reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jezynka nie przepraszaj a pytaj co chcesz. Ja chodze do Medicusa, tak juz zaczelam i tam chodze, moja bratowa byla w tej drugiej, nie pamietam nazwy, ale mowila ze wszystko stare i nieprzyjemne, jedyne to ze mniej sie placi za wizyte czy usg. W Medicusie czesciej przyjmuje. Polecam z tym ze za wizyte 80e i za usg 80, za badania chlamydii i ureaplazmy zaplacilam 90e, wiec jak widzisz drogo, ale placi sie ez za miejsce. Wazne ze na badania krwi wyslala mnie do szpitala za ktore nie musze placic. Ide 17tego w 21 dniu cyklu jak mi mowila.

reklama
Dzięki Justkabor za odpowiedź. Mam złe doświadczenia z Medicusem. Natomiast tyle słyszałam dobrych słów o Dr Monice, że właśnie do niej chcę się udać na wizytę.

edytko gratuluje :-) tak się ciesze.. i to jest niesamowite ze rok temu obie miałyśmy termin na styczen i chyba obie dwa tygodnie różnicy w ciazy a teraz to samo... obie mamy termin na grudzien i dwa tygodnie rożnicy :-) pewnie w mikołajki usłyszysz płacz swojego dziecka a ja troszke później :-) ciesze sie ze sie wam udało i masz racje Bóg pozwoli by nasze dzieci przyszły w ... tym terminie :-) ładnie to napisalaś...

uściski dla maluszka

kasiu... przytulam :-( trzymaj sie mocno...

papa

Jezynka, co z tym Medicusem? Ja tam bylam tylko 3 razy u gina, wiec trudno mi cos powiedziec, podziel sie doswiadczeniem, to tak na przyszlosc, ale i tak wiem ze do niej bede chodzic. dzieki.

Wiesz byłam tam u ginekologa Mirosława, po krwawieniu gdy byłam jeszcze w ciąży i potraktował mnie źle, wyszłam od niego z płaczem. Innym razem byłam u dermatolog, która skasowała 80e za nic. Tak więc każda moja wizyta była tam nieudana i kosztowna. Wyczytałam, że dr Monika przyjmuje gdzieś na Santry i prowadzą oni Maternity scheme, czyli, że jak jesteś w ciąży płacisz za pierwszą wizytę, a później tylko za usg. A do którego szpitala uczęszczasz? Bo ja byłam w National Maternity, ale teraz mieszkam koło Coombe Hospital i zastanawiam się czy by tam nie chodzić jak już zajdę w ciążę.

Witam Was babeczki!

Lilijanno - kochana ta twoja dzidzia :-)

Słodziutka - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. To Ci się po prostu należy !!:tak:

Marta - tak mi przykro. Wiem co przeżywasz. Ja też niedawno straciłam swoje maleństwo i nie mogę przestać o nim myśleć. Musimy wierzyć, że jeszcze los się odmieni.

Kasiu - wspieram Cię myślami, żebyś przetrwała ten trudny czas.

A ja mam takie pytanko :sorry2:
Mój M był trzy dni w szpitalu, bo robili mu badania w związku z zawrotami głowy. Niczego nie wykryli. Neurologicznie jest ok, wzrok ok, błędnik w porządku, słuch w porządku, EEG głowy ok. Powiedzieli, że to może być borelioza i trzeba pod tym kontem zrobić badania.
Poczytałam trochę w internecie i dowiedziałam się, że podobne objawy może też dawać ureoplazma, mykoplazma itp.
Wyczytałam tam też min., że mogą one powodować obumarcie płodu.

Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem, albo słyszała coś o tym?:dry:

Nam część objawów się zgadza, ale ponoć z tym bywa różnie, bo objawy mogą być wielonarządowe, u każdego inne.
Stwierdziliśmy, że od poniedziałku działamy dalej i badamy te wstrętne bakterie, bo może to one spowodowały obumarcie ciąży?
Mój M powiedział, ze musi to sprawdzić, bo drugi raz nie zniesie utraty dziecka! :no:
W takich chwilach widzę jak bardzo to przeżywa.

Lilijana ma rację, nasi mężowie to nasi sprzymierzeńcy. Też cierpią, tylko na swój sposób. Ja przyjęłam taktykę, że nie mówię o naszej stracie. Ale przychodzi czas, ze on sam o tym mówi i wtedy dobrze się rozumiemy i wspieramy, a przede wszystkim mobilizujemy się do działania! :tak:

Ściskam Was wszystkie mocno!

EgdyśG - super wieści. Masz rację zobaczyć swoje dzieciątko to najpiękniejszy widok na świecie:)

mośka - na pewno będzie ok!!! Ból pozostanie na zawsze, ale z czasem nauczysz się z nim żyć! A każda z nas doczeka się swojego maleńkiego cudu!:)

Agniesia82 - mam nadzieje, że złe i gorsze dni szybko miną. Trzymaj się!

kobietka - ta maść szybko działa, bo 2 razy się posmarowałam i jest dużo lepiej. U mnie po zabiegu się zmieniło i teraz mam bezbolesne okresy. Ale przed to masakra była.

kaska - przytulam!!!Tak strasznie mi przykro:(:(:( A napis na pomniczek bardzo "trafiony" jeśli w ogóle tak można to powiedzieć...

Lilijanna - śliczna dziewczynka Ci w brzuszku rośnie:) Cieszę się ze wszystko dobrze!!!

Marta35 - witaj! Dla twojego Aniołka (*). Zostań z nami!!!

słodziutka - normalnie się popłakałam ze szczęścia jak zobaczyłam Twój suwaczek!!! Bardzo się cieszę!!!Na pewno Bóg pozwoli...

Jezynka

PWMedical
66 Lower Gardiner Street,
Dublin 1

PW Medical Centre, Dublin - Zamów wizytę tu przyjmuje ale rzadziej, tu byla moja bratowa i mowila ze wizyta 70, usg 40 a cytologia za darmo.
Northwood Medical Centre to znalazlam na Santry, nigdy tam nie bylam.

bylam 2 razy w Rotunda jak juz cos zaczelo sie zlego dziac, tam tez mialam zabieg i jak bede w ciazy tam chce rodzic, jestem bardzo zadowolona ze sposobu jaki traktowali mnie i inne pacjentki.

Witaj Zjola

Ja zanim zaszlam w ciaze nie robilam zadnych badan. To bylo spontaniczne i od razu sie udalo, teraz po poronieniu chce zrobic wszystko aby zapobiedz podobnej sytuacji,
Jak poszlam do mojej ginekolog po poronieniu od razu zrobila mi badania na chlamydie i ureoplazme bo mowila ze to czesty powod poronien, oraz skierowala na badania krwi. Tu w Irlandii lekarze mowia ze pierwszy to przypadek, drugi raz moze sie zdarzyc a po trzecim wysylaja na badania, dobrze ze poszlam do polki i od razu mnie skierowala. Jak na razie wszystko dobrze, teraz po 17tym sie dowiem jak pojdzie z reszta badan.

Pozdrawiam

reklama
Słodziudka- kochana ty moja bardzo się cieszę trzymam kciuki i zdrówka Wam życzę:)- no i znów mam nadzieje :)

Do góry