reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

anii - witaj na forum. Przykro mi, że spotkało Cię to nieszczęście i to na dodatek przed samymi Świętami. Święta dla każdej z nas miały być inne. Ja byłabym w ósmym miesiącu ciąży... Straciłam Synka 3 miesiące temu. Poczucie pustki i smutek nie minęły. Nie ma dnia, abym o Nim nie myślała. Łzy same lecą... Nauczyłam się tylko tyle, że trzeba żyć dalej i trzeba mieć nadzieję...Nie cieszę się w tym roku ze Świąt, nawet mimo tego, że to moje pierwsze małżeńskie. Na wszystkie pzygotowania patrzę jak ktoś zza szyby... I wiem, że wiele łez pewnie popłynie. Ale łez się już nie boję, bo każda z nas ma prawo płakać. Anii, jeśli będziesz mieć taką potrzebę to płacz, nawet wśród ludzi, bo czasem tylko to jest w stanie trochę ukoić ból. A jeśli będziesz czuć się samotnie, to pisz tutaj na forum. Tutaj wszyscy Cię zrozumieją...
Kłaczku - zdrowej kobieto, zdrowiej!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Lila, dzięki. Jedyne czego się trzymam to nadzieja że Pasożytowi nic nie będzie, że będzie sobie dalej normalnie rósł. Reszta betka - święta "w lesie", kuchnia w gruzach, na podłogach kocie kłaki - szczegół. Najwyżej będzie barszcz z torebki i pierogi z mrożonki. Żartuję - coś się tam pichci pomału, młody poleciał po zakupy, wcześniej zdążyłam kupić trochę żarełka... Damy radę, choć zapowiada się blado i na bazie kompletnej improwizacji. Jakoś stanie przy garach też mi nie idzie. Odchlewianie domu tym bardziej. Wrrr...
Aniii, minie. Nie do końca, nie zniknie zupełnie, jakaś pustka zawsze zostaje, pamięć miejsca które zajmowało to życie, ale czas spuszcza mgłę na ból, rozmywa kontury ran i pozwala się im zabliźniać. Mimo że czujesz że nikt Cię nie rozumie, pewnie tak nie jest. Nie jesteś jedyną kobietą na świecie która straciła dziecko i może wydaje Ci się teraz że Twojemu bólowi żaden nie dorównuje, ale to nie do końca tak. I wśród Twoich bliskich też na pewno znajdziesz współczucie i zrozumienie - czy rozmawiałaś o tym z rodziną? Czasem najbliżsi nie chcą z nami o tym rozmawiać bo nie wiedzą jak, nie wiedzą co powiedzieć, czasem mówią głupie teksty typu "nie przejmuj się, jeszcze urodzisz" i wydaje im się że to niesie nam pociechę. To nie tak, że nie chcą rozumieć - po prostu trudno wejść w czyjeś buty, złapać tok myślenia, współodczuwać, zwłaszcza w sytuacji kiedy emocje są tak silne jak przy stracie dziecka. Dlatego łatwiej jest nie mówić, nie rozmawiać... A nam się wydaje że zostałyśmy z tym same. W unikaniu tematu żałoby celują panowie - wydaje nam się że oni tego nie przeżywają, a tak naprawdę oni nie chcą nam wiercić palcem w ranie. W swojej też nie. Minął tydzień - to krótki czas, pewnie Twoja żałoba potrzebuje go więcej, ale powoli zaczniesz żyć od nowa bo słońce nie zgasło i świat nie stanął w miejscu i Ty to zauważysz. I jeszcze będzie kolorowo, choć cień w sercu już pozostanie na zawsze.
Miśkam, staram się. O tego małego Pasożyta biega - nie wiem jak na niego działa gorączka, ale od kaszlu brzuch mnie boli a to mi się nie podoba. I nie bolą piersi - to już panika.

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyć trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

007.jpg

Ale dzis swiateczne na forum wszyscy wszystkim sla zyczenia....:-D dzieki dziewczyny:*:*:*
Klaczku nie jestes sama ja tez z przygotowaniami w lesie hehe jedynie co na plus to wczoraj wysprzatalam mieszkanie i w przeciwienstwie do twoch kocich klakow moje psie juz sie nie walaja hehe :-D a z przygotowywaniem szamki dopiero grzyby sie mocza na pierogi:-Da tu tyle roboty...;-)
aniiiwitam serdecznie i strasznie mi przykro ze spotkalo ciebie to wlasnie przed swietami ja tulila bym juz 1,5 miesieczne malenstwo i czesto zadaje sobie pytanie dlaczego??? Te swieta mily byc inne...mialam byc mama. Niestety los czasem jest okrutny i my nic na to nie poradzimy...kochaniutka zostan wsrod nas postaramy sie pocieszyc i odpowiedziec na kazde pytanie.Po sobie wiem ze te uczucie nie minie juz nigdy i zawsze bedzie pustka ale z czasem zlagodnieje ja nauczylam sie zyc z mysla ze jestem aniolkowa mama ale kosztowalo mnie to wiele lez i one naprawde pomagaja, bol po stracie jest przeogromny ale po jakims czasie uczymy sie z nim zyc.
Agaprzesliczna coreczka taka mala sniezynka:-)

