reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ewelina – no to be chłopaki :-p. No Kacperek nie może łapać byle czego. Na serio Ci się podoba, to cieszę się bardzo :tak:

Ruda-85 – Kochanie trzeba sobie czasem popłakać, to pomaga, a rocznica dla każdej z nas jest trudna, nie do zapomnienia. Rozumiem doskonale co czujesz, też uważam, że jest to niesprawiedliwe szczególnie gdy mam do porównania te palące-kobiety i nasze tutaj dziewczynki, które straciły swoją dzidzię nie raz, a dwa, trzy, cztery razy. To jest dopiero rozpacz.
Ewela – sukienka super, bardzo mi się podoba ;-)

Kasik – mi się ta brązowa podoba :tak::tak::tak:

Tulipanek – dobrze radzisz :tak:

Musiałam się na chwile położyć i położyłam się na brzuchu, niestety zaczęło się pukanie w rodzaju "matka tylko nie na brzuchu" :-D A jak dzisiaj przeczytałam, że lekarz She pozowlił na brzuchu to chciałam spróbować. Niestety hihi

reklama
witam
Pierwszy raz skorzystałam z bloga po śmierci Naszej Córeczki. znalazłam post Utrata dziecka po urodzeniu tam też opisałam moją tragedię. Tam też usłyszałam dobre słowa wsparcia od Kobiet których nie znam, które również przeżyły horror. Przy tej okazji chciałabym im również podziękować. Mam pytanie czy ktoś może miał do czynienia z cytomegalia która prawdopodobnie odebrała mi w 24 tc Naszą Julcie?

Minął miesiąc i 6 dni jak Julcia odeszła .......jak ja za nią tęsknię.......

witam
ja juz jestem po biopsji tarczycy nie bylo tak zle lekarka ma swietnie podejscie - Koti ogromnie dziekuje za namiar do tej babki !!!!!!!!!, pozatym okazalo sie ze moje guzki wcale tak nie urosly jak mnie straszyl lekarz robiocy usg - "patałach jeden wrrrr" guzek ma 5mm a u niego wyszlo 1,5 cm !!
mam 2 guzki ale do biopsji nadawal sie tylko wiekszy (ale tez nie przekracza 1cm) wyniki biopsji mam dopiero 30 marca jezeli beda dobre to moge zaczac starania o dzdzie...boze jak ja wytrzymam te 3 tygodnie.... moj maz to wszystko bardzo przezywa nic nie mowi ale widac po nim .... Dziewczyny mowilam Wam ze bylam w szpitalu odwiedzic znajoma z pracy ktora wlasnie urodzila ? - niestety dzidzi nam nie pokazali :((( ale w rozmowie uslyszalam od niej : "monia nie marrtw sie Tobie tez sie uda, jak wczesniej 3 razy poronilam... " az mnie zatkalo ta dziewczyna [racuje ze mna kilka lat zawsze radosna usmiechnieta tryska humorem... ile jeszcze posrod nas takich "ciochych" tragedii (?))) dziekuje wszystkim za wsparcie

witam
Pierwszy raz skorzystałam z bloga po śmierci Naszej Córeczki. znalazłam post Utrata dziecka po urodzeniu tam też opisałam moją tragedię. Tam też usłyszałam dobre słowa wsparcia od Kobiet których nie znam, które również przeżyły horror. Przy tej okazji chciałabym im również podziękować. Mam pytanie czy ktoś może miał do czynienia z cytomegalia która prawdopodobnie odebrała mi w 24 tc Naszą Julcie?

Minął miesiąc i 6 dni jak Julcia odeszła .......jak ja za nią tęsknię.......

Agas32 zapalam światełko dla Twojego Aniołka [*]

Wiem że mi ostatnio ginek pobieral krew aby zrobić badanie w kierunku cytomegali (standardowo nie wiem jak się to badanie nazywa, ale kojarzę że o tym mi opowiadał). Podobno choroba ta przebiