reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No trochę mi lepiej, popłakałam sobie trochę... Wiem, że to nie wina dziecka i szczerze mam nadzieję, że będzie zdrowe i szczęśliwe, ale wkurzają takie sytuacje niesamowicie. Może to też dlatego, że niedawno była rocznica odejścia mojego bąbelka, a nie umiałam się tego dnia wypłakac, no i nie chciałam przed Misiem...

Zazdroszczę Wam tych zakupów!! Jak byłam ostatnio w Olsztynie i zobaczyłam pokoik mojej siostrzenicy, ciuszki i wszystko, to ech... słodkie to i znów obudziło moją chęc posiadania dzidziusia, ale na to nie ma szans niestety w najbliższej przyszłości...

LucyF no widze,ze suwaczek mknie ,oby dalej :tak:, co tam u Ciebie kochana wogole, jak sie czujesz ?

Ojj dziewczyny ja to sie nacierpie, tak mnie ta watroba boli,ze az skora mnie piecze, a juz myslalam,ze tak spokojnie ta ciaze przejde. Ale duzo osob mi mowi,ze mam maly brzuszek,nawet moja mama to stwierdzila,hmm..ale ponoc w drugiej ciazy tak jest,niewiem.

Jutro mam zjazd w szkole, jesu jak mi sie nie chce juz do niej chodzic,masakra,a jak pomysle,ze w czerwcu mam sesje egzaminacyjna to sie modle,zebym tylko sile miala na egzaminy i jeszcze sie nie rozpakowala.

A mowilam,ze 1maja ide na slub, wiec upatrzylam sobie super sukienke z Happymum ,ale zdecyduje sie raczej na kolor czarny,a wklejam wam zielony,bo dobrze widac jak ona wyglada,dobra luknijcie i skomentujcie czy sie podoba :sorry2:;-)

Załączniki

• page..jpg
    page..jpg
    31 KB · Wyświetleń: 62
ewela28 sukienka rewelacja! Mnie się bardzo podoba.
Ja mam weselicho 15 maja ale pójdę w tej którą kupiłam na Sylwestra -> powinna być jeszcze dobra ;-)

ja ide 08.05 ale jeszcze nic nie upatrzyłam, z tej formy wybralam taka brązową, ale chcialabym przymierzyć czy nie wygladam jak kulka:)
A te co pokazalać fajne tylko mi w takich bąbkowych to chyba średnio

W drugiej ciaży to raczej brzuch większy i szybciej widoczny

Ja zastanawiałam sie nad tymi. Może w sobotę zobaczę w Wola Parku czy sa te sukienki

A co do ciaży , to każda jest inna:)

Załączniki

• d260..jpg
    d260..jpg
    21 KB · Wyświetleń: 50
  • d272..jpg
    d272..jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 41
A tak propo to mam do sprzedania płaszczyk grzybek dla dziewczynki rozm.62/68 niewiem dokladnie jaki to jest, kupilam,bo myslalam,ze dziewczynke bede miala.

Załączniki

• IMG_4948..JPG
    IMG_4948..JPG
    43,8 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Witam serdecznie!!
Pewnie nie pamiętacie mnie już bo odezwałam się na forum zaledwie kilka razy. Ale czytam Was codziennie :-)
Może trochę się przypomnę. W grudniu 2009 roku poroniłam w 7 tyg. Jak tylko przestałam krwawić zrobiłam sobie cytologię oraz wymaz na obecność mykoplazmy i ureaplazmy. W cytologii wyszło, że miałam zapalenie bakteryjne a z drugiego testu ureaplazma. Oprócz tego zrobiłam badania na toxo, cytomegalię, listeriozę - wyszły ok. 1 lutego udałam się do mojego gina, przepisał mi oraz mojemu mężowi kurację doxycykliną (14 dni) i powiedział, żeby zaraz po okresie, który zaczął się 3 lutego, zacząć starania. Tak też zrobiliśmy. W międzyczasie po dwóch tygodniach od zakończenia kuracji zrobiłam ponowny wymaz na urea - wynik ujemny :-)
No i dziewczynki, jestem w ciąży!!!!
Trzeba mocno wierzyć, że po tak wielkiej tragedii jaką przeżywamy po stracie dziecka, może wyjść słońce :-)
Życzę tego wszystkim!
Aha, dodam jeszcze, że może teraz jestem przewrażliwiona na punkcie bakterii więc zakupiłam sobie paski do mierzenia ph w pochwie i 2 razy w tygodniu będę mierzyć. W ten sposób można szybciutko wykryć zbliżającą się infekcję.

GRATULACJE - jestes kolejną dziewczyną, która daje nadzieję;-) POWODZENIA życze i żeby dzidzia rosła i rozwijała się na medal!!!!

ruda - witam Cię i jeszcze raz dziękuję za polecenie tego forum - naprawdę mi pomogło, i dziewczyny udzieliły mi wielu cennych wskazówek bo ja w tyhc kwestiach jestem zielona!!!! Co do tego o czym pisałaś, to ja też nigdy nie zrozumiem dlaczego tak jest, że jeżeli ktoś bardzo chce mieć dziecko i kocha i dba o nie jeszcze zanim dobrze się pojawi pod sercem matki, to tracimy te maleństwa, a takie małpy;-) które piją, palą i wszystko inne mają zdrowe dzieciątka ( oczywiście to dobrze bo nikomu nie życze choroby lub utraty maleństwa)!!! Nigdy tego nie zrozumiem... A Ty kochana trzymaj się i nie poddawaj, a przede wszystkim nie trać nadziei!!!

Dziewczny no jestem w rozsypce, znowu mam śluz z krwią, chociaż pierwsza po porodzie @ zakończyła się tydzień temu. Już się umówiłam do gina na wtorek, ale i tak się denerwuję, kurcze, co tam sie dzieje ze mną
Agniesia ja myślę, że to nic poważnego, nie znam się na tym ale uważam, że jeżeli @ po zabiegu sie pojawił to musi być wszystko ok, przynajmniej czytałam to już w różnych innych forach... Głowa do góry!! DO lakarza idź, ale nie martw się na zapas...

Do góry