reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zwykły wymaz tego nie wykryje musi być robiony w kierunku tej danej bakterii i najlepiej żeby to było badanie genetyczne taki właśnie jest urogin dlatego ,że te bakterie nie mają ściany komórkowej i pod mikroskopem jej nie widać dlatego nie dajcie sie namówić na zwykły wymaz bo nic nie wykarze , trzeba badać dna tych bakterii ,a nie szukać ich pod mikroskopem.

reklama
DZiewczyny co to znaczy tarcza czysta?moj pierwszy gin pobral wymaz na poczatku ciazy, za 2gim razem dowiedzialam sie ze niedlugo poronie ale w sposob jaki mnie o tym poinformowal zniechecil mnie do niego i gdy zadzwonili do mnie ze sa juz wyniki cytologii nie poszlam juz do niego tylko odebralam wyniki i zmienilam gina, na tych wynikach bylo pelno kwadracikow i w kazdym bylo ok, wiec zadnych zapalen, grzybic, nadzerek i tego typu...to samo potwierdzila moja nowa gin, oprocz dodatkowych badan na chlamydie i ureaplazme. Tylko na poczatku tych badan bylo napisane, ciaza - tarcza czysta. Co to znaczy? Szukalam na necie ale rozne *******y wychodza.

Zwykły wymaz tego nie wykryje musi być robiony w kierunku tej danej bakterii i najlepiej żeby to było badanie genetyczne taki właśnie jest urogin dlatego ,że te bakterie nie mają ściany komórkowej i pod mikroskopem jej nie widać dlatego nie dajcie sie namówić na zwykły wymaz bo nic nie wykarze , trzeba badać dna tych bakterii ,a nie szukać ich pod mikroskopem.

kobietko - czy po zakupie tego testu trzeba z nim iść do gina, czy można badanie zrobić samemu? I jeszcze jedno, czy potem się go gdzieś wysyła, czy zanosi do labolatorium w swoim mieście?
Nigdy tego nie robiłam, więc kompletnie się nie orientuję :no:

jeśli cytologia jest ok to wtedy chyba mówi sie ,że tarcza czysta bez zapaleń, ani infekcji chyba o to chodzi , bo mój gin jak pobiera mi cytologie to mówi jest czysto wynik pewnie bedzie ok więc nie sugerujcie sie cytologiami bo ja mam wszystkie od 5 lat pierwszy stopień czyli ok ,a ureaplasme i tak mam w szyjce.

Zjola ja poszłam do lekarza on zamówił potem pobrał wymaz (kobiecie trudno z szyjki pobrać samej) i wysłał a po 2-3 tygodniach kazał zadzwonić zapytać o wynik,najlepiej zapytaj lekarza ,ale myśle ,że można zamówić i iść z tym do niego tylko nie wiem czy wtedy ty płacisz za przesyłke czy on.

reklama
Do góry