reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia masz super podejscie:-) ja rowniez jak dziewczyny mocno trzymam kciuki za zafasolkowanie i oby ten tydzien do testowania szybciutko ci minal:-)

A ja dzis rano mialam niezla przygode z moim pieskiem:-) schodze rano do kuchni zeby zaczac przygotowywac obiad a wieczorem wyjelam mieso z zamrazarki zeby mi sie rozmrozilo i polozylam przy zlewie no i tego mieska nie ma a kto je zjadl oczywiscie moj rezolutny szczeniak nie moge sie przyzwyczaic do tego ze ona tak szybko rosnie i juz stajac na dwuch lapach dosiega do blatu ehhh i bylo trzeba sie wybrac na zakupy heh troszke sie wkurzylam :wściekła/y: a psina pod stolem siedziala z taka niewinna minka....ciekawe czy nie zaszkodzi jej taki kawal miesa??? Ma dopiero 5 miesiecy i nigdy nie dostaje innego jedzenia ja karme dla szczeniakow no zabaczymy najwyzej bedzie troszke sprzatania heh

reklama
Karolcia- pewnie, że mogła się przesunąć i trzymajmy za to &&&
tak jak napisałam wcześniej, u mnie w tym miesiącu była w 12dc, a zwykle jest między 14, a 16, więc wszystko się może zdarzyć :))

Zjola- a co tam u Ciebie?

Lila- widać chciała spróbować czegoś nowego:-D

A ja ostatnio robiłam tarczycę i wszystko si jest:-) no i ogólnie wszystkie badania wyszły dobrze, które wcześniej robiłam:tak:

A to wlasnie moj piesio Mika

Załączniki

• miczka.jpg
    miczka.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 42
Ewciu - coś zdziałać możemy w niedzielę, chyba, że coś się poprzesuwa. Biorę sobie kwas foliowy i olej z wiesiołka. Muszę jeszcze zrobić badania na tarczycę a mój M podstawowe hormony zbadać. Czekam też na wynik cytologii i testu urogin. Ale, że możemy się strać, to próbujemy sobie i będzie co ma być.
A u was widzę przygotowania do ślubu pełną parą! Ja w swoim życiu zaliczyłam dwa śluby cywilne i obydwa podobały mi się bardziej niż kościelny! Jak babcię kocham! Życzę powodzenia :tak:

Lila - fajna ta Twoja psinka:-)

Dziewczyny, wiem, że może to nie miejsce, ale...
wczoraj odebrałam wyniki badań (mojej pani dochtór nie ma, wiec nie ma mi kto pomóc):
Leukocyty 4,3
Erytrocyty 4,61
Hemoglobina 11,5 (strzałka w dół)
Hematokryt % 36,5 (strzałka w dół)
MCV 79,2
MCH 24,9
MCHC 31,5 (strzałka w dół przy wszystkich 3)
Płytki krwi 169
Anizocytoza erytrocytów 14,7%
LYM 45,7%
MXD 8,9%
NEU 45,4%
LYMPH# 2,0
MXD# 0,3
NEUT# 2,0
RDW-SD 36,4 (starzałka w dół)
Żelazo 29,2
Może któraś wie, co to znaczy???

Ewelina - pychota! Oj pewnie, że podarowała bym go mojemu M jak najszybciej! On tak bardzo chce być tatusiem!

V_jolka - a nie ma obok podanych norm? jak mieścisz się w normie to wszystko ok. jak przyjdę do domu, to znajdę moje badania i może coś mądrego wymyślę. ja wiem, ze moje były w porządku, to może Ci coś skrobnę , ale nie obiecuję. Pozdrowionka

Lili- śliczna psina :))

Zjola-no przygotowania się zaczęły :))
widzę, że łykasz to samo co ja :)) trzymam && za niedzielkę

V_Jolka- hemoglobina za niska, powinno być od 12, a reszty mogę podać Ci normy z mojego badania, a więc

WBC- n 4.5-10
RBC- kobiety 4-5
HGB- kobiety 12-16
HCT- kobiety 36-42
MCV- 76-96
MCH- 27-32
MCHC- 31-38
PLT- 140-440
LIMF%- 20-40
MID%- 6-12
NEUT%- 40-70
RDW-CV- 11.5-14.5

CO DO HEMOGLOBINY, TO JAK SOBIE PRZYPOMNĘ, TO NAPISZĘ CI JAKIE BRAŁAM WITAMINY NA PODWYŻSZENIE

a więc witaminki, to falvit- są dwa rodzaje, dla ciężarnych i nie ciężarnych ;) brałam 1 tabl. dziennie

Ostatnia edycja:
ilonka26 - ja też tak miałam po stracie, że najpierw powiedziałam sobie że muszę znaleźć przyczynę. Potem okazało się że to raczej na pewno tarczyca i zaczęłam ją leczyć. Dopiero jak pani doktor powiedziała że już można zaczęliśmy starania. Strach zawsze w nas będzie..ja staram się schować go jak najgłębiej się da..i żyć wiarą i nadzieją że tym razem będzie dobrze.
no i dlatego ja się jeszcze nie mogę starać, bo ja jeszcze nie wierzę w pomyślność kolejnej ciąży

zjola
na szczęście jeszcze troche czasu jest :)

Karolcia spokojnie kobieto, powiedz sobie ze nie teraz to w kolejnym cyklu i a nóż widełki się uda :)

a z tym kwasem foliowym jest tak, ze niektórzy lekarze po poronieniach zalecają zwiększanie dawki do 5-15mg na dobę, teoretycznie lekarze ci przepisują takie dawki na zasadzie, lepiej więcej niż za mało, ale nie należy się tym sugerować, ze ktoś ma to i ja tak będę brała, lepiej skonsultować nawet kwas z ginem

reklama
Vjolka80 możesz mieć anemię mikrocytarną, tak było w moim przypadku.Masz żelazo za niskie i hemoglobinę, ja w tym przypadku zawsze jeszcze robiłam ferrytynę.. Ale najlepiej to skonsultować z lekarzem, który może Cię wysłać jeszcze na krzywą wchłaniania żelaza i ferrytynę.. Tę anemię leczy się tabletkami. Trzymam kciuki by u Ciebie było wszystko w porządku:)
W moim przypadku było tak, że ja niestety nie tolerowałam żelaza w postaci tabletek. Więc moja dieta musiała i musi dalej obfitować w suszone morele (po nich można mieć biegunkę niestety:p), paprykę, pomidory, buraczki itp. rzeczy. I jakoś się trzymam. Ale dobrych parę lat miałam z tym ogromny problem, więc trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Do góry