reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ilonka każda z nas musi sama wiedzieć kiedy więc słusznie robisz,tyle,ze nie wiem czy ten strach mija:( ja boję się każdego dnia....i mimo iż mam 25lat więc czas bardzo mnie nie goni ,ale nie mam na co czekać.lecz jak mówię każda z nas jest inna i sama musi podjąć decyzję o tym kiedy,i bardzo dobrze tak naprawdę,że panicznei nie myślisz o dziecku
ja mam 27 lat, ale nie o to chodzi, teraz za cel postawiłam sobie wnikliwą diagnostykę i dopóki wszystkiego nie zrobię, to nie chcę 3 raz zaczynać starań, a dwa chcę uregulować sytuację z pracą, bo nie mam od 2 lat umowy na stałe, więc przynajmniej chciałabym to załatwić, żeby nie myśleć w trakcie ciąży o pierdołach w stylu czy mi przedłużą umowę czy nie, a trzecia sprawa to ta, ze zdaję sobie sprawę, ze stres już z nami mamami aniołków zawsze pozostanie, ale na dzień dzisiejszy mój jest jeszcze zbyt duży żeby cokolwiek robić w tym kierunku
zjola mam taką nadzieję, chociaż chwilami jeszcze wątpliwą :)
czarna76 postaram się częściej zaglądać :)
kaira jak się czujesz złotko??
aguś, czasem tak właśnie bywa, że od obcych ludzi zyskujemy więcej wsparcia niż od najbliższych
kobietka współczuję przejść, ale grunt że do przodu :)

pozdrawiam wszystkich

reklama
jasminekg na pewno musisz mieć skierowanie od GP (albo zapytaj czy tam na miejscu moga Ci zrobić), ja za każdym razem jak lądowałam w szpitalu z krwotokiem to robili mi tez bHCG, przynajmniej tak mi mówili. Wyników nigdy nie dostałam, bo sama pewnie wiesz, że kontaktują się z pacjentem jak coś wyszło nie tak... popytaj u swojego GP :) a robiłaś kolejnego testa?

agnieszka współczuje :* to jak zachowuja się niektórzy ludzie jest nie do pomyślenia :/

EdyśG akurat dzisiaj powtórzyłam test i dalej wychodzi i kreseczka jest ciemniejsza. Być może jutro postaram się podejść do GP może uda mi się coś załatwić. A pytam się o ten test ponieważ mama rozmawiała z moim ginekologiem w PL i on tak zalecił bym powtórzyła BHCg czy wzrasta. Czy branie tego Duphastonu ma sens. Ja wierzę, że ma..

Agnieszko wiary życzę. A tym człowiekiem nawet się nie przejmujcie. Szkoda siły i energii, która jest Wam teraz naprawdę potrzebna..

Agnieszka niestety niektórzy ludzie są zimni pozbawieni wszelkich uczuć:(straszne,ale prawdziwe i niestety częste:(nie warto przejmować się
Jasminekg ja kciukaski trzymam zaciśniete cały czas i wierzę,ze jak testy wychodzą to musi być dobrze:)wiele przykłądów mamy,ze i bez duphastonu się da,bo jak ma być dobrze to bedzie,ale warto brać skoro nie szkodzi
Ilonka w sumie masz rację w końcu psychika jest najwazniejsza i spokój.poukładasz wszystko ,zrobisz jeszcze jakieś badanka i będziesz pewna ,że już dasz radę zmierzyć się ze stresem, który jak sama piszesz już będzie nam pisany na długo:(

EdyśG- w tym roku bierzemy cywilny, a za rok we wrześniu kościelny, przygotowania rozpoczęły się tydzień temu i już prawie wszystko załatwione :))

pozdrawiam wszystkie

Cześć dziewczyny
Trochę doczytałam
Rzadko zaglądam ostatnio, bo jestem mega zmęczona, chyba już marzę o zwolnieniu lekarskim. Teraz to już mam prawie wszystkie objawy pełną parą - mdłości doszły, nie wymiotuję, ale same nudności są męczące. No i brzuch mi wyskoczył. Taka większa się zrobiłam.

Witam się w czwartkowy poranek:-)
Nie było mnie od piątku i niestety nie jestem w stanie Was nadrobić - tyle naskrobałyście. Nawet gdyby udało się doczytać wszystkie posty, to i tak nie wiedziałabym, co której odpisać, tyle tego!!!

A co u mnie : byłam wczoraj u gin z polecenia koleżanki. Facet zrobił na mnie dobre wrażenie. Wizyta trwała 40 minut, zostałam wysłuchana, wszystkie info wynotował w karcie, zbadał i wypowiedział się jak to według niego ze mną jest i jaki ma plan poprowadzenia ewentualnej ciąży. Kazał łykać kwas foliowy w dawce 5mg i za 3 miesiące możemy rozpocząć staranka:tak:
Pozdrawiam życząc miłego dnia!!!

Agamati - 5mg? Nie 0,5? Standardowy Folik, stosowany właśnie przed ciążą i w trakcie ma 0,4mg/pigułę. Bo jak 5, to znaczy że powinnam tych piguł łyknąć... 12/dobę?

reklama
Kłaczek, kwas foliowy dostępny jest również w innych mg, mój P np. przyjmuje 15mg dwa razy dziennie :tak: tylko z tego co wiem powyżej 0,4mg sprzedawany jest na receptę. Być może potrzebuje większej dawki (?) agamati ?

Życzę miłego dnia i wiele uśmiechu :-)

U mnie ciąg dalszy bóli kręgosłupa...na dodatek doszedł hmm..ból jajnika (?) :baffled:

Do góry