reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Vjolka- z tego co wiem hemoglobina to związana z czerwonymi krwinkami ,a Ty przecież krwawiłaś i pewnie stąd niedobór pewnie żelazo dostaniesz.
Agnieszka- nie mam słów poprostu , co za człowiek z niego:wściekła/y:
Ilonko - witaj co u Ciebie?
Dziękuje wam wszystkim za miłe słowa.
Lina- no mieszkać to masakra jak mieszkałam u babci jako 3 letni brzdąc więc mi to było bez różnicy wtedy krówki fajne pewnie dla mnie były.
A u mnie @ brak i już wszystko wiem @ miałam 2 czerwca, według standardowego cyklu -28 powinna być 29 czerwca , ja najdłuższy cykl jaki miałam (leki ,choroby i zmiana otoczenia) to 31 więc czekam cierpliwie do jutra jeszcze, symptomów brak tylko jak sie po mieście przeleciałam to mi prawie krzyż odpadł łyknęłam nospe poleżałam i jest gites , a cycole dalej bolą jak chodze bez stanika to jest masakra bo mi skaczą i bolą ,a jak chodze z stanikiem to mnie gniecie wrrr.Pamiętam ,że jak byłam w ciąży i mój cykl osiągnął dzień 32 to już czułam na 100% ,że to fasola zobaczymy czy przyjdzie ta @.
Wiecie co ja wyczytałam???:szok:musze jeszcze popytać gina, że jak jest ten śluz -glut, gil, kurze jajo, to do zapłodnienia najszybciej dochodzi na krótkim etapie kiedy ten śluz znika i pojawia sie ten przepuszczalny zaraz po nim bo na zdrowy rozum jak ma plemnik przez gluta przpłynąć , ja na to nigdy nie wpadłam otóż tam pisało ,że "ostatni dzień ,w którym obserwuje sie śluz owulacyjny jest dniem najbardziej płodnym zaraz potem środowisko staje sie przepuszczalne dla plemników" czy jakoś tak , a wiecie co jest najlepsze????,że my z M właśnie wtedy odkładamy gumy jak po tym glucie obserwujemy mniej ciągnący śluz , i wyliczyłam ,że skoro tak to jeśli będzie fasolka to znaczy ,że zagnieżdżenie mogło nastąpić prawie tydzień temu.Nie wiem co o tym myśleć zapytam gina jak to tam jest.

reklama
Kłaczek - mam brać kwas foliowy 1x5mg przez 3 miesiące. A dlatego taka dawka,bo u Oleńki było podejrzenie wodogłowia i dlatego musimy teraz dmuchać na zimne.
Kobietka - trzymam kciuki oby to była fasolka!!!

Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, pisałam z Wami do końca marca, a poźniej sie przeprowadziłam i nawet nie było kiedy do Was zagladać, choć często sobie o Was myślałam i zastanawiałam się co u Was słychać. Niestety nie ogarne wszystkiego co napisałyście, ale widze że zrobiło się fasolkowo, co mnie niezmiernie cieszy. GosiaLew, Aniolki, Slodziutka, Ola** GRATULUJE!!:-) Oczywiście gratuluje też pozostałym zafasolkowanym dziewczynom i wszystkim nowym młodym mamom:-). Mysza, bardzo się ciesze że Twój dzidziuś tak ladnie rośnie, to już 21 tydzień. Super!!
Nie pisałam długo, moj Kocurek chciał mnie troche odciągnąć od myślenia o naszym aniołku i zatrudnil mnie w swojej firmie jako sekretarke. W biurze sporo roboty a po pracy zajelismy sie urzadzamiem mieszkania i tak 3 miesiace to nie wiem kiedy zleciały.
Niedawno podjelismy decyzje i zaczynamy się starać o fasolke. Narazie jesteśmy po pierwszej probie wiec zobaczymy co z tego wyjdzie, dziś 2 dzien spoznia mi sie @, ale poza tym niestety nic sie nie dzieje.

Dziewczyny, wiem, że może to nie miejsce, ale...
wczoraj odebrałam wyniki badań (mojej pani dochtór nie ma, wiec nie ma mi kto pomóc):
Leukocyty 4,3
Erytrocyty 4,61
Hemoglobina 11,5 (strzałka w dół)
Hematokryt % 36,5 (strzałka w dół)
MCV 79,2
MCH 24,9
MCHC 31,5 (strzałka w dół przy wszystkich 3)
Płytki krwi 169
Anizocytoza erytrocytów 14,7%
LYM 45,7%
MXD 8,9%
NEU 45,4%
LYMPH# 2,0
MXD# 0,3
NEUT# 2,0
RDW-SD 36,4 (starzałka w dół)
Żelazo 29,2
Może któraś wie, co to znaczy???

