reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Chucky z tymi badaniami to najlepiej zrobić je na własną rękę, w każdym laboratorium wykonują je bez skierowania tyle ze trzeba płacić. Po pierwszym poronieniu ginekolodzy umywają ręce "bo tak się zdarza" chociaz ja i po drugim badań się doprosić nie mogę. Ja jak poprosiłam o TSH rodzinnego odesłał mnie do gina i koło się zamyka ;(. Zostaje więc prywata. Ale powiedzcie mi dziewczyny co lekarzom zależy, wypisałby kwitek i tyle...masakra.

Mam pół godzinki nadrobiłam zanotowałam ,ale wyszły 4 kartki A4 więc jeśli nie zdąże to dokończe jutro.

Just- o matko jaka długa ta lista ciekae czy ja wogóle będe miała głowe żeby taką listę spamiętać chyba już teraz zanotuje:-D

Liljana- mój M gotuje rewelacyjnie ,a wcześniej nie gotował nic chyba ma talent wszystko jest pyszne jak do tej pory.No to masz mega dużą córe gratulacje tylko sie cieszyć laska rośnie jak na drożdżach:-)

Ola*- też myślę ,że gdyby coś tam u Ciebie sie działo to by sie lekarze zainteresowali nic sie nie martw.Fotki śliczne piękna mamusia i piękny brzusio:-)

Maruszka- kochana nic na siłę , nie zwracaj uagi na cykl ,a nawet sie nie obejrzysz jak zafasolkujesz.:tak:

Niucha- cieszę się bardzo , że nam sie pochwalisz płcią już nie mogę sie doczekać:-)

Carri- podobno jedzenie suchej bułki albo sucharków przed wstaniem z łóżka pomaga na mdłości.

Lena83- no to do dzieła kochana trzymam kciuki.

Kaśka - śliczna kotka napewno sie oduczy sikać , ja wprawdzie lubie kotki ,ale właśnie ze względu na ich sikanie nie chcę mieć kotka mieliśmy pieska i jakoś szybko załapał, nawet później jak był dorosły i miał rewolucje to mnie o 1 w nocy obudził żebym z nim wyszła i dopiero na dworku zrobił to co musiał:tak:, kotek też sie napewno nauczy.

Naddie- biorąc pod uwagę fakt ,że ja zaszłam przy pierwszej próbie metody na refleks podejrzewam ,że fasolka jest wielce prawdopodobna.;-)

Jankesowa- głowa do góry nie od razu Kraków zbudowano przed wami kolejny cykl namiętnośći i o tym myślcie przedewszystkim, co do znużonego M to ja opracowałam metodę codziennie sie kąpie nacieram pachnidłami i śpie bez majtek;-)próbowałaś?bo jak nie to zaręczam ,że działa.Co do pracy to ja też narzekałam kiedyś ,a w końcu znalazłam dziewczyny trzymały kciuki i udało sie;-), próbuj nie poddawaj się chodź pytaj , marudź musi sie udać.

EdyśG - cieszę się ,że już jest lepiej , będzie dobrze nic sie nie martw kochana.

GosiaLew- o matko co za nietaktowni ludzie , mój teść gada ,że mu podpadam bo on chce wnuka (ma same wnuczki), ja sie śmieję ,że może czwarta będzie ,albo dwie bo moja babcia miała ciąże bliźniaczą tylko ,że na skutek urazu w pracy jedna dzidzia w 3 miesiącu odeszła ,a została moja ciocia w brzuszku.Więc ja jako co drugie pokolenie mam jakąś szanse na bliźnięta.

Onaxxx normalnie w dupe dam a masz <klaps> <klaps> pożuć te myśli żyj dalej i miej marzenia.

Aga - śliczna laseczka no nie mogę sie napatrzeć.

Zjola- no mają być deszcze ,ale ja panicznie boję sie burz ,a one mają być silne ,żeby tylko nie było jak będę prowadziła auto , jutro dużo będe jeźdźiła.

Vjolka- zdrówka życzę kochana pewnie praca w trakcie choroby wychodzi do wyrka kochana nie masz nikogo na zastępstwo?

Wiolka - ogromne gratulacje niezmiernie się cieszę kochana ściskam kciuki.

Martusionek- gratuluje olbrzymka widzisz strach ma wielkie oczy będzie dobrze.

EwelinaK ja tam myślę ,że to fasolka test nic nie znaczy mój też nie pokazywał od razu.trzymam kciuki napisz koniecznie co tam sie okazało.

Agamati- jak już @ mija to bliżej niż dalej:tak:, trzymam kciuki za wyniki wracaj do zdrówka.

She - cieszę się ,że podjeliście decyzje i życzę szczęścia i żeby to wszystko sie wam ładnie ułożyło.Również życzę spełnienia marzeń i przedewszystkim spokoju i harmonii w Twoim (Waszym)życiu.Wszystkiego najlepszego kochana.

