reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia masz super podejscie:-) ja rowniez jak dziewczyny mocno trzymam kciuki za zafasolkowanie i oby ten tydzien do testowania szybciutko ci minal:-)

A ja dzis rano mialam niezla przygode z moim pieskiem:-) schodze rano do kuchni zeby zaczac przygotowywac obiad a wieczorem wyjelam mieso z zamrazarki zeby mi sie rozmrozilo i polozylam przy zlewie no i tego mieska nie ma a kto je zjadl oczywiscie moj rezolutny szczeniak nie moge sie przyzwyczaic do tego ze ona tak szybko rosnie i juz stajac na dwuch lapach dosiega do blatu ehhh i bylo trzeba sie wybrac na zakupy heh troszke sie wkurzylam :wściekła/y: a psina pod stolem siedziala z taka niewinna minka....ciekawe czy nie zaszkodzi jej taki kawal miesa??? Ma dopiero 5 miesiecy i nigdy nie dostaje innego jedzenia ja karme dla szczeniakow no zabaczymy najwyzej bedzie troszke sprzatania heh

reklama
Karolcia- pewnie, że mogła się przesunąć i trzymajmy za to &&&
tak jak napisałam wcześniej, u mnie w tym miesiącu była w 12dc, a zwykle jest między 14, a 16, więc wszystko się może zdarzyć :))

Zjola- a co tam u Ciebie?

Lila- widać chciała spróbować czegoś nowego:-D

A ja ostatnio robiłam tarczycę i wszystko si jest:-) no i ogólnie wszystkie badania wyszły dobrze, które wcześniej robiłam:tak:

A to wlasnie moj piesio Mika

Załączniki

• miczka.jpg
    miczka.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 46
Ewciu - coś zdziałać możemy w niedzielę, chyba, że coś się poprzesuwa. Biorę sobie kwas foliowy i olej z wiesiołka. Muszę jeszcze zrobić badania na tarczycę a mój M podstawowe hormony zbadać. Czekam też na wynik cytologii i testu urogin. Ale, że możemy się strać, to próbujemy sobie i będzie co ma być.
A u was widzę przygotowania do ślubu pełną parą! Ja w swoim życiu zaliczyłam dwa śluby cywilne i obydwa podobały mi się bardziej niż kościelny! Jak babcię kocham! Życzę powodzenia :tak:

Lila - fajna ta Twoja psinka:-)

Dziewczyny, wiem, że może to nie miejsce, ale...
wczoraj odebrałam wyniki badań (mojej pani dochtór nie ma, wiec nie ma mi kto pomóc):
Leukocyty 4,3
Erytrocyty 4,61
Hemoglobina 11,5 (strzałka w dół)
Hematokryt % 36,5 (strzałka w dół)
MCV 79,2
MCH 24,9
MCHC 31,5 (strzałka w dół przy wszystkich 3)
Płytki krwi 169
Anizocytoza erytrocytów 14,7%
LYM 45,7%
MXD 8,9%
NEU 45,4%
LYMPH# 2,0
MXD# 0,3
NEUT# 2,0
RDW-SD 36,4 (starzałka w dół)
Żelazo 29,2
Może któraś wie, co to znaczy???

Ewelina - pychota! Oj pewnie, że podarowała bym go mojemu M jak najszybciej! On tak bardzo chce być tatusiem!

V_jolka - a nie ma obok podanych norm? jak mieścisz się w normie to wszystko ok. jak przyjdę do domu, to znajdę moje badania i może coś mądrego wymyślę. ja wiem, ze moje były w porządku, to może Ci coś skrobnę , ale nie obiecuję. Pozdrowionka

Lili- śliczna psina :))

Zjola-no przygotowania się zaczęły :))
widzę, że łykasz to samo co ja :)) trzymam && za niedzielkę

V_Jolka- hemoglobina za niska, powinno być od 12, a reszty mogę podać Ci normy z mojego badania, a więc

WBC- n 4.5-10
RBC- kobiety 4-5
HGB- kobiety 12-16
HCT- kobiety 36-42
MCV- 76-96
MCH- 27-32
MCHC- 31-38
PLT- 140-440
LIMF%- 20-40
MID%- 6-12
NEUT%- 40-70
RDW-CV- 11.5-14.5

CO DO HEMOGLOBINY, TO JAK SOBIE PRZYPOMNĘ, TO NAPISZĘ CI JAKIE BRAŁAM WITAMINY NA PODWYŻSZENIE

a więc witaminki, to falvit- są dwa rodzaje, dla ciężarnych i nie ciężarnych ;) brałam 1 tabl. dziennie

Ostatnia edycja:
ilonka26 - ja też tak miałam po stracie, że najpierw powiedziałam sobie że muszę znaleźć przyczynę. Potem okazało się że to raczej na pewno tarczyca i zaczęłam ją leczyć. Dopiero jak pani doktor powiedziała że już można zaczęliśmy starania. Strach zawsze w nas będzie..ja staram się schować go jak najgłębiej się da..i żyć wiarą i nadzieją że tym razem będzie dobrze.
no i dlatego ja się jeszcze nie mogę starać, bo ja jeszcze nie wierzę w pomyślność kolejnej ciąży

zjola
na szczęście jeszcze troche czasu jest :)

Karolcia spokojnie kobieto, powiedz sobie ze nie teraz to w kolejnym cyklu i a nóż widełki się uda :)

a z tym kwasem foliowym jest tak, ze niektórzy lekarze po poronieniach zalecają zwiększanie dawki do 5-15mg na dobę, teoretycznie lekarze ci przepisują takie dawki na zasadzie, lepiej więcej niż za mało, ale nie należy się tym sugerować, ze ktoś ma to i ja tak będę brała, lepiej skonsultować nawet kwas z ginem

reklama
Vjolka80 możesz mieć anemię mikrocytarną, tak było w moim przypadku.Masz żelazo za niskie i hemoglobinę, ja w tym przypadku zawsze jeszcze robiłam ferrytynę.. Ale najlepiej to skonsultować z lekarzem, który może Cię wysłać jeszcze na krzywą wchłaniania żelaza i ferrytynę.. Tę anemię leczy się tabletkami. Trzymam kciuki by u Ciebie było wszystko w porządku:)
W moim przypadku było tak, że ja niestety nie tolerowałam żelaza w postaci tabletek. Więc moja dieta musiała i musi dalej obfitować w suszone morele (po nich można mieć biegunkę niestety:p), paprykę, pomidory, buraczki itp. rzeczy. I jakoś się trzymam. Ale dobrych parę lat miałam z tym ogromny problem, więc trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Do góry