V_jolka, nie pamietam juz dokladnie, ale ogólnie:

Tak najprościej to wszystkie te wartości ktore są obniżone są ze sobą powiązane. Zaczne troche od tyłu może, a więc wskaźnik RDW mówi o jednorodości wielkości erytrocytów (obrazuje rozkład objętości krwinek), obniżony świadczy o tym, że krwinki mają rozmiary bardzo do siebie zbliżone, a w zestawieniu z MCV czyli średnią objętością krwinek, która jest obniżona mogło by to wskazywać, iż spora część krwinek ma mniejszą objętość. Skoro część krwinek jest mniejsza niż pozostałe krwinki (o prawidłowych wielkościach), to średnia ich objętości również musi być obniżona a to z kolei musi też wiązać się ze spadkiem hemoglobiny (skoro mamy część krwinek mniejszych to siłą rzeczy zawierają one też mniejszą ilość hemoglobiny a to obniża nam z kolei zarówno średnią zawartość hemoglobiny jak i średnie stężenie hemoglobiny w krwinkach czyli MCH i MCHC. Naturalnie obecność mniejszych krwinek wpłynie nam też na hematokryt, który jest stosunkiem erytrocytów do całej objętości krwi, mniejsze krwinki oznaczają mniejszą objętość erytrocytów, a to wpływa zaś na obniżenie stosunku tych erytrocytów do całej krwi i w konsekwencji mamy obniżony hematokryt.
Jeśli chodzi o anizocytozę to polega ona na występowaniu krwinek różniących się wielkością (i tu mi to nie pasuje z tym obniżonym RDW), można przypuszczać że mamy tu do czynienia z dużą ilością mikrocytów, czyli takich "małych" erytrocytów, co spotyka się przy niedokrwistościach.
Obniżona hemoglobina wskazywałaby również na niedokrwistośc czyli anemię, a ta spowodowana może być niedoborem żelaza, kwasu foliowego lub innych witamin z grupy B. Inną jej przyczyną może być znaczna utrata krwi, o jeszcze innych nie bede nawet pisac.

Mysza - to ja nie wiem czym się doktory kierują, mój mi kazał w ciąży standardowy Folik zjadać, w ilościach szt.1/dobę.
Do Leska? Oczywiście! Jutro startujemy!

Karolcia - spokojnie! No, dobra, nie da się, ale przynajmniej jajka nie znoś.:-D Poczekaj na termin @ bo wcześniej to te testy... Mnie przynajmniej dopiero w terminie @ pozytywnie wyszedł, wcześniej udawał że nic nie ma. Trzymamy kciuki żeby to było to!

Zjola - nie mam stronki bo ja technomatołek jestem i nic takiego spłodzić nie umiem, a nie poszłam na zlecanie czegoś takiego "siłom fachowym" bo... środki nie puszczają za bardzo. W kwestii kwasu - jak sobie podjadałam tak sobie podjadać będę, rozmawiałam z gościem od wad rozwojowych cewy nerwowej i on powiedział że jak się zaczyna już w ciąży zażywać to musztarda po obiedzie. Nie lubię musztardy. Papuśkamy grzecznie i czekamy aż się zrobi.

Lila - spokojnie, nie powinno zaszkodzic o ile się zwyczajnie nie przejadła, wtedy zwymiotuje to dalej be ok. Pies to mięsożerca, a 5 miesięcy to już nie dzieciątko i jak najbardziej mięsko przysługuje. Jeśli kawałek nie był zbyt duży, to wyjdzie droga naturalną po przyswojeniu.:-) Zaradna psinka. O! I ładna!

Agamati - dzięki. Popytam jak pójdę do kontroli. Dzwoniłam dziś do szpitala, są wyniki z histo. Odbiore jutro, w pon. do gina. Jutro rwiemy do Leska, nie chcę R. robic szumu przed wyjazdem, niech łapie wiatr w żagle póki ma urlop.

Katkaa dzięki:) i miło,ze się pokazałaś znowu:)oby coraz częściej! a co tam u Ciebie? a już widzę:)trzymam kciuki,żeby jak najszybciej bociek się upolował...a może to już:)póki nie ma@ to wierzymy!!!

wstawiam wam dziewczynki biuściasne linki do staników w rozmiarówce różnej i w cenie całkiem przystępnej...sprawdzone przez znajomą:
Peach Field - bielizna damska w dużych rozmiarach, biustonosze, figi, straingi
Płatności i dostawa
Kłaczek ale Ty dzieciata jesteś:) super:)

A to wlasnie moj piesio Mika

Jaki śliczny :-)

Kochane, obyśmy w niedługim czasie mogły Naszym Mężczyznom ofiarować taki oto prezencik, tego sobie i Wam zyczę z całego serduszka....

Zobacz załącznik 261035

Miłego dnia!