Agnieszka- mała rośnie jak na drożdżach śliczna jest.

Aneczkab- kochana przytulam , Twój ból i żal jest naturalny, czas pomaga oswoić sie z bólem, narazie mogę tylko cie mocno przytulić :-(

Mysza witaj wow!18 tydzień zasuwa suwaczek z prędkością światła;-)

Karolcia- życzę udanego wyjazdu i abyście wrócili z fasolką.

Agniesiar - kochana napisz co u Ciebie koniecznie.

Aniołki - gratulacje ,ale super ile ciężaróweczek, no mega wysyp ściskam kciuki.

Daa- ale fajnie masz malenstwo wieżga i kopie mamusie ja też tak chcę:tak::-)

Lina- mój M mi przez ramie nie zagląda bo nie mogę sie koncentrować:-)i go przeganiam, ale potem mu opowiadam.

Madzik- ściskam kciuki , będzie dobrze tym razem zobaczysz.

KwiatMagnolii- kochana bardzo mi przykro przytulam i zapalam światełko (*).Trzymam kciuki żeby to była dzidzia test niczego nie przesądza mi w terminie @ wychodziły negatywnie dopiero po tygodniu pokazał , może idź do ginekologa to wyjaśnić może będzie potrzebna luteina lub duphaston.

MamaAmelusi- kochana spokojnie będzie dobrze nie martw sie na zapas przecież nic sie nie dzieje, zrelaksuje siebie i malenstwo, poczytaj książkę obejrzyj dobry film.:tak:

Lila- napewno szybko sie nauczysz nie wszystko naraz , daj sobie czas ,a tak jak wszyscy ci mówią ani się obejrzysz ,a będziesz świetnie mówiła w tym języku.
Trzymam kciuki za staranka.

no to z grubsza nadrobiłam a teraz troszke o mnie i zmykam

mój M też nie ma ureaplasmy jestem mega szczęśliwa dziś rozmawiałam z lekarzem, odwiozłam moją mame na operacje jutro do niej jade, bardzo podoba mi sie w szpitalu tam gdzie leczy mój gin jest kawałek drogi ,ale bardzo przyjemnie wszystkie ciężarne są uśmiechnięta ,nawet na sale porodową wchodzą z uśmiechem chciałabym tam rodzić:tak:, dobra uciekam robić sałatkę papa postaram sie pojutrze nadrobić trzymajcie sie.

Vjola trzymaj sie ściskam kciuki za Ciebie.

As witaj gdybym miała czas to bym z Wami popisała ,ale musze mamie papu na jutro szykować trzymajcie sie.

Chucki nie ma za co , na szczęście u nas jest to wyleczone już.Naprawde warto zrobić takie badanie jeśli sytuacja finansowa pozwala ja pierwszą wypłatę na to przeznaczyłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lila001 ja niestety nie pomogę... nie mam pojecia o co może chodzić... może dziewczyny coś Ci doradzą

Biedna Vjola oby wszystko było ok...

Chucky ja badania robiłam na własną rękę. Na skierowanie w Pol i tak nie mogłam liczyć bo mieszkam w UK i tutaj dają skierowania dopiero po min 3 poronieniach. A jak byłam u gin w Pol to powiedziała, że czesto pierwszy czy drugi raz to przypadek. Badania robiłam w Pol, w sumie około 30 różnych i wszystkie wyszły książkowo, nie robiłam tylko genetycznych. Tak samo jak Ty, chciałam mieć pewność, że wszystko ze mną ok. Wiekszość badań to koszt kilku lub kilkunastu złotych zajedno więc możesz sobie zrobić np po kilka w każdym miesiącu. Jak chcesz to mogę Ci przesłać swoja liste razem z cennikiem na priva. Pozdrówka :*

Ostatnia edycja:
Kasiuleczka z tego co ja wiem od znajomego lekarza, który ma swój własny ośrodek, jeżeli np lekarz rodzinny wystawia pacjentowi skierowanie to jego placówka rozlicza się z NFZ czy jakoś tak i maja limity na ilość skierowań. Jesli je przekroczą to wtedy maja problem z otrzymanie zwrotu kosztów.

EdyśG masz w 100% rację z tymi skierowaniami, rodzinny zawsze powtarza, że po jakieś specjalistyczne to najlepiej na początku roku kalendarzowego przychodzić ;),jedynie nie ma problemu z wystawianiem zwolnień lekarskich :rofl2: ale chociaż tyle dobrze

Martusionek, Kasiuleczka, EdyśG - dziękuję za szybką odpowiedź na moje pytanka, wątpliwości
EdyśG - jeśli to dla Ciebie nie problem, to będę wdzięczna za listę Twoich badań z cennikiem na privie :)
Z góry wielkie DZIĘKUJĘ :*

Chucky, jak zdecydujesz się na jakieś większe przebadanie się to warto zorientować się ile te same badania w różnych przychodniach/laboratoriach kosztują. Z mojego doświadczenia wynika, że w publicznych ośrodkach badania robione odpłatnie są tańsze niż w prywatnych. I różnice mogą być naprawdę znaczne.

