reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zjola - dobry grill nie jest zły, tylko jak dla mnie za bardzo stacjonarny. :-) Ech... Przegląd Cuby dziś pora zrobic bo się kończy, a w piątek Lesko.

Agnieszka - sytuacja faktycznie koszmarna, ale nie traćcie nadziei. Masz bardzo dzielnego męża. Będzie dobrze.

reklama
Agnieszko twój mąż stanął na wysokości zadania, nic tylko pozazdrościć takiego dzielnego męża !!! Mam nadzieje, że babcia wyjdzie z tego, trzymam mocno kciuki

ola_pm jaK MIŁO WIDZIEĆ TWOJ PĘDZĄCY SUWACZEK :) POZDRAWIAM

No proszę jak fajnie i ola PM i ilonka , częściej zaglądajcie ;)
Słodziutka i Ola81 , co u WAS?

ja sma siedzę , dziewczynki moje już wakacjują jeszcze tak bardzo nie tęsknię ale to uczucie niebawem do mnie zawita

Witam babeczki poniedziałkowo!

Jeżynko - dzięki za kciuki! Przydadzą się pod sam koniec lipca! Chciarz nie wierzę, żeby to tak szybko poszło. Ostatnim razem 11 miesięcy! A żołnierzyki nadal nie chcą się ruszać po 24 godzinach:-( Mój M ma zrobić badania hormonów i z wynikami ma się zgłosić do naszego lekarza po 12 lipca. Wtedy zaleci jakieś leczenie.
Ale cuda się przecież zdarzają :tak: Może akurat?

Agnieszko - trzymam kciuki za babcię. Ja ostatnio to samo przeżywałam z moją. Udało się! dzisiaj już jest w domu, nabiera sił i z każdym dniem jest lepiej. Może i Twoja wróci do zdrowia :tak:

Kłaczek - grill owszem stacjonarny, ale mój M na nockę pędził a po nocce wstał, tak, że mieliśmy tylko 3 godziny do dyspozycji. Normalnie to w taki dzień robimy ok. 50 km na rowerach:-)

U mnie nic ciekawego. Kończy się @ i dopiero potem się zacznie! Pod koniec lipca, to chyba padnę z ciekawości!
Pozdrawiam wszystkie starające się, zafasolkowane i te przed rozpakowaniem! Buźka!

czarna postaram się być częściej, chociaż my się jeszcze nie staramy, bo nadal walczę z badaniami więc nie chcę zaśmiecać wątku :)
24 czerwca mieliśmy pobraną krew na genetykę, za 3-5 tygodni wyniki, już się trochę zaczęłam tym stresować ale wiem, ze niczego nie zmienię, mam nadzieje że jak mi coś wyjdzie to maż mnie nie zamieni na lepszy model :)
a co u ciebie??

Witam babeczki poniedziałkowo!
Mój M ma zrobić badania hormonów i z wynikami ma się zgłosić do naszego lekarza po 12 lipca. Wtedy zaleci jakieś leczenie.
Ale cuda się przecież zdarzają :tak: Może akurat?

Cześć,
a sorki, że spytam, jakie hormonki ma zrobić Twój małż?

Oczywiście, że cuda się zdarzają i tak będzie w naszym przypadku, bo mamy podobny problem, "leniwce" :zawstydzona/y:

Ilonko - mój M powiedział, że to ja jestem dla niego najważniejsza i nie zamierza mnie na nikogo wymieniać! Chciałby mieć potomstwo ale jak nie będzie to trudno. Widać tak miało być. Dodam, że jestem o 6 lat od niego starsza. Mam nadzieję, że Twój ma takie samo podejście! Pozdrawiam

Ewelinko - testosteron, prolaktynę, LH i TSH. A tak w ogóle to trzymam kciuki za was i za nas :-D

Ostatnia edycja:
Ilonko - mój M powiedział, że to ja jestem dla niego najważniejsza i nie zamierza mnie na nikogo wymieniać! Chciałby mieć potomstwo ale jak nie będzie to trudno. Widać tak miało być. Dodam, że jestem o 6 lat od niego starsza. Mam nadzieję, że Twój ma takie samo podejście! Pozdrawiam
tzn. mój też tak mówi, ale kij wie czy sprawdzi się to w rzeczywistości, mam nadzieje że nie będę musiała się o tym przekonać, ale niestety biorę i to pod uwagę, i chyba to mnie bardziej w tych badaniach stresuje niż sam wynik, oj ciężki żywot nam zgotował wszystkim los

reklama
Ilonko - jeżeli mogę coś powiedzieć, to Ci powiem, że ja mojemu pierwszemu mężowi urodziłam dziecko za pierwszym strzałem! I nie scementowało to naszego małżeństwa! Myślę, że samo posiadanie dzieci, to jeszcze nie wszystko! Zresztą faceci są z Marsa, nie wiadomo jak oni do tego wszystkiego podchodzą. Na pewno inaczej niż my! Tak więc uszy do góry. Będzie dobrze!
Tak nawiasem mówiąc, to mojemu ex 3 tygodnie temu urodziła się córka i właśnie znalazł sobie inną babę i się tym dzieckiem kompletnie nie interesuje! Mówi, że się nie chce przyzwyczajać, żeby mu potem smutno nie było! Bęcwał!

Ostatnia edycja:
Do góry