reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gniesha - trzymam kciuki, żeby to była fasoleczka i trzymała się mocno pazurkami, aż do 9 miesiąca :tak:. Wszystkie zasługujemy na to, żeby w końcu mieć zdrową dzidzię.
Pozdrawiam Cię cieplutko i nie martw się wszystko będzie dobrze :yes:

Aaa jeszcze jedno! Mam znajomą, która zaszła w ciążę 6 tygodni po porodzie, bo myślała, że jak karmi piersią to nie zajdzie w ciążę i urodziła następną zdrową córeczkę. Teraz ma dwie rozrabiary w domu i nie wie w co ręce wsadzić!:surprised:

O Matko...dziękuję Ci kochana...To bardzo mnie pocieszyło:) Trzymajcie kciuki- boję się jak cholera, ale pomyślałam, że jak już teraz kreski są 2, choć to 10 dni po owu, to może stężenie hormonów jest wysokie i ewentualna fasolka jest silna:) Pozdrawiam

reklama
Gniesha - wiem, że to był poród, ale widocznie organizm się zregenerował i dzidzia będzie zdrowa i silna. Leć tylko po ten folik, nie zaszkodzi, a zawsze to coś więcej. Zadzwoń może też do gina, nie wiem niech Ci luteinę zapisze. Wszystko co może spowodować, by dzidzia w brzuszku miała się dobrze. No i dbaj o siebie, nie dźwigaj, nie przemęczaj się, bo jak nie to :no::wściekła/y: Powodzenia i trzymam kciuki za kolejną bb-fasolkę.
Zjola - no to macie ciekawie z tymi budynkami :eek: Przynajmniej bank jest w porządku.

A mi dzisiaj w pociągu znowu było słabo :-(, siedziałam w krótkim rękawku i normalnie czułam jak mi pot wychodzi na twarz i plecy. Kurcze a ludzie siedzieli w swetrach i kurtkach, a słońce od rana grzeje aż miło. No i okna pozamykane, bo wieje :angry:

Ło matko kochana!
U Ciebie słoneczko!
U nas jest obrzydliwa pogoda, chmury i deszcz:baffled:
A ja jestem strasznym zmarzluchem! :oo2: brrrrrrrrrrrrrr

witam was dziewczynki, ja sie dzis dowiedzialam ze moja kolezanka urodzila pare dni temu i jej córeczka zyla tylko trzy dni.... strasznie mi smutno...

witam nowe aniolkowe mamy i zachecam was do zrobinie badan zanim zacznie sie ponownie starac bo nie zawsze poronienie to przypadek a powodow moze byc wiele.... ja przyczyny nie znalazlam ale tez nie moge sobie zarzucic ze nie zrobilam badan ze cos zaniedbalam itd. a lekarze nie zlecaja badan bo oni lubia wszystko zrzucac na przypadek

pozdrawiam was wszystkie
gratuluje zafasolkowanym i zycze spokojnych miesiecy ciazy ;-)

Ostatnia edycja:
witam was kochane...mam pytanko moze ktos mnie nakieruje :zawstydzona/y: dzis jest 25dc (@co 31dni)i od dwoch-trzech dni strasznie boli mnie brzuch a zwlaszcza jak wstaje to cos mi sie tlucze w jajnikach....i macice jakos skreca dziwnie ale nie tak jak na @ :eek: najbardziej ciagnie mnie od lewego jajnika ale i prawy daje o sobie znac....kilka dni temu mialam jakis taki obfity sluz i przyznam sie ze kochalismy sie bez mundurku ;-) no nie wiem co to moze byc...moze wy cos poradzicie :sorry: na test jeszcze za wczesnie bo @ moze przylezc...i watpie zeby fasolek juz dawal o sobie znac....a moze :szok::eek:
pozdrawiam wszystkie i gratuluje nowych fasolek!!!:tak:

Witajcie ,
hmmmm , Gniesha i Aniołki - chyba obie mysicie poczekać do terminu @ , łykać kwasek foliowy , i niedługo się okaże co to takiego , obiawy różne ale jak najbardziej organizm może dawać znać że jednak się ZADZIAŁO !!
Trzymam za Was kciuki , oby to były fasolki . Tylko spokojnie , bez nerwów niedługo będziecie wiedzieć.Buziaki przesyłam .
U mnie słoneczko , szybko się uwinęłam z robotą i teraz się relaksuję.
Ciekawe czy Agnieszce udało się polecieć do Polski .

witam was kochane...mam pytanko moze ktos mnie nakieruje :zawstydzona/y: dzis jest 25dc (@co 31dni)i od dwoch-trzech dni strasznie boli mnie brzuch a zwlaszcza jak wstaje to cos mi sie tlucze w jajnikach....i macice jakos skreca dziwnie ale nie tak jak na @ :eek: najbardziej ciagnie mnie od lewego jajnika ale i prawy daje o sobie znac....kilka dni temu mialam jakis taki obfity sluz i przyznam sie ze kochalismy sie bez mundurku ;-) no nie wiem co to moze byc...moze wy cos poradzicie :sorry: na test jeszcze za wczesnie bo @ moze przylezc...i watpie zeby fasolek juz dawal o sobie znac....a moze :szok::eek:
pozdrawiam wszystkie i gratuluje nowych fasolek!!!:tak:

aniolki...widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji... Ja mam podobne odczucia, u mnie to 23 dc i test wyszedł dodatni..choć drua kreska bardzo słaba... Pewnie, ze na nic sie nie nastawiam, ale nadzieja jest... jeśli nie możesz wytrzymac to zrób test albo idź do laboratorium na betę. Trzymam kciuki i dam znać jak odbioę swój wynik

reklama
aniolki - ja miałam takie same objawy przed pierwszą @ po zabiegu. Myślałam, ze skrętu kiszek dostanę, aż brałam nospę. Jajniki też mnie bolały. Po 2 dniach przyszła @ i wcale nie była obfita, jak się spodziewałam. Może endometrium jeszcze niedostatecznie się odbudowało :dry:

Ale tak w ogóle to lepiej żeby to fasolka się zagnieżdżała!

Ostatnia edycja:
Do góry