reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Linnea, ja bym odczekała do pierwszej @ na innych metodach i potem ew. weszła z pigułami. Kurcze, chyba że gin chce w ten sposób wyregulować hormony. Nie wiem.
Jak walczę? Ano dalej dupa korzenie zapuszcza bo taki mam tryb pracy, ale przede wszystkim metoda Hanki Bielickiej, poza tym zamiast żreć raz dziennie ale za to po kokardę, to 5 posiłków dziennie tylko małych. I tak np. dziś mam na rozkładzie poranną kawę (wchodzi do niej szklanka mleka 1,5% bo filiżanka ma rozmiar średniego nocniczka), potem brzoskwinię, potem porcyjka ryżu z jogurtem, teraz wiejski serek z papryką, pomidorkiem i ogórkiem. Nie jest to idealne menu dnia, ale obleci. Generalnie zwracam uwagę na IG produktów, unikam lub silnie ograniczam wszystko co ma IG powyżej 50 bo te produkty podkręcają głód. Odstawiłam czerwone mięso, tłuste żarełko, pieczywo, kluchy i kartofle - wydawało mi się że w tym trybie umrę z głodu, ale okazuje się że to całkiem fajny sposób żywienia. Mam do zrzucenia ponad 20kg, więc trochę mi z tym zejdzie.

reklama
linea jesli ty te plastry chcesz na wyregulowanie hormonow to ci lekarz kity pociska, bo owszem wyregulujesz ale tylko na czas ich brania a potem po odstawieniu to pewnie bedzie od nowa wszystko, jesli nie chcecie jeszcze dzieci to rozumie ale jak zechcecie to po odstawieniu nalezy odczekac a niektorzy lekarze i tak *******y pociskaja ze nie trzeba czekac a organizm musi sie pozbyc tych hormonow zeby dziecku nie zaszkodzic, nie jedna stracila ciaze spowodu nie odczekania tych kilku cykli.. no to tyle z mojej strony ;-)

aha kłaczek mojego kocurka nie ma juz od lutego, byl wychodzacy wykastrowany i mial stałe pory kiedy wracal do domu w zimie to tylko na siku wychodzil bo cwaniak nie lubil sie zalatwiac do kuwety i jak piesek wychodzil na dwor o stalych porach :-)

a tak wyglądał :-( moj grubas (waga 4,5kg w momencie znikniecia a mial cos koło roku to znajda byl wiec nie wiadomo ile dokładnie mial miesiecy, mielismy go 6 miesiecy a wygladal tak na 4-5miesiecznego kociaka)

Załączniki

• IMG_0397.jpg
    IMG_0397.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_0381.jpg
    IMG_0381.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Witam piątkowo.
Przeleciałam po łebkach,bo remont zaczyna mnie przerastać....:baffled::baffled::-D:-D:-D
Odpaliło mi,żeby zmienić sobie tabletki.
Lekarz wypisał plastry :baffled::baffled::baffled:
miałam plastry i je dosłownie przeklęłam.
Wytrzymałam na nich 3 tygodnie czyli 1 cykl.:szok::baffled::baffled::crazy::crazy::crazy::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po pierwsze byłam non stop głodna jakaś i podenerwowana
po drugie tyłam 1 kg tygodniowo
po 3 bolała mnie głowa i było mi niedobrze
po czwarte libido zjechało poniżej 0.
po piąte cały czas chciało mi się spać...
Dla mnie porażka.
Wróciłam do swoich tabletek i znów wróciłam do poprzedniej wagi ,nie boli mnie głowa,jestem z powrotem nocnym markiem koszmarkiem (tak w domu mówią :-D:-D) i nie chodzę głodna ,więc chyba to była wina plastrów.

Kłaczek-gratuluję samozaparcia.
Ja sama jakoś wróciłam do swojej stałej wagi.
65 kg w moim przypadku to już super waga :tak::-):-)
Mierzę 176 cm.:happy::happy:
Dobra spadam ,bo gips zerwany ze ścian na sprzątnięcie czeka...:baffled::baffled::baffled:

z tego co gin się plątał piąte przez dziesiąte to raczej mi je zalecił by nie zajść(mówił że lepiej odczekać) i chyba dla psychiki bo w szpitalu ryczałam jak bóbr . Poza tym mówił że po antykocepcji łatwiej jest zajśc w co nie chce mi się do końca uwieżyć

Pati.b śliczny tygrysek z niego był. Mój też gdzieś poszedł i nie wrócił.Prawdopodobnie wsiadł do pociągu i pojechał(niedaleko mnie jest stacja) a on wszędzie właźić

Raczej zalecił mi by odczekać parę miechów i dla równowagi psychicznej (chyba się wystraszył ;) bo w szpitalu ryczałam jak bóbr). mam przepisane 2 opak. jak mi się skończąi jak już będę miała wyniki histo mam znów wizytę. Wtedy go bedę męczyć o zielone światło na możliwośc staranek. Narazie i tak nie mam zapału do tego. (jak pisałam wcześniej dziś nie czuję się najlepiej)
Staram się myślęć że dobrze mi zrobi to oczekiwanie na START. Chcę parę spraw zmienić przede wszystkim na dobre skończyć z paleniem. Jak byłam w ciąży nie paliłam ale dla spokoju sumienia by następnym razem było lepiej :) kończę z tym nałogiem

linea masz opcje edytuj post w w ktorej mozesz np skopiowac to co pisalas jedno pod drugim a pozniej tez za pomoca edycji usunac niepotrzebne posty ;-) tak jest łatwiej później bo nie trzeba wertowac kilku stron jak zamiast trzech postow jest jeden ;-)

a tak szczerze jesli zamierzasz odczekac tak 6 miesiecy to ok wez te dwa opakowania a potem i tak odczekasz ze 3-4 miesiace zeby te hormony z organizmu wydalic bo lekarze sory ale jeszcze zaden mi nie zagwarantowal ze te hormony sie wydala odrazu po odstawieniu a w ciaze faktycznie moze latwiej zajsc bo przez te zaburzenia moze byc np podwujna owulacja ale jakos nie wierze ze tez łatwo takie ciaze później utrzymac. ja tam bym nie brala tabsow jesli bym planowala znowu ciaze jakos mam opory przed tabletami chociaz sama bralam je rok po prostu wg lepiej jest sie inaczej zabezpieczac przez te pare miesiecy co innego jesli chodzi o lata ale wtedy tez co roku najlepiej sobie przerwe zrobic 3 miesieczna... mi po drugim poronieniu tez chcial lekarz wcisnac tabletki, nie dalam sie i nic nie bralam a o ciaze zaczelismy sie starac po 4 miesiacach od poronienia i co z tego? a no nic... dopiero po kolejnych 6 miesiacach staranek sie udalo ;-) a czemu tak to nie wiem bo w poprzednie ciaze zaszlam w pierwszych cyklach staranek.

aha i jeszcze jedno ostatnio gdzies wyczytalam ze byly jakies badania co do ciaz po poronieniu i wyszlo im ze najwieksze szanse na donoszenie mialy ciaze ktore byly do 6 miesiecy od poronienia bo organizm byl nastawniony na ciaze a nie przeciw niej... ile w tym prawdy nie wiem i nie pamietam gdzie to znalazlam :/

reklama
Witam popoludniowo
Dopiero teraz w koncu dychne...ehhh dzis znów sie nasprzatałam :/
Ale tak poza tym u mnie wszystko ok, choc wczoraj na wieczor brzusio mnie bardzo bolał.... :baffled:
Pogoda sliczna, słoneczko swieci, widac blekitne niebo - mam nadzieje ze ten weekend tez tez taki bedzie;-)

Isza powiem ci ze nie ma sie czegos bac, boisz sie tego co moze byc napisane
Wiekszosc osob i tak z tego co wiem po tych wynikach nie wiedzialo co tak naprawde sie stało

Klaczek no to trzymam kciuki za odchudzanie :tak: Choc pamietaj nie mozna poddawac sie rygorystycznej diecie majac w zamiarach dzidzusia

Linea uwazam ze Pati nie potrzebnie cie nastraszyla o tym ze mozna starcic dzidzie Ja powiem tak ze plastry a tabletki to wielkia roznica. Tez po starcie nawet meisiaczka
mi jeszcze nie przyszła a zaczełam brac tabletki antykoncepcyjne, wiec to bez wiekszego znaczenia.
Jesli jednak nie jestes pewna to spróbuj umówic sie na wizyte do innego lekarza by sie niepotrzebnie zamartwiac
Jednak najwazniejszym faktem jest to ze czasem lekarz zaleca by tabletki odstawic na 3 miesiace pzred momentem kiedy bedziecie chcieli dzidziusia

Ale mimo wszystko co ma byc to bedzie:-)

Pati widziałam podobnego kotka rudego ale był chudy takze to chyba nie Twoj kotek sie pałetał po naszym osiedlu.

Pozdrawiam cieplutko i zycze milego wieczorku:-)

Do góry