reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jezynka nie przepraszaj a pytaj co chcesz. Ja chodze do Medicusa, tak juz zaczelam i tam chodze, moja bratowa byla w tej drugiej, nie pamietam nazwy, ale mowila ze wszystko stare i nieprzyjemne, jedyne to ze mniej sie placi za wizyte czy usg. W Medicusie czesciej przyjmuje. Polecam z tym ze za wizyte 80e i za usg 80, za badania chlamydii i ureaplazmy zaplacilam 90e, wiec jak widzisz drogo, ale placi sie ez za miejsce. Wazne ze na badania krwi wyslala mnie do szpitala za ktore nie musze placic. Ide 17tego w 21 dniu cyklu jak mi mowila.

reklama
Dzięki Justkabor za odpowiedź. Mam złe doświadczenia z Medicusem. Natomiast tyle słyszałam dobrych słów o Dr Monice, że właśnie do niej chcę się udać na wizytę.

edytko gratuluje :-) tak się ciesze.. i to jest niesamowite ze rok temu obie miałyśmy termin na styczen i chyba obie dwa tygodnie różnicy w ciazy a teraz to samo... obie mamy termin na grudzien i dwa tygodnie rożnicy :-) pewnie w mikołajki usłyszysz płacz swojego dziecka a ja troszke później :-) ciesze sie ze sie wam udało i masz racje Bóg pozwoli by nasze dzieci przyszły w ... tym terminie :-) ładnie to napisalaś...

uściski dla maluszka

kasiu... przytulam :-( trzymaj sie mocno...

papa

Jezynka, co z tym Medicusem? Ja tam bylam tylko 3 razy u gina, wiec trudno mi cos powiedziec, podziel sie doswiadczeniem, to tak na przyszlosc, ale i tak wiem ze do niej bede chodzic. dzieki.

Wiesz byłam tam u ginekologa Mirosława, po krwawieniu gdy byłam jeszcze w ciąży i potraktował mnie źle, wyszłam od niego z płaczem. Innym razem byłam u dermatolog, która skasowała 80e za nic. Tak więc każda moja wizyta była tam nieudana i kosztowna. Wyczytałam, że dr Monika przyjmuje gdzieś na Santry i prowadzą oni Maternity scheme, czyli, że jak jesteś w ciąży płacisz za pierwszą wizytę, a później tylko za usg. A do którego szpitala uczęszczasz? Bo ja byłam w National Maternity, ale teraz mieszkam koło Coombe Hospital i zastanawiam się czy by tam nie chodzić jak już zajdę w ciążę.

Witam Was babeczki!

Lilijanno - kochana ta twoja dzidzia :-)

Słodziutka - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. To Ci się po prostu należy !!:tak:

Marta - tak mi przykro. Wiem co przeżywasz. Ja też niedawno straciłam swoje maleństwo i nie mogę przestać o nim myśleć. Musimy wierzyć, że jeszcze los się odmieni.

Kasiu - wspieram Cię myślami, żebyś przetrwała ten trudny czas.

A ja mam takie pytanko :sorry2:
Mój M był trzy dni w szpitalu, bo robili mu badania w związku z zawrotami głowy. Niczego nie wykryli. Neurologicznie jest ok, wzrok ok, błędnik w porządku, słuch w porządku, EEG głowy ok. Powiedzieli, że to może być borelioza i trzeba pod tym kontem zrobić badania.
Poczytałam trochę w internecie i dowiedziałam się, że podobne objawy może też dawać ureoplazma, mykoplazma itp.
Wyczytałam tam też min., że mogą one powodować obumarcie płodu.

Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem, albo słyszała coś o tym?:dry:

Nam część objawów się zgadza, ale ponoć z tym bywa różnie, bo objawy mogą być wielonarządowe, u każdego inne.
Stwierdziliśmy, że od poniedziałku działamy dalej i badamy te wstrętne bakterie, bo może to one spowodowały obumarcie ciąży?
Mój M powiedział, ze musi to sprawdzić, bo drugi raz nie zniesie utraty dziecka! :no:
W takich chwilach widzę jak bardzo to przeżywa.

Lilijana ma rację, nasi mężowie to nasi sprzymierzeńcy. Też cierpią, tylko na swój sposób. Ja przyjęłam taktykę, że nie mówię o naszej stracie. Ale przychodzi czas, ze on sam o tym mówi i wtedy dobrze się rozumiemy i wspieramy, a przede wszystkim mobilizujemy się do działania! :tak:

Ściskam Was wszystkie mocno!

EgdyśG - super wieści. Masz rację zobaczyć swoje dzieciątko to najpiękniejszy widok na świecie:)

mośka - na pewno będzie ok!!! Ból pozostanie na zawsze, ale z czasem nauczysz się z nim żyć! A każda z nas doczeka się swojego maleńkiego cudu!:)

Agniesia82 - mam nadzieje, że złe i gorsze dni szybko miną. Trzymaj się!

kobietka - ta maść szybko działa, bo 2 razy się posmarowałam i jest dużo lepiej. U mnie po zabiegu się zmieniło i teraz mam bezbolesne okresy. Ale przed to masakra była.

kaska - przytulam!!!Tak strasznie mi przykro:(:(:( A napis na pomniczek bardzo "trafiony" jeśli w ogóle tak można to powiedzieć...

Lilijanna - śliczna dziewczynka Ci w brzuszku rośnie:) Cieszę się ze wszystko dobrze!!!

Marta35 - witaj! Dla twojego Aniołka (*). Zostań z nami!!!

słodziutka - normalnie się popłakałam ze szczęścia jak zobaczyłam Twój suwaczek!!! Bardzo się cieszę!!!Na pewno Bóg pozwoli...

Jezynka

PWMedical
66 Lower Gardiner Street,
Dublin 1

PW Medical Centre, Dublin - Zamów wizytę tu przyjmuje ale rzadziej, tu byla moja bratowa i mowila ze wizyta 70, usg 40 a cytologia za darmo.
Northwood Medical Centre to znalazlam na Santry, nigdy tam nie bylam.

bylam 2 razy w Rotunda jak juz cos zaczelo sie zlego dziac, tam tez mialam zabieg i jak bede w ciazy tam chce rodzic, jestem bardzo zadowolona ze sposobu jaki traktowali mnie i inne pacjentki.

Witaj Zjola

Ja zanim zaszlam w ciaze nie robilam zadnych badan. To bylo spontaniczne i od razu sie udalo, teraz po poronieniu chce zrobic wszystko aby zapobiedz podobnej sytuacji,
Jak poszlam do mojej ginekolog po poronieniu od razu zrobila mi badania na chlamydie i ureoplazme bo mowila ze to czesty powod poronien, oraz skierowala na badania krwi. Tu w Irlandii lekarze mowia ze pierwszy to przypadek, drugi raz moze sie zdarzyc a po trzecim wysylaja na badania, dobrze ze poszlam do polki i od razu mnie skierowala. Jak na razie wszystko dobrze, teraz po 17tym sie dowiem jak pojdzie z reszta badan.

Pozdrawiam

reklama
Słodziudka- kochana ty moja bardzo się cieszę trzymam kciuki i zdrówka Wam życzę:)- no i znów mam nadzieje :)

Do góry