reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Was babeczki!

U mnie pogoda pod zdechłym Azorkiem :baffled:.
Mój M poszedł do szpitala na badanie błędnika, bo ma jakieś niewyjaśnione zawroty głowy.
Ja jutro dla odmiany idę rwać zęba, bo mi się kompletnie rozsypał, a przed starankami trzeba zrobić remont :szok:.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Kasiu - ciągle myślami jestem z Tobą. Trzymaj się!

reklama
As76 – przykro mi, że u Taty poprawy brak, super że Kubuś dostał orzeczenie na dłuższy okres. W szkole uspokoiło się ze zmianami nauczycielek? Jak idzie Wam terapia? Czy dobrze pamiętam, że starałaś się o papierek odnośnie uprawnień na prowadzenie terapii - udało się?

witaj.
tak Kubuś teraz już wyciszony bardziej jest,zmian ogólnie na szczescie nie ma.
Regres ustąpił i robimy małe kroczki do przodu.
Od dziś Kubuś ma osobistą asystentkę na 10 godz. w tyg. ,więc obejmujemy dodatkowym wsparciem sporo przedmiotów ogólnych.:tak::-):-)
Ja juz zrobiłam wszystko co mogłam,żeby małemu pomóc,reszta musi zostac w kwestii szkoły.
Ja dogoterapię prowadzę już od początku marca w fundacji i tam mogę,natomiast daże do prowadzenia terapii po za fundacjami i tu problem.
Musi być papierek na przygotowanie pedagogiczne ,by takie zajęcia prowadzić.
Ja taki papierek będę miała dopiero jak na studia pójdę :tak::baffled:.
Jak na razie robię kursy,które mogą mi się przydać w pracy z Kubusiem lub innymi dziećmi.
Zapisałam się na kurs HANDLE to nowa metoda wspierająca rozwój dzieci z dysfunkcjami.Dopiero teraz wchodzi do Polski.
Mam nadzieję,że będzie to duży krok w terapiach dzieci autystycznych i nie tylko.

Witam także pozostałych.
Kasiu jeszcze raz moje kondolencje...(*)

Poczytam jak znajdę chwilkę.
Właśnie idę do pracy z konikami.
Przedszkolaki czekają.
pozdrawiam.

Hej, witam:)
Ja niedawno wstałam dopiero:-p Byliśmy wieczorkiem u znajomych i w domku byliśmy po 2, bo zachciało się nam 5 - kilometrowego spacerku:sorry2: Miło było tak się przejść, tylko dziś już nie mam sił, najchętniej bym przeleżała cały dzień:-p ale to normalne bo dopiero wczoraj rano skończyłam nocki, więc muszę przestawić swój organizm na normalny tryb:tak:

Cześć.

Jestem po wizycie u lekarza. Mam szmery na płucach. Zwonienie do 11/05. Kontrola 10/05. Zakaz wychodzenia. No i niestety antybiotyk. Mój lekarz twierdzi, że wolno mi przepisać augumentin lub duomox (1g). W ostateczności przypisał mi ten drugi (2x dziennie przez 5 dni). Któraś z Was coś o jego braniu w ciąży wie? Ja wiem, że lekarz powinien wiedzieć co mówi, ale... Pewnikiem po 15 zadzwonię też do mojego gina przełożyć jednak wizytę z czwartku na przyszły tydzień, to odrazu też zapytam go o opinię co do tego leku.

Trochę mi żal, bo chciałam się upewnić jak Mała znosi chorobę... No ale mając w sumie przykaz leżenia nie będę ryzykowała, że gdzieś mnie zawieje czy coś.

W ogóle jakiś pogrom, bo w mojej pracy na 10 osób 4 pracownice są chore plus szef... Czyli połowa kadry padła...

Zaraz Was poczytam. Buziaki...

As - widzę, że my trochę koleżankami po fachu jesteśmy. Ja pracuję jako terapeuta zajęciowy z osobami niepełnosprawnymi na warsztatach terapii zajęciowej. Tylko, że ja pracuję z dorosłymi.

She - mam nadzieję, że szybko wyleczysz to choróbsko i małej nic nie będzie. W końcu kobiety w ciąży biorą antybiotyki i jakoś zdrowe dzieci rodzą. Słyszałam, że dla dziecka bardziej szkodliwa jest infekcja niż antybiotyk.

Pozdrowionka

Ostatnia edycja:
As, już Ci kiedyś mówiłam, że w końcu pies się obrazi i nie będzie chciał współpracować z właścicielką bez papierów ;-)
A na poważnie, dzielna jesteś, że ten cały życiowy kręciołek ogarniasz i dobrze, że z młodym sytuacja się stabilizuje.

Kasiu, przytulam bardzo mocno...

Pozdrawiam Was dziewczynki bardzo serdecznie :-)

Witajcie ,
nie było mnie tu kilka dni
przybiły mnie wiadomości od Kasi , bo mimo wszystko nie tego się spodziewałam, sądziłam że się uda

weekend kiepski , bez dziewczynek , pogoda do bani - może ten czerwcowy bedzie fajny , bo po bożym ciele dostane piątek wolny

niestety nic się nie zmieniło , narazie się nie staram :no:
do dupy to wszystko
sorki , gorszy dzień mnie dopadl , sama siedzę i truje wam....pa,pa

Cześć.

Jestem po wizycie u lekarza. Mam szmery na płucach. Zwonienie do 11/05. Kontrola 10/05. Zakaz wychodzenia. No i niestety antybiotyk. Mój lekarz twierdzi, że wolno mi przepisać augumentin lub duomox (1g). W ostateczności przypisał mi ten drugi (2x dziennie przez 5 dni). Któraś z Was coś o jego braniu w ciąży wie? Ja wiem, że lekarz powinien wiedzieć co mówi, ale... Pewnikiem po 15 zadzwonię też do mojego gina przełożyć jednak wizytę z czwartku na przyszły tydzień, to odrazu też zapytam go o opinię co do tego leku.

Trochę mi żal, bo chciałam się upewnić jak Mała znosi chorobę... No ale mając w sumie przykaz leżenia nie będę ryzykowała, że gdzieś mnie zawieje czy coś.

W ogóle jakiś pogrom, bo w mojej pracy na 10 osób 4 pracownice są chore plus szef... Czyli połowa kadry padła...

Zaraz Was poczytam. Buziaki...
Kochana to zupełnie bezpieczny antybiotyk.
Możesz brać,jeśli jest taka konieczność.
Ja dostawałam w ciąży ten antybiotyk.
Składnikiem podstawowym obydwóch leków jest to samo czyli Amoksycylina.:tak:

As - widzę, że my trochę koleżankami po fachu jesteśmy. Ja pracuję jako terapeuta zajęciowy z osobami niepełnosprawnymi na warsztatach terapii zajęciowej. Tylko, że ja pracuję z dorosłymi.
Pozdrowionka
To rzeczywiście tak trochę po fachu.
Od wakacji zaczynam jeszcze w fundacji pilotażową grupę wsparcia dla rodziców jako arteterapię.
Ciekawe,czy się uda ten projekt zrealizować.:baffled::baffled:

As, już Ci kiedyś mówiłam, że w końcu pies się obrazi i nie będzie chciał współpracować z właścicielką bez papierów ;-)
A na poważnie, dzielna jesteś, że ten cały życiowy kręciołek ogarniasz i dobrze, że z młodym sytuacja się stabilizuje.

Kasiu, przytulam bardzo mocno...

Pozdrawiam Was dziewczynki bardzo serdecznie :-)
Dzięki za uznanie.
Pies się nie obrazi,bo czytać go jeszcze nie nauczyłam,więc nie wie o jakich papierkach mowa.:-D:-D:-D
A tak serio to daleka droga do tego papierka.:baffled::baffled:

Zjola – to jesteś następna stareczką remontującą ząbki – hehe :-D
As76 – to cieszę się, że udało się załatwić asystentkę, a na te studia planujesz się wybrać? ;-)

Jeżynka – ładny spacerek, toż to prawie maraton :dry:

Czarna76 – truj ile potrzebujesz, Tobie będzie łatwiej a my pomożemy choć troszkę Ci przetrwać. Weekend czerwcowy będzie lepszy, bo i z dziewczynkami i bardziej słoneczny, a maj szybciutko przeleci, no i po drodze jest dzień Matki – a Twoje dziewczynki na pewno coś fajnego przygotują :tak:;-)

A mi nadal się nic nie chce, nawet zrobiłam sobie drzemkę po południu, no ale okazała się zdecydowanie za krótka, więc dziś chyba wcześniej w łóżku wyląduję, choć A. powiedział, że szykujemy drugi pokój do remontu i trzeba go opróżnić, więc na pewno przed 22 mi się nie uda uciec :sorry2:

reklama
No to widzę, że nie tylko ja mam leniwy dzień:) Robię dziś porządki w domu, ale tak z przerwami:-p Czarna Mnie tez jakaś nostalgia momentami bierze, myślę że to hormony szaleją. Niedługo dzień matki, miło by było zobaczyć wtedy na teście dwie kreseczki:tak:

Do góry