tygryskowa
Fanka BB :)
LucyF Serdecznie gratuluję chłopca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczyny!!!
Długo nie pisałam, ale miałam trudne dni, co chwila usg i ogromny strach o moje skarby. Niestety jeden pęcherzyk się wchłonął i został tylko jeden, ale ten także nie dał rady i przestał rosąć jest o całe 8 dni opóźniony wielkością. Beta także niewielka 4471 w 7 tygodniu. W poniedziałek mam powtórzyć betę i jak niewiele przyrośnie to idę na zabieg. Jest mi bardzo ciężko zwłaszcza, że moja córeczka ciągle planuje kiedy będzie siostrzyczką wczoraj kazała mi tańczyć taniec radości, bo chce mieć rodzeństwo ja chyba zwariuję, żeby nie jej ogromna chęć posiadania rodzeństwa bym się poddała, bo 4 poronienia w zupełności mi wystarczą. Dziewczyny co mam jej powiedzieć, że straciłam jej braciszka, albo siotrzyczkę, że urodzę za rok a jak nie. Ona wszystko planuje nawet jak mnie będzie odwiedzać w szpitalu chyba w przedszklu jakieś dziecko musiał opowiadać.
Mam pare pytań do dziewczyn które robiły badania genetyczne poronionego płodu i które chowały swoje dzieci poronine tak wcześnie, jeśli nie będziecie chciały o tym pisać na forum napiszcie do mnie na priv bardzo proszę.
Zamierzam oddać do badań genetycznych kosmówkę, ale u nas w toruniu nie badają najbliżej znalazłam w poznaniu i gdańsku jak to wygląda? Cy sama mogę materiał zawieść?
I jeszcze pytanie odnośnie pogrzebu, chciałabym teraz pochować moje dziecko, wczśniej tego nie robiłam, ale terza chcę znalzłam księdza, który się zgodził mszę odprawić , ale nie wiem jak zabrać resztki mojego dziecka ze szpitala i jak załtwić miejsce na cmentarzu czy w zakładzie pogrzebowym. Proszę o pomoc.
Przepraszam że tylko o sobie bardzo mocno współczuję dziewczyną które są nowe i też straciły swoje maleństwa, trzymajcie się i wierzcie w to że uda się każdej z nas ja staram się wierzyć, że mi też się uda. Pozdrawiam
Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]
Mikołaj 23.03.2009
[*]
Michał 04.11.2009
[*]
(*)(*)(*)(*) straszny ból i rozczrowanie
Z tego co się orientuję, to wynik jest ok.
Doczesna prawdziwa bez kosmków oznacza, że nawet nie było żadnej martwicy ani zapalenia.
Brak kosmków też jest ok, bo wtedy nie ma podejrzenia o zaśniad groniasty.
Nie spodziewała bym się jednak, że lekarz powie coś więcej. Jako przyczynę poda prawdopodobnie genetyczną wadę zarodka lub zaburzenia hormonalne.
W twoim przypadku rzeczywiście można zrobić różne badania, które mogą dać odpowiedź dlaczego nastąpiło poronienie.
W moim przypadku było inaczej, bo dzidziuś obumarł w 7 tc, ale nie wystąpiło poronienie tylko przez 3 tygodnie nic nie wiedziałam, aż do momentu zrobienia USG. Konieczny był zabieg, bo mój organizm dalej twierdził, że jest w ciąży.
W takim przypadku badania hormonów, są bez sensu, bo hormony utrzymywały ciążę prawidłowo. W moim wyniku histopatologicznym wyszła już niestety doczesna martwicza, bo zaczął się rozkład :-( i jeszcze te nieszczęsne kosmki, ale potem okazało się, że na szczęście zaśniadu nie było.
Myślę, że nie musisz się martwić wynikiem a zielone światełko dostaniesz od zaraz. Trzymam kciuki za następną zdrową fasolkę!
misiowata - to witaj w klubie! A jakie TY leki bierzesz na tarczycę?
Ja mam nadzieję, że po odstawieniu tego leku mi się unormuje, jak nie to też mnie czeka wizyta u gina..