reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Aniunnia – dasz radę, wbrew pozorom jestem silną kobietą, musisz tylko w siebie uwierzyć jeszcze bardziej i znaleźć w sobie taką informację „nie jestem gorsza od nikogo” – takie nastawienie bardziej pomaga, nie chodzi o to by się buntować z naburmuszoną miną, chodzi bardziej o to by nabrać większej pewności siebie, która od Ciebie musi bić, nie jest to takie trudne, mi się udało, Tobie też. Moi znajomi się zastanawiają jak to jest, że ja z dyrektorami różnych firm gadam tak jakbym była prezydentem choć jestem ubrana w worek po ziemniakach, a ja po prostu nie traktuję ich jak dyrektorów tylko jak ludzi, nie jestem gorsza od nich mimo, że zarabiam stokroć mniej, mimo, że nie jestem dyrektorem, ale jestem człowiekiem jak oni i należy mi się szacunek i koniec kropka. :tak:
Anulka198424 – czekaj, a nie możesz poprosić o dopochwowo? Ja brałam właśnie dowcipnie. Może owulka była później, dopóki nie ma @ nadzieja jest. No to ja czekam razem z Tobą z zaciśniętymi już kciukami. Jesteście młodym małżeństwem, dajcie sobie czas, wszystko będzie dobrze, dzidzia sama do Was przyjdzie ;-)

Wisieńka – trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy, oby okazał się łatwiejszy niż przypuszczałaś :tak:

Qlfon – żyć się da, pamiętać – nigdy nie zapomnimy, nowe życie – to jest to czego zawsze będziemy pragnąć. Uda się Wam do końca, pomimo strachu, który gdzieś tam się czai, wiara i nadzieja zwyciężą ten strach ;-)

Agnieszka – a dlaczego jesteś zła? Bo wcięło posta? Kochana nie pierwszy nie ostatni raz, a jak pierwszy to i tak nie ostatni :-p Aga każda praca jest ok, a jeszcze język podszkolisz więc podwójny zarobek ;-)

Kasieńska862 – hej, edytuj posty plis ok.? ;-)

&Ewcia – no to korzystajcie z tych przyjemnych chwil ile się da :-p
Julitka - ale ja na razie za szorowanie podłóg nie mam zamiaru się brać, jak już to dopiero w weekend :-p

Mlodym malzenstwem moze ale starania od marca tamtego roku to nie malo raz sie udalo ale coz niestety:( maz ma jedno dziecko ale niestety nie widuje sie z mala tamta nie pozwala... wiec nie dziwcie sie ze ja bym chciala mu dac maluszka i on tez pragnie rozumiesz??dlatego bardzo wyczekujemy fasoleczki ...

Kasieńka862 – ja nie krzyczałam, broń bosze, :no: no kochana wstawiaj suwaczek i ciesz się każdym dniem, a badałaś progesteron od razu? Ja w 4tc też byłam i tylko pęcherzyk, badanie progesteronu, wynik wyszedł bardzo niski i zaraz dostałam luteinę dopochwowo i oczekiwanie na serduszko, ach ciężki okres pełen nadziei i wiary i tego paskudnego strachu czającego się w zakamarkach. Będzie wszystko dobrze. Ufaj i wierz w swoje Dziecko, ono czuje.

A ja dziś lecę na KTG.
A co tu ostatnio tak cicho w ogóle, nie rozumiem :sorry2: Coś mnie ominęło czy ot tak po prostu? :dry:

hej :-) na razie nie wstawiam bo boje sie ze to jednak nie ciaza i mojej pani doktor cos sie przewidzialo. poczekam te 10 dni na wizyte u niej... a ten pecherzyk mial0,56 mm a nie tak jak wczesniej pisalam. zle wczesniej napisalam.
a co do tego progesteronu to badan nie robilam. powiem doktorce to moze mi je zleci

Ostatnia edycja:
anulka rozumiem Cię, my oboje nie mamy dzieci i też bardzo byśmy chcieli zobaczyć, jak to jest, doświadczyć tego... :-)
kasienka jasne, nie ma co zapeszać :-) alemyślę, że lekarka nie robiłaby Ci nadziei, raczej lekarze mają w drugą stronę :-)

kasienka, gratulacje!!! tylko się cieszyć:-)
Ewelina, gratulacje domku i ślubu:-) ja też 18 września zmieniam stan cywilny;-)
Mnie póki co dalej trzyma bezsenność, ale nie chcę narzekać bo mogłoby być gorzej. Trzymam kciuki za wszystkie boboseksiki;-)

Hejka laseczki no termin juz blisko jutro niby @ ale nie bede robic testu poczekam az wrocimy dzis wyjezdzamy wole dluzej poczekac :) moze dobrze tescik wyjdzie :) wiec jesli @ sie nie pojawi testuje w niedziele po powrocie :p:p:p trzymajcie kciuki i do poklikania w niedziele napisze co i jak jak cos to sie nei zalamuje najwyzej innym razem sie uda a moze za miesiac moze za dwa jak za dwa bym zafasolkowala to malenstwo by bylo z tego miesiaca co pierwsza corka meza :):) fajnie tez by bylo:) wiec powodzonka za testujace i staranki boboseksiki:):):) jak @ nie bedzie tez dajemy na luz i szalejemy :):):)na lonie natury hehe trzymajcie sie :):):)

Witam dziewczynki.
Ja znów po wiekach nie odzywania się....
Babeczki mam problem ,ale nie taki straszny.:-D:-D:-D
Chciałam zapytać od kiedy Beta zaczyna rosnąć?
Coś kipsko się czuję,mdli mnie i w ogóle jakoś tak słodko w ustach.....;-):-D:-D:-D
Niby mało prawdopodobne,bo jestem na tabletkach ,ale kto to wie?
Właśnie tabletki to problem ,bo jak jestem w ciąży to powinnam natychmiast odstawić,a jak nie to szkoda mi tygodnia w abstynencji marnować.:baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D

Czekam na szybką odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkie nowe mamy i te nadal oczekujące.

reklama
skopiuj to w kwadratowym nawiasie jak nie to wysle ci wiadomosc

Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG :
Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki
Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
3

5 - 50
4
3 - 426

5

19 - 7.340
6
1.080 - 56.500
7-8

7.650 - 229.000
9-12

25.700 - 288.000
13-16

13.300 - 254.000
17-24
4.060 - 165.400
25-40
3.640 - 117.000
to tabelka jak pise wyzej mam nadzieje ze sie rozczytasz pierwsze cyferki to tc a pod spodem to wyniki beta...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry