reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam nowe Aniołkowe mamusie :* zapalam światełka dla Waszych Aniołków
[*] szkoda, że jest nas coraz wiecej...

Dziewczynki mam do Was pytanie.. czy podczas ciąży miałyście bóle podbrzusza? i mniej więcej od którego tygodnia??
Mnie zaczął coś pobolewać brzuch, około 3 dni temu, tak jakby ból przedokresowy, tyle tylko, że okres mam mieć dopiero w przyszłą środe. Zazwyczaj taki ból pojawiał się u mnie 2-3 dni przed @ więc sama nie wiem... może moja @ zawita wcześniej..
Jak byłam w ost ciaży miałam takie same bóle, ale pojawiły się one dopiero w terminie @ no i trwały kilka tygodni.

Co o tym myślicie??

pozdrawiam

reklama
Wioleta_K trzymaj się Kochana :) musisz wierzyć, że będzie dobrze... wszystkie tu wiemy co czujesz... jak tylko masz ochote to pisz...

Ja od kąd zaszłam w ciąże miałam bóle podbrzusza. Mój lekarz prowadzący twierdził, że to normalne rozszesza się macica i do póki nie są to bardzo silne bóle to nic groźnego . Ale może skonsultuj to z twoim lekarzem będziesz spokojniejsza

Witajcie dziewczynki my nadal w dwupaku wczoraj byłam na ktg i mam jakieś skurcze ale takie w miarę delikatne i trzeba czekać, nasza mała jak się pchała w 24tygodniu to trzeba było założyć szewek a teraz nie chce wyjść.tłumaczę jej że już powinna wyjść bo nie mozemy się jej doczekać ale ona uparta i siedzi w brzuszku.czytam was kochane jak tylko mogę ale mam problemy z internetem w dalszym ciągu czekam teraz bo zerwałam z nimi umowę i dopuki mi tego nie zatwierdzą to muszę się tak męczyć bo nikt z toyi nie umie tego naprawić.
Kochane trzymam za was mocno kcuki i czekam na nowe maleństwa jak tylko się coś będzie działo u nas to na pewno zaraz was powiadomie ja albo mój mąż.

Czesc dziewczynki.
Widze duzo nowych nicow czyli znowu niestety nas przybylo...
Witam wszystkie nowe aniolkowe Mamusie.
A ja po malu nas pakuje bo juz w pt lecimy do Polski(huraaa!!!)
Dzis u nas ladna pogoda to bylam z mala na dworzu dwie godzinki.No a teraz mala zajmuije sie soba tzn gada sobie po swojemu i brzeczy grzechotka;-)
Karolciu zobaczysz,ze sie doczekasz...
Agatka tez czekala i zobacz mal juz jest na swiecie.

Buziaki dla wszytkich

witajcie
czytam Was ale nie piszę nie mam o czym bo sytuacja u mnie nadal taka sama
nie mam na nic sil
a dziś mija rok kiedy straciłam okruszka to już rok a mi się wydaje jakby to było wczoraj
pozdrawiam Was i ściskam wszystkie bez wyjątku

Witam nowe Aniołkowe mamusie :* zapalam światełka dla Waszych Aniołków
[*] szkoda, że jest nas coraz wiecej...

Dziewczynki mam do Was pytanie.. czy podczas ciąży miałyście bóle podbrzusza? i mniej więcej od którego tygodnia??
Mnie zaczął coś pobolewać brzuch, około 3 dni temu, tak jakby ból przedokresowy, tyle tylko, że okres mam mieć dopiero w przyszłą środe. Zazwyczaj taki ból pojawiał się u mnie 2-3 dni przed @ więc sama nie wiem... może moja @ zawita wcześniej..
Jak byłam w ost ciaży miałam takie same bóle, ale pojawiły się one dopiero w terminie @ no i trwały kilka tygodni.

Co o tym myślicie??

pozdrawiam

u mnie gdzieś tak 2 do 3 tyg po zapłodnieniu zaczął brzuch boleć właśnie tak jakbym miała dostać okres, i te piersi takie wielkie nabrzmiałe miałam w piątym tygodniu to spać na brzuchu nie mogłam tak mnie bolały i tak ciążyły urosły mi ogólnie 2 rozmiary, jak to lekarz powiedział mam przewagę gruczołów mlecznych nad tkanką tuszczow

hej kobietki, a ja miałam dziś taki straszny ból;///////// normalnie atak jakiś tak strasznie brzuch zaczął mnie boleć, że myślałam, że padnę;/ straszny ból wszystko chyba przez ten zabieg co miałam teraz moje @ są tak bolesne, że nie wiem jak to opisać;/

nogi odmówiły mi posłuszeństwa teraz za każdym razem po tym zabiegu tak będzie;(
wzięłam no spę i jeszcze takie coś co się pije też na miesiączki bolesne, ale to była masakra normalnie niedoopisania :(

reklama
EdyśG – bóle podbrzusza są normalne, tam się wszystko rozrasta, mi się nawet teraz zdarzają bóle. A od kiedy, kurczę nie pamiętam. :zawstydzona/y: Może faktycznie @ przyjdzie szybciej.
Wioleta_K – witaj i zostań z nami, czerp z nas siłę i wiarę i daj swoją, musimy tu się wspierać, chcemy się tu wspierać, bo razem raźniej, zobaczysz ból nie minie, ale nauczysz się z nim żyć :tak:

Karola – bo może Zuzia przyjdzie terminowo, a jakby nie patrzeć jeszcze tydzień może łaskawie sobie siedzieć w brzusio i mieć wszystko gdzieś. Nie tylko Ty się niecierpliwisz, my tu też. :-p

Agnieszka – powodzenia w pakowaniu, bo to jest chyba najbardziej stresujące zadanie przy tej całej wyprawie. Powodzenia na polskiej ziemi i mimo, że tylko tydzień, bierzcie ile się da, spotkań z rodziną, znajomymi, znajomych miejsc itd. ;-)
Kaśka – trzymaj się, te dni są zawsze ciężkie, mi się za chwilę zbliża termin planowanego porodu i ech świętowalibyśmy roczek. No ale mamy swoje Skarby w sobie i one muszą wiedzieć jak wiele dla nas znaczą i że czekamy tu na nich w odpowiednim czasie. Przytulam.
Marc - trzymaj się ciepło, spróbuj to przespać jeśli masz taką możliwość, może następnym razem będzie mniej boleć, a może warto to sprawdzić u gina?

A mi czas ucieka szalenie, te następne 5 tygodni minie mi też bardzo szybko, bo do końca kwietnia w księgowości rewolucja, a w weekend majowy mam urodzinki, potem siostra, a potem będzie już połowa maja, ładna pogoda, dni coraz dłuższe, będzie jeszcze więcej energii i może uda się zacząć wdrażać w plan ogród. Póki co ślicznie rosną mi tulipanki i magnolia ślicznie kwitnie, a także jabłoń, ech - lubię patrzeć jak wszystko wiosną się zmienia :-) No i 30tc będzie jak nic :-p

Ostatnia edycja:
Do góry