reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja się znowu tylko witam dziś, jeszcze jutro do pracy i 4 dni wolnego :-) i 2 imprezy w domu.
A 3mieście znowu fatalna pogoda - ciepło ale albo pada albo mgła jest
Pozdrawiam

reklama
lena_83 ginekologwlondynie.co.uk tutaj masz namiary na lekarza, z którym ja osobiście miałam do czynienia w Lublinie. On właśnie przyjmuje w Londynie i Lublinie :tak::tak: Nie prowadził żadnej z moich ciąż, ale leżałam już w swoim życiu 3 razy w szpitalu, w którym on pracuje. Możesz spróbować się do niego udać. Słyszałam, że to bardzo dobry specjalista.

daa- dzieki za namiar, w mojej miejscowosci tez jest polski ginekolog, tylko zastanawiam sie czy nie powinnam udac sie do endokrynologa? Najpierw zbadam FT3 i z kompletem badac udam sie do ginekologa i zobacze co mi powie.

Pozdrawiam

kaira24 ja trzymam za Ciebie kciukasy łłee przepraszam za Was i wierzę ze bedzie dobrze no bo przeciez w koncu musi być:tak::tak::tak: bardzo często tak jest ze te badania normy nas stresują i często nic nie wnoszą bo nadal nic nie wiemy choć zdarza się tez ze coś wnoszą będzie dobrze kochana...
Dziękuje dziewczyny za kciuki bardzo bym chciała II ale ja nie z tych co tak szybko się udaje niestety...:no:

Witam wieczornie.
Dziękuje za wszystkie ciepłe słowa skierowane do mnie. Ja również mimo że nie jestem tak aktywna jak dawniej, nie odpisuję Wam każdej z osobna (jak to dawniej czyniłam) to całym sercem staram się czytać wątek, być na bieżąco i modlę sie za Was oraz trzymam kciuki za każdą z Was.

lena83 - wg mnie również wychodzi na to że to sprawa tarczycy i hormonów. Prolaktyna jest za wysoka i ona jak najbardziej może powodować poronienia! Wiem że dziewczyny brały coś na zbicie prolaktyny nie wiem czy nie "bromka" ale pewna nie jestem. Warto by było znaleźć dobrego ginekologa - endokrynologa. Który zajął by się Tobą i odpowiedział by na Twoje pytania. Wyślij prywatną wiadomość do selena - i poproś czy nie mogła by Ci użyczyć namiaru na dobrego gin-end. Bo wiem że sama leczyła się u niej. A to jest babka z którą możesz się skontaktować przez neta. Więc może warto?

lina82 cięzki dzień dzisiaj miałaś. Ale zapewne to również przez @ która Cię nawiedziła. Dobrze że już ją masz. A przyszła jak najbardziej w terminie. Bo pierwszą @ po poronieniu powinnyśmy dostać od 4-9 tyg! Więc super. Pomyśl że każda @ zbliża Cię do staranek. A jeśli już się na nie zdecydujesz... to.. popatrz na to z innej perspektywy. Tej kuszącej nadzieją.

agamati cieszę się że usg wykazało że wszystko jest ok! Superowo!!! Czasem stres jest niepotrzebny ale silniejszy od nas.

kaira24 super podejście! Nareszcie udało Ci się zrozumieć że lepiej jest wstać, podnieść się i walczyć jak płakać w kącie i poddać się...Gratuluję postawy. I trzymam również bardzo mocno za Was kciuki. Wow.. to już 8 tc dzisiaj zaczęłas!

janeksowa jak są staranka to ja trzymam za Was mocno kciuki żeby @ już Cię nie nawiedziła.

czarna76 dziękuje.

zjola napewno następny będzie już weselszy.. bo z bobaskiem w brzuszku lub z małym cudem już po tej stronie!

mamaAmelusi jak najbardziej możesz zrobić progesteron - w wyniku wychodzi Ci tylko Twój progesteron a nie ten co zażywasz. Więc spoko. A za betkę równie mocno trzymam kciuki

karolcia81 już niedługo... i Ty dołączysz do mamuś z dzidzią w brzuszku! Tego Ci życzę.

ilonka26 również dziękuje.

Zmykam zjeść kogel-mogiel z truskawek - nie ma to jak chcica :cool::cool2:

Cześc dziewczyny!!!
Dawno nie pisałam, brak czasu i mase latania, żeby zrobić nowe badania mam nadzieję, że jutro się uda wszystkie już zrobić.
Graratuluję wszystkim nowym zafasolkwanym mamusiom. Zapalam światełka dla nowych aniołków (*)(*)(*) dla nas też zaświeci słoneczko dziewczyny.
Odebrałam wyniki badań materiału po poronieniu wyszła trisomia 16 chromosomu i to była przyczyna poronienia, dziecko miało płeć źeńską więc moj aniołek z Adam został Adą, niestety aktu urodzenia już nie zmienię. Dzisiaj dostałam pierwszą miesiączkę po zabiegu.

Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]

Mikołaj 23.03.2009
[*]

Michał 04.11.2009
[*]

Ada 04.05.2010
[*]

Agamati1 - cieszę się, że wszystko ok :tak:
Słodziutka - wiem, że się powtarzam, ale odpoczywaj ;-)
kasiawd - co to ta trisomia? No a ja się wielokrotnie zastanawiałam skąd to przekonanie, że same chłopaki odchodzą, a tu córeczka :-(

Idę poodpoczywać do wyrka ;-)

Witam się.

Dziś będzie szybciutko!

slodziutka
- o sobie nie piszę, bo nic się nie dzieje, czekam na nowy cykl..

ilonka26
- a jakie hormony bierzesz?To zapytam mojej pani doktor jak z tym jest.

lena83 - tarczyce masz niby w normie, ale tak jak Pati pisze, najlepiej jakby była 1-2. Zrób też sobie anty TPO, żeby wykluczyć czy nie masz Hashimato.Prolaktyna stanowczo za wysoka i koniecznie trzeba zbić. Ja najpierw brałam Bromergon, ale źle się po nim czułam, teraz biorę lek raz na tydzień 1 tabletkę, ale 8 tabletek kosztowało mnie ponad 350 zł.

kaira - mocno trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę!

Dziewczynki myślę i pamiętam o każdej z Was. I za każdą mocno trzymam kciuki i się modlę o ten mały wielki cud dla każdej z nas!

Dobrej nocy!

reklama
Dziewczyny, dziekuje za dobre rady. Ciesze sie ze w koncu moge z kims porozmawiac o moich problemach, bo zadna z moich znajomych nie miala problemow z ciaza.

Znalazlam gin-endokrynologa w Londynie i postaram sie jak najszybciej umowic. W przyszlym tygdoniu mam tez umowiona wizyte u lekarza rodzinnego tu w UK, moze uda mi sie w koncu dostac do angielkiego endokrynologa. Jak sie nie uda bede szukac pomocy w Londynie.

wiolka_1982 - tez myslalam ze moze to Hashimoto ale p/ciala anty TPO i TG mam w normie, wiec bede starac sie obnizyc THS i prolaktyne

Trzymam kciuki za wszystkie mamy zafasolkowane aby tym razem udalo sie szczesliwie dotrwac do konca

Dobrej nocki :)

Do góry