reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,

przez jakiś czas udzielałam się aktywnie na tym wątku (poroniłam rok temu w marcu).

Potem potrzebowałam psychicznego odpoczynku, jednak nadal Was podczytuje.

Znowu się udało zajść w ciążę. Za tydzień w sob. dopiero pierwsze USG... bardzo się boję, mam nadzieję, że będzie Ok.

Monisiowata bardzo trzymam za Ciebie kciuki, ja również biorę duphaston 2X1 i ostatnią @ miałam 16.12.2010!!!! Mam nadzieję, że razem wytrwamy do września... :-) Uważaj na siebie.

reklama
Monisiowata- Jesli to bylo plamienie to nie zakladaj ze bedzie zle. Ja sama jakies 2 tygodnie temu przez to przechodzilam spanikowana jechalam do kliniki a tam na usg bylo wszystko w jak najlepszym porządku.

Dziewczyny potrzebuje porady odebralam wyniki z badan i szczerze powiedziawszy zaniepokoil mnie mocz;/ Moze wy bedziecie wiedzialy cos wiecej?i Jeszcze dostalam wynik z badania odczyn Combsa a nie bardzo wiem co to wogule za badania.

Mocz

C.Własciwy 1.025
Leukocyty - neg
Bakterie - neg
Odczyn - 6
erytrocyty - 10 ( podobno tego ma nie byc a ja nie wiem co to wogule jest)
białko - neg
Cukier - Norm
Ciała ketonowe - neg
urobilinogen - norm
Bilirubina - neg
Nabłonki - pł,3-6 wpw
Krwinki białe - 1-2 wpw
Krwinki czerwone - św.1-3 wpw
Skladniki mineralne - d.licz. Bakterie . d.licz. p. śluzu.

Odczyn Coombsa

Test enzymatyczny Len - Ujemny
Pośredni test antyglobulinowy - ujemny

Ratunku co znacza te licze bakterie i ten sluz? i te erytrocyty?

Lilijanko ale kosmate myśli przechodziły wczoraj przez Twoją głowe:p Było coś w nocy????
Witam wszystkie :)
Monisiowata krwawienie plamienie nic nie oznaczają, jeśli beta przyrasta powinno być wszystko w porządku, a na usg tak wczesnej ciąży można nie zobaczyć!! Bo nie wiadomo kiedy miałaś jajeczkowanie weeić odejmij sobie 2 tyg. Bierz duphaston odpoczywaj powtórz betę i uwierz w swojego maluszka:)
ps.JA i innych pare dziewczyn miały od początku krwotoki a dziś bawimy swoje skarby
Zjola- to czekamy dalej na diagnozę;/ Miłego dnia kochana
I tak jak zjola napisała nie piszcie posta pod postem tylko edytujcie bo nie można nadarzyć

Dziewczyny ,
dzieki za wsparcie, od wczoraj caly czas leze, nie plamie, jutro rano zrobie HCG, we wtorek wraca moj lekarz mam wizyte
na 18.30 mam nadzieje ze dotrwam i sie wyjasni co i jak , Lekarz ktory wczoraj mnie badal mowil ze przy HCG 670 nie moze jeszcze nic zobaczyc dopiero przy hcg>1000... ciekawe (?)
trzymam kciuki za Was wszystkie , szczegolnie te fasolkowe !!
PS nigdy sie nie spodziewalam ze ciaza bedzie dla mnie takim strasznym stresem jak bieg z przeszkodami tylko ze moja kondycja troche nie daje redy :(...

lilijanna KOchana te badania mam zrobione i wszystko w porządku. dzisiaj pytalam mojego M. czy jakby była taka konieczność to poszedł by zbadać nasienie?? a on mi sie pyta czy przebiore sie za pielęgniareczke i mu pomogę??!!:p topór wojennny wczoraj został zawieszony. dzisiaj idziemy do kina na komedie OCh życie zebym na głowe w domu nie dostała.
dobrze że WAs mam i moge sie zawsze z kims podzielić moimi problemami. pozdrawiam i miłego popołudnia życze:*

Witam sie niedzielnie.
Wlasnie wrocilam ze szkoly.
Jak zwykle matura probna to praca zbiorowa 8 osobowa.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zaliczone na pewno,kwestia tylko na ile.:tak:;-):biggrin2::biggrin2:

Teraz zostalo pisac prezentacje na polski,zaliczenia na semestr z koncem miesiaca,przygotowanie do angielskiego na ustny ,praca zaliczeniowa z historii ,oddac 70 prac z formami pisemnymi z angielskiego i na luzie moge przygotowywac sie do matury.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Robilam rano test.
Jedna kreska ,wiec sie nie udalo.
Teraz pytanie dlaczego w takim razie @ brak?:baffled::baffled::baffled::baffled:

As76 to sie ciesze, że wszystko w szkole dobrze poszło:-) A kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę?? ja robiłam pierwszy test 5 dni po dniu kiedy mialam dostać @ i jedna kreska 3 dni później dwie tylko ze ta druga różowa i nie taka gruba. Napewno bedzie dobrze zobaczysz:-) ja jeszcze 10 dni i bede dzwonic o wynik hist. mam nadzieje ze bedzie wszystko oki. buzki

reklama
Do góry