reklama
Niucha79 – na wizycie kochana usłyszysz same dobre wieści nie inaczej :tak:

Agamati1 – wierzę, że taka sytuacja potrafi doprowadzić do łez, wcale Ci się nie dziwię :-(

Agnieszka – rozumiem, z pobytu w Polsce jesteś zadowolona, zdjęcia super :tak:

EwelinaK26 – jestem, jestem. Skarbie trzymam kciuki by wszystko było po Twojej myśli. Zrób może test za kilka dni ponownie, trzymam kciuki by @ nie przylazła. Jak wizyta? A co do spraw majątkowych, ech nic mi nie mów, ja czekam kiedy A. ruszy ten temat ze swoją siostrą, bo póki co ona mieszka u siebie, a my w domu po teściach i sprawa nie jest uregulowana :no:

Aneczkab23 – Twój kochany stara się jak może, daj mu szansę, chcę Cię wyrwać z tęsknoty, nie rozumie, że czasem wolisz posiedzieć w domu i po prostu pobyć. A tęsknota nigdy nie minie, u mnie trwa cały czas i pytanie dlaczego też się pojawia, choć staram się uwierzyć, że tak miało być :-(

Karolcia81 – trzymam mocno kciuki za Was :-) Seksownych wakacji :-D

V_jolka – jak tam choróbsko? Minęło? Trzymaj się kochana :-(

Kaska – dziewczyny super, harce w łóżku :-)

Aniołki – nie wiem co napisać, jestem tak mega szczęśliwa, że hooooo hoooooooo :-D:-D:-D Co do zdjęcia rentgenowskiego ja miałam robione po wypadku samochodowym, co prawda sprawdzali mi głowę, ale naświetlenie poszło na całe ciało, czułam, że jestem w ciąży, ale bałam się powiedzieć, bo bałam się, że wypadek powtórzy sytuację sprzed roku. Trzymam kciuki za Was oj bardzo mocno. :-)
Słodziutka – odpoczywaj ile się da, a to dziadostwo na pewno się wchłonie ;-)

Lila001 – no już za chwilkę za momencik, ale póki co jeszcze całe dwa miesiące i jejciu niech one za szybko nie miną, bo ja się strasznie boję. :baffled: Fajnie, że grill się udał, do 6 rano – wow.
GosiaLew – trzymam kciuki, by sen się spełnił ;-)

Wiolka_1982 – no jak mądra ta Twoja pani doktor, tylko jeszcze jej słuchaj i sobie odpoczywaj, a zobaczysz czas na odpoczynku też szybciutko leci :-p

Jankesowa – do końca wakacji wszystkie chcące zafasolkować – zafasolkują – zobaczysz ;-)

Zjola – bzdury gadasz z tymi znakami zodiaku, ja zawsze mówiłam do A., że nie chcę bliźniaków i nie chcę lwa. Też nie mam nic do tych ludzi, ale po prostu są dwa ludzie na tym świecie spod tych znaków, że po prostu wrrrr. :no: I co? I Ada będzie lwem :szok:
Lina82 – a wiesz ile razy ja już byłam gotowa, a za chwilę nie? Setki, tysiące, miliony, zmiana decyzji następowała minuta po minucie, e czasem nawet to sekundy były, więc głowa do góry, nie jesteś z tym sama :zawstydzona/y:
Madzikd – witaj, super, że dzidzia pod serduchem ;-)

Kaira24 – ja nawet nie śmiałam Cię wywoływać, by nie przeszkadzać Ci w odpoczynku. ;-)Tak kochana cuda się zdarzają – wierzmy w to całymi sobą. Ja tam wierzę w każdą z nas z osobna. Z badaniami nie pomogę. :zawstydzona/y:

Czarna76 – to Ty młoda dupa jesteś, a mówiłaś coś, że czas Ci ucieka czy jakoś tak :-)

KwiatMagnolii – witaj wśród nas, odczekaj jeszcze parę dni i zrób test ponownie, ale może warto zacząć łykać luteinę? :dry:

Naddie – czasem po poronieniu zdarza się, że @ są łagodniejsze albo i odwrotnie, to normalne
MamaAmelusi – i suwaczek jest, super, odpoczynku, braku nerwów i spokojnych 8 miesięcy jeszcze ;-)

Chucky – my tu sobie nawzajem dajemy siłę, nikt nie jest wstanie Aniołkowych Mam pokonać ;-)

As76 – dzięki za wieści :-(

Martusionek – super fotki :-)

Kobietka22 – pewnie, że się cieszę, ale miej litość, trzeba Ją jakoś przepchać :szok:

EdyśG – umawiasz się powoli na prenatalne? :dry:

Nie mam siły napisać o sobie ani słowa już tyle tu naskrobałyście. U mnie ok. :-)

Do góry