Świetny :-) Ty to zawsze coś fajowe wytrzaśniesz :-)

Katkaa no jasne że pamiętamy :-D nie uwierzysz ale parę dni temu myślałam o Tobie. Cudnie że zaglądnęłaś :-) To ja mocno zaciskam razem z Szymonkiem kciukasy &&& Koniecznie zaglądaj częściej.

Mysza - to ja nie wiem czym się doktory kierują, mój mi kazał w ciąży standardowy Folik zjadać, w ilościach szt.1/dobę.
Do Leska? Oczywiście! Jutro startujemy!

To jak zobaczysz taką ciążówę to JA :-D ale my się wybieramy dopiero w sobotę rano...wiadomo autkiem, ale reszta znajomych na motorach jedzie.

Ola - dawno to było i dom jest w zasadzie pusty. Łebki albo poszły w świat albo mają swoje sprawy. No i to ja a nie R., więc kombinujemy żeby mieć coś na spółkę. I niech to nie będzie samochód.

Mysza - ciężko jest szukać ciężarówki na majdanie, ale rozglądaj się za białym gold wingiem na olkuskich blachach - to będzie maszyna Słonia, a my zawsze gdzieś koło Słonia się rozbijamy bo to kumpel. Nad Sanem zwykle - blisko rzeki znaczy się. Motorki pewnie pójdą na park maszyn, ale jakby nie to Cuba jest charakterystyczny, ja też - rycząca czterdziestka co to łatwiej przeskoczyć niż obejść, z blizną pod prawym okiem, brązowe włosy, zwykle związane... Żółty namiot. Jakby coś to masz tel. na pw.

Haloo ja już od rana na nogach robią mi na placu kostkę brukową i hałas na całego:) Byłam wczoraj u lekarza bo zaczynają mi się problemy z pęcherzem dostałam urosept i antybiotyk jak się stan pogorszy a urosept nie będzie działał. Miałam usg maleństwo uciekało nie chciało fotki ale jak to gin stwierdził jaka matka takie dziecko już w brzuchu widać ADHD. Dobrze się rozwija, słyszałam pierwszy raz w życiu bicie serca własnego dziecka.Nigdy nie miałam takiej możliwości bo zawsze było już za późno. 6.07 idę na badania prenatalne, mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok.
Katkaa -Witaj kochana trzymam kciuki na poczet maleństwa:)
Ziola- Ja pamietam że też przed któraś ciąża brałam to samo a mój A brał selen z cynkiem i pomogło:) aMoja kuzynka zrobiła sobie też taką kuracje i teraz jest już w 28 tyg:)
[/B]Kłaczek-ja biorę 10 mg kwasu pomału schodze na 5mg, są to leki na receptę.mój gin twierdzi że przed ciąża powinno sie zażywać o,4 a potem min 5mg.Nie zaszkodzi może pomóc:)Kobieto ale t y masz teksty:p lepiej przeskoczyć:p Bawcie się dobrze:)
Kobietko 22 - mam nadzieję że to fasolka:)
Karolciu kochana UDA SIĘ NAPEWNO jak nie teraz fasolinka jest w twoim brzuszku to będzie za niedługo:) Życzę ci z całego serca POWODZENIA!!!
Wiolka ale suwaczek leci:)Mdłości przejdą, mnie od czasu do czasu jeszcze z rana najdą ale ja sie ciesze:)
Ewcia jeszcze tylko 3 tyg i Wasz dzień:)
Lila001-śliczny piesio a te oczy hmm cudo:)
Lilijanko, Słodziutka, Aniołki, Daa,co tam u Was???
Zmykam się położyć bo coś spanko znów mnie zbiera.Życzę miłego dnia i Pozdrawiam Was wszystkie

kłaczek zaraz spiszę nr i jak coś to jesteśmy w kontakcie. My wyjedziemy jutro przed południem dopiero.
A co do GW to czy od Was 2tygodnie temu nie było ekipy w Miechowie ?!?

kaira super wieści. Cieszę się że z Maleństem wszystko cudnie.
Ja na problemy pęcherzowe polecam CI Żuravit. Mnie on pomógł bardzo.

reklama
Witam w najpiękniejszy dzień tygodnia!
Dzisiaj cały weekend przed nami.

Na razie wam nie odpiszę, bo muszę lecieć do moich podopiecznych.
A jutro wybieram się do Katowic odwieźć moje dziecię na obóz do Bułgarii. Mam trochę stresa, bo biorę naszą drugą furę, którą w ogóle nie jeżdżę a, że spory byk z niej jest, bo ma 5m długości o szerokości nie wspomnę, to będzie małe la, la, la. Ja jednak zajadła jestem, bo nie takimi furami się jeździło, tylko jakoś z wiekiem obaw nabrałam:dry:

Na razie was pozdrawiam gorąco ;-) i do napisania:-)

Do góry