Lila, a ja mam w d... pierogi. W tej kuchnie nie ma nawet gdzie rozwałkować ciasta. Wałka z resztą też nie posiadam.:-) I stać nad pierogami... Nie podejmuję się w obecnym widzie. Barszczyk się gotuje (mądra dziewczynka, przywiozła z kraju suszone buraki), kapusta z grzybami się ugotowała (grzyby też przywiozła, tu sa po 70 parę funtów za kg a wigilijna tradycja jest grzybożerna), śledzie zrobiłam wczoraj i właśnie się "przegryzają" w lodówce, do barszczu będą krokiety bądź (co mi się bardziej uśmiecha) kapuśniaczki drożdżowe, mam dziki plan zrobienia "ruskiej zapiekanki" zamiast ruskich pierogów które wszyscy bardzo lubimy. Na świąteczny obiad mięsko z musztardą i miodem - długo się pichci ale mało pracochłonne, na drugi dzień pewnie nieśmiertelne kotlety z kurzego cycka (ukłon ku mojemu chłopu któren owe kotlety może na śniadanie, obiad i kolację, świątek, piątek i niedzielę) i mam z łowy. Oczywiście jeszcze pieczenie, ale to już pewna niewiadoma. Mam głupi piekarnik, który ma grzałki z boku, zapomnij o cyrkulacji powietrza (kuchenak pewnie w moim wieku albo ludzie tak długo nie żyją) i ma zwyczaj nie dopiekać od dołu - można cholery z nim dostać.

Gwiazdy z nieba,których nie dotkniecie!
Marzeń spełnienia, których nie osiągniecie!
Radość,w życiu tak ciężkim i tragicznym.
Uśmiechu, pustego słowa w moim słowniku!
Wiary która jest chwiejna jak wiatr za dmucha
Szczęścia niewidzialnego oczyma...

Może świata u stóp i wielu z nim przymiotników
Wiem czego Wam mogę życzyć
Bądźcie sobą przez każdą chwilkę w życiu.
Która mija nas jak wiatr i czas lecący?
Bądźcie takimi jakimi Was Bóg stworzył.
Nie znających potencjału drzemiącego -
cech ani negatywów.

Jesteście ludźmi zatem nimi pozostańcie?
Właśnie takimi których kocham najbardziej!
Z dobrem i złem w wnętrzu osobowym,
z charakterem ciężkim i nieprzetworzonym!
Gdyż pięknem jesteście takim jak pozostaliście stworzeni...
Cóż ja będę mógł później do was pienić?
Gdy każdy z Was będzie ideałem.
No bo chciałbym pisać,
o dobru i złu w nas Samych...

Powodzenia i walki, sukcesu i ewentualnych darów,
w postaci cech charakteru,
Uśmiechu, przyjaciół, pogody ducha.
Słońca świecącego w dni ciemne i pochmurne!
Dróg dobrych i ścieżyn życia, losu łatwego!
Zdrowia by móc w nimi brnąć
dobrego ducha wiary i myśli w dni 2011.

___________< o >
_____________/
_________o`* o.@*o`.
________.' '*Q o *o@
________( () o*o* @ o'.
_______.-' o *0_Q.-'-;*o)
_______.' 0 Q @0@ ()* `-.
______* @ o*o @. ‘Q * o )
_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
_* @ *‘ o * @
_.''Q~o..__@__.--'`@--.*
_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥
_____________$$$$$
_____________$$$$$

WESOŁYCH ŚWIĄT
zyczy
Ewela z dziecmi
Tomaszkiem i Bartoszkiem

Gdy świat utonie w srebrzystej bieli
I noc się łuną jasną rozpali
Niech się na skrzydłach zlecą anioły
W świątecznej gali

Niech się rozjaśnią myśli i słowa
Niech Gwiazda jasna ręce ogrzeje
Niech daje sercom w bólu zamkniętym
Nową nadzieję

____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyć trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

Zdrowych i pogodnych świat życzy Marta

reklama
witam kochane przepraszam ale jak tylko na chwilke
widzialam ze pojawi ly sie nowe anio lkowe mamusie przytulam mocno i zapalam swiatelko(*)
I kochane moje obiecuje ze po swietach nadrobie zalaglosci.
Gdyby bylo mozna to bym wolala tych swiat nie obchodzic ale niestety musze to przezyc pewnie beda pelne placzu
musze sie trzymac dla Tymka
A wam kochane życzę zdrowych pogodnych świąt.żeby spełniły się wszytskie marzenia a najbardziej te o maluszku w ramionach.
I zycze każdej staraczce dwóch kresek, nudnej ciazy i szczesliwego rozwiazania
Tym w ciązy nudnej dalszej ciazy i szczesliwego rozwiazania
a tym z maluszkami wszystkiego co naj i nastepnego maluszka
Trzymajcie sie dziewczyny musimy byc silne i przyszly tok bedzie nasz
przytulam mocno

Do góry