Cukier - Norm
Ciała ketonowe - neg
urobilinogen - norm
Bilirubina - neg
Nabłonki - pł,3-6 wpw
Krwinki białe - 1-2 wpw
Krwinki czerwone - św.1-3 wpw
Skladniki mineralne - d.licz. Bakterie . d.licz. p. śluzu.

Odczyn Coombsa

Test enzymatyczny Len - Ujemny
Pośredni test antyglobulinowy - ujemny

Ratunku co znacza te licze bakterie i ten sluz? i te erytrocyty?

Lilijanko ale kosmate myśli przechodziły wczoraj przez Twoją głowe:p Było coś w nocy????
Witam wszystkie :)
Monisiowata krwawienie plamienie nic nie oznaczają, jeśli beta przyrasta powinno być wszystko w porządku, a na usg tak wczesnej ciąży można nie zobaczyć!! Bo nie wiadomo kiedy miałaś jajeczkowanie weeić odejmij sobie 2 tyg. Bierz duphaston odpoczywaj powtórz betę i uwierz w swojego maluszka:)
ps.JA i innych pare dziewczyn miały od początku krwotoki a dziś bawimy swoje skarby
Zjola- to czekamy dalej na diagnozę;/ Miłego dnia kochana
I tak jak zjola napisała nie piszcie posta pod postem tylko edytujcie bo nie można nadarzyć

Dziewczyny ,
dzieki za wsparcie, od wczoraj caly czas leze, nie plamie, jutro rano zrobie HCG, we wtorek wraca moj lekarz mam wizyte
na 18.30 mam nadzieje ze dotrwam i sie wyjasni co i jak , Lekarz ktory wczoraj mnie badal mowil ze przy HCG 670 nie moze jeszcze nic zobaczyc dopiero przy hcg>1000... ciekawe (?)
trzymam kciuki za Was wszystkie , szczegolnie te fasolkowe !!
PS nigdy sie nie spodziewalam ze ciaza bedzie dla mnie takim strasznym stresem jak bieg z przeszkodami tylko ze moja kondycja troche nie daje redy :(...

lilijanna KOchana te badania mam zrobione i wszystko w porządku. dzisiaj pytalam mojego M. czy jakby była taka konieczność to poszedł by zbadać nasienie?? a on mi sie pyta czy przebiore sie za pielęgniareczke i mu pomogę??!!:p topór wojennny wczoraj został zawieszony. dzisiaj idziemy do kina na komedie OCh życie zebym na głowe w domu nie dostała.
dobrze że WAs mam i moge sie zawsze z kims podzielić moimi problemami. pozdrawiam i miłego popołudnia życze:*

Witam sie niedzielnie.
Wlasnie wrocilam ze szkoly.
Jak zwykle matura probna to praca zbiorowa 8 osobowa.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zaliczone na pewno,kwestia tylko na ile.:tak:;-):biggrin2::biggrin2:

Teraz zostalo pisac prezentacje na polski,zaliczenia na semestr z koncem miesiaca,przygotowanie do angielskiego na ustny ,praca zaliczeniowa z historii ,oddac 70 prac z formami pisemnymi z angielskiego i na luzie moge przygotowywac sie do matury.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Robilam rano test.
Jedna kreska ,wiec sie nie udalo.
Teraz pytanie dlaczego w takim razie @ brak?:baffled::baffled::baffled::baffled:

As76 to sie ciesze, że wszystko w szkole dobrze poszło:-) A kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę?? ja robiłam pierwszy test 5 dni po dniu kiedy mialam dostać @ i jedna kreska 3 dni później dwie tylko ze ta druga różowa i nie taka gruba. Napewno bedzie dobrze zobaczysz:-) ja jeszcze 10 dni i bede dzwonic o wynik hist. mam nadzieje ze bedzie wszystko oki. buzki

reklama
Do góry