reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie kochane!

Dziękujemy za wszystkie &&& i gratulację :-)

Myślałam żeby w poniedziałęk zrobić jeszcze jedną betkę...ale z drugiej strony przy tak ładnym przyroście chyba to niekonieczne. Zresztą zadzwoniłam wczoraj do ginka bo prosił żeby dać mu znać po wynikach i powiedział że super i gratuluje.
Następną wizytę mam 19.03 czyli w przyszły piątek i mam nadzieje że zobaczę już moje dziecię.

olcia
witaj!
Przykro mi z powodu Twojej straty!
Co do kolejnej ciąży to na prawdę jest to bardzo różne. Ja np nie doczekałam nawet do 1 @ i psychicznie teraz jak wiem że noszę w sobie kolejne dzieciątko to jest mi o wiele lepiej!
Trzymam kciuki żeby wszystko poukładało się Ci tak jak tego pragniesz.

Ja odespałam trzy ostatnie dni i wstałam szczęśliwa bez obaw o wyniki i lęków przed następnym pobieraniem krwi.

Pięknego dnia Wam życzę!

reklama
GosiaLew – ech a jednak, no to staranek nowy czas zacząć

Ola** - to nie tak kochana, że nie jesteś gotowa, ja też czasem płaczę, łzy odpłyną same kiedyś, kiedy zrozumiemy, że tam im jest lepiej, a póki co tęsknimy cały czas tak bardzo
Tulipanek – cieszę się, że to paskudztwo nie jest groźne, antybiotyk pomoże na pewno, też go teraz biorę, zapalenie krtani mam
Mysza – cieszę się z betki, cieszę się z maluszka i witam na wieściach też ;-)

Marc – u mnie miesiączki po zabiegu nie różniły się niczym przed zabiegiem, a 9 dni to już trochę sporo, więc wizyta wydaje mi się konieczna, choć jak widać u innych też trwały dłużej ;-)

Just79 – widzę, że zakupowe szaleństwo się zaczyna, ja tez oglądałam wózki, do tego mój A. przysłał mi linka ich kontrahenta, z którym współpracują, bo będzie zawsze jakiś super upust, u nich w pracy nowe mamy zadowolone, tatusiowie też, więc chyba padnie na tego sprzedawcę, ale po przejrzeniu linka stwierdziłam, że nie mam na to sił, tyle tego. Wiem jedno gondole musimy mieć dużą, dzidzia urodzona w sierpniu, więc w gondoli całą zimę przejeździ :tak:. A czy wiadomo jakiej wielkości są największe gondole, żeby mieć porównanie?

Wiolka_1982 – to może jakąś ciekawą książkę do autobusu, ja po przeprowadzce z Poznania do Opalenicy, była tak wykończona dojazdami, a zaledwie pół godziny pociągiem, że książka mnie trzymała na duchu, jak nie było książki, to po prostu wysiadając z pociągu w Opalenicy szłam do domu i ryczałam, gdzie ja tu mieszkam do cholery. Teraz już się przyzwyczaiłam, ale początki oj były ciężkie :baffled:

She – a co pogratuluję raz jeszcze
Justa555 – powodzenia w pracy, głowa do góry, dasz radę, jesteś Aniołkową Mamą, a my jesteśmy silne, musimy być silne :tak:

Maruszka9 – no chyba w to nie wątpisz, bo my jesteśmy z Tobą przez cały czas, a cud nadejdzie. Maruszka dziękuję, ja też się popłakałam tym bardziej, że jak się je ogląda trzymając w ręce to mała ułożyła usteczka tak, jakby chciała cyca possać
Olcia29 – witaj kochana, zapalam dla Twojego Aniołka
[*] :-(, przykro mi, że musiałaś do nas dołączyć, choć wiem że z nami nabierzesz sił, wiary, nadziei, a maleństwa nigdy nie zapomnisz, zawsze będziesz kochać i tęsknić. Badania? Jest osobny na to wątek podklejony w kąciku zadumy, poczytaj, tam dziewczyny opisywały co po kolei i jak

Kaśka – słodka ta Twoja Mała, widzisz jak się cieszy, będziesz miała z niej super Mamę zastępcę :-D

Idę robić śniadanko dla nas i będzie dylemat bo w lodówce światło :-p ciepłą herbatkę z miodem i będzie trzeba porządków ciąg dalszy robić. Wczoraj pochowałam do kartona ciuchy, których już na pewno tego lata nie założę i zrobiła się cała jedna półka i szuflada wolna, nie żebym szykowała już miejsce dla małej :-D No dobra póki co umiejscowiłam ją w szufladzie :-p

A tak w ogóle to po cichu liczyłam na dwie nowe fasolki co miesiąc. Ostatnie wieści były od Daaa i LucyF. Teraz jest Mysza, brakuje kogoś do kompletu. Ola i Gosia odpadły na następny cykl. Pati, Maruszka? A jeszcze jest Karolcia, Wiolka i Ilonka no i nowe Mamy Aniołkowe. Mississ, która też się stara. I pewnie więcej dziewczynek. które tu nie zaglądają. Ale chociaż tu wśród nas, dwie fasolki na miesiąc to byłoby cudownie prawda?

Ostatnia edycja:
Mysza aż tak nie wariuj :-) Bo jak tak dalej pójdzie dostaniesz kartę stałego klienta w zabiegowym :-) Beta rośnie i to wystarczy, by być szczęśliwą :-) Aż tyle krwi upuszczać sobie nie musisz. Jeszcze się nakłujesz :-)

A ja mam przy okazji pytanie: pierwszy raz w życiu będę robiła tarczycowe. Dokładnie mam zrobić tylko FT4. Jak długo będę czekała na wynik?

Mysza aż tak nie wariuj :-) Bo jak tak dalej pójdzie dostaniesz kartę stałego klienta w zabiegowym :-) Beta rośnie i to wystarczy, by być szczęśliwą :-) Aż tyle krwi upuszczać sobie nie musisz. Jeszcze się nakłujesz :-)

A ja mam przy okazji pytanie: pierwszy raz w życiu będę robiła tarczycowe. Dokładnie mam zrobić tylko FT4. Jak długo będę czekała na wynik?

Tutaj możesz sprawdzić ile się czeka na wyniki (przynajmniej u mojego ginka) Laboratorium - Rogiewicz.pl

Nie świruję...nie będę się znowu niepotrzebnie kłuć, bo pewnie znowu by sę skończyło z wyciskaniem krwi z palca ;-) a to nic przyjemnego.
19.03 jestm na wizycie i wtedy zobaczę moją fasolkę!

Witam sie piątkowo.....

u mnie @ dobiega końca....i patrze z utęsknieniem na mój suwaczek...przez moment miałam sto obaw....ale teraz fasolka Myszy mnie znowu nakręciła.

she - gratuluje dziewuszki......ja tez marze, żeby kupować sukienki....i nigdy nie chciałam chłopca....
ale teraz to chcę poprostu zdrowe dziecko....:tak:

w sobotę pierwszy raz przyjeżdżają teściowie...i cały tydzień sprzątam, pieke i gotuje...

przytulam Was wszystkie mocno...

Witam dziewczyny ja na chwilkę. Namiętnie czekam na @ powinnam dostać 5 dni temu.Bolą mnie strasznie jajniki i wogole fatalnie się czuję zgaga pali mnie codzinnie. Robiłam test jest negatywny.I już sama z siebie wychodzę nie wiem co ja mam myśleć.
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie

Witam dziewczyny ja na chwilkę. Namiętnie czekam na @ powinnam dostać 5 dni temu.Bolą mnie strasznie jajniki i wogole fatalnie się czuję zgaga pali mnie codzinnie. Robiłam test jest negatywny.I już sama z siebie wychodzę nie wiem co ja mam myśleć.
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie

Albo za wcześnie na test albo @ płata jakieś figle.
Może betka ?!?

No właśnie oglądam...jak co rano :-) tam też wynalazłam mojego obecnego ginka, bo też się często w DD wypowiada :-)
Szkoda tylko że na początku powiedzieli o tym że zima powraca... :-(

reklama
Witam Was Kobietki:-):-)

Wpadłam na chwilkę, zameldować, że żyję;-)
Nie zaglądam na forum, gdyż nie mam czasu... Kupiliśmy mieszkanko:-D:-D no i jest teraz remont- mam nadzieję, że do końca miesiąca już będzie wszystko zrobione i się wprowadzimy:tak::tak:

poza tym, przeziębienie mnie coś wzięło:wściekła/y:
a od kwietnia powracam do pracy. Wystarczy już siedzenia w domu...

Mysza gratuluję!!!

przepraszam, że nie odpiszę każdej, ale czas mnie goni...

pozdrawiam wszystkie. Buziaki

Do góry