reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc dziewczynki.
Ja wlasnie wstalam-zrobilam sobie z mala drzemke:-)

Aga super corcia i ta czuprynka:-)A z ta zgaga to chyba prawda bo mnie tez ciagle meczyla i Julia tez urodzila sie z niezla czuprynka...

Milego popoludnia

reklama
Aga śliczniutka jest Gloria nie mogę się na nią napatrzeć a ze zgagą jakoś dam radę pocieszam się że z każdym dniem coraz krócej do porodu. Z Kubą też zgaga mnie męczyła i faktycznie też miał dużo włosków jak sie urodził tylko on blondynek jaśniutki jest. A teraz nie może się doczekać kiedy urodzę i cieszy się że nie będzie już jedynakiem.Niech Gloria nadal zdrowo rośnie pozdrowionka

zjola, kłaczek - ja też marzę o bocianie, ale ze względu na to, ze ostatnio czekałam aż 3 lata na tego boćka, to teraz spokojnie do tego podchodzę, wiem, ze będe musiała swoje odczekać i tyle, pewnie pare latek, a moze już nigdy - no cóż los jest nieobliczalny. Znalazłam sobie zastępcze clele które umilają mio czas oczekiwania. Najogólniej inwestuje w siebie i cieszę sie życiem - w kazdym tego słowa znaczeniu. Mam nadzieję, ze nie będę już nigdy miała takiego ciśnienia jak przed stratą - bo niestety to mnie spalało i niszczyło wszystko nie tylko mnie ale i moją rodzinę. Także dziewczynki życzę spokoju i dystansu do staranek - obyśmy niezbyt długo musiały czekać :-)

Aga śliczniutka jest Gloria nie mogę się na nią napatrzeć a ze zgagą jakoś dam radę pocieszam się że z każdym dniem coraz krócej do porodu. Z Kubą też zgaga mnie męczyła i faktycznie też miał dużo włosków jak sie urodził tylko on blondynek jaśniutki jest. A teraz nie może się doczekać kiedy urodzę i cieszy się że nie będzie już jedynakiem.Niech Gloria nadal zdrowo rośnie pozdrowionka

Słusznie , ja też jeszcze w tym roku zacznę staranka o rodzeństwo dla małej :)

Po pierwsze to protestuję! W pierwszej ciąży miałam zgagę regularnie, co dzień, od południa po noc i co? Adam miał włoski, ale czuprynką bym tego nie nazwała, natomiast koleżanka żadnej zgagi nie miała, a jej córeczce zaraz po urodzeniu położne grzywke podcięły bo wyglądała jak mały mop. Bardzo czarny mop nawiasem mówiąc - rewelacyjne włosy, niejedna dwulatka takich nie ma. Jak ją zobaczyłam, kilkudniową, wyglądała jak mały skrzat dla odmiany, z grzywką na czole, z prostymi, długimi włosami - taki pazik. Twoja córeńka, Aga, ma śliczną czuprynkę - właśnie dopatrzyłam na suwaczku jej wiek i jestem pod wrażeniem. Śliczna dzidzia, gratulacje.
Agniesiar - damy radę. Przecież życie nie może być całkiem do dupy!

Aga 34 ale miło ,że się pojawiłaś.dawno tu Cię nie widziałam:)
śliczna ta Twoja królewna a włoski imonujące narawdę:)
pozdrawiam cielutko,ucałuj malutką

Aga śliczna ta Twoja królewna :tak: a włoski ma bombowe :-D:-D:-D.
U mnie obydwoje było okudłaceni .Klaudia miała najdłuższe włoski z tyłu ,bo leżały na kaftaniku normalnie ,a mały to wcześniaczek z 35 tyg ,a wyglądał tak:

Ciekawe jakby wyglądał za swoje brakujące 5 tygodni.:-D:-D:-D
Na temat zgagi to tylko tyle :
Chodziłam z butelką mleka w garści i opakowaniem migdałów w kieszeni.:laugh2::laugh2::laugh2:

Po pierwsze to protestuję! W pierwszej ciąży miałam zgagę regularnie, co dzień, od południa po noc i co? Adam miał włoski, ale czuprynką bym tego nie nazwała, natomiast koleżanka żadnej zgagi nie miała, a jej córeczce zaraz po urodzeniu położne grzywke podcięły bo wyglądała jak mały mop. Bardzo czarny mop nawiasem mówiąc - rewelacyjne włosy, niejedna dwulatka takich nie ma. Jak ją zobaczyłam, kilkudniową, wyglądała jak mały skrzat dla odmiany, z grzywką na czole, z prostymi, długimi włosami - taki pazik. Twoja córeńka, Aga, ma śliczną czuprynkę - właśnie dopatrzyłam na suwaczku jej wiek i jestem pod wrażeniem. Śliczna dzidzia, gratulacje.
Agniesiar - damy radę. Przecież życie nie może być całkiem do dupy!

Ja też nie wiem co ma zgaga do włoskówa, ale często słyszałam takie Zdjęcie0184.jpgopinie gdy tylko wspominałam o mojej zgadze. Mojej małej teraz włoski troszkę się przeżedziły,dla porównania pokażę Wam zdjęcie zaraz po urodzeniuZdjęcie0197.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0195.jpg
    Zdjęcie0195.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Zobacz załącznik 279712Zobacz załącznik 279711Niucha, Czarna u nas wzystko w najlepszym pożądku, mała rozwija się książkowo. W 5-tym tygodniu zaczęła gaworzyć a teraz to buzia jej się nie zamyka. Od początku w nocy ładnie mi śpi, w dzień gorzej bo woli uczestniczyć w życiu rodzinnym.:))
Niucha każdy mi powtarzał że gdy ma się zgzgę w ciąży to dziecko urodzi się z ładną czuprynką. Śmiałam się z tego dopóki nie ujrzałam córci, więc przygotuj się na ładnego kędziorka
Widać ,że ślicznie się rozwija nawet na zdjęciach.:-D:-D:-D
Silna dziewczynka.;-):-):-)
U mnie też miało być dobrze,ale mojemu szczepienia mocno zaszkodziło .
Tak się dźwigał dopiero jak skończył grubo ponad pół roczku.:baffled::baffled:

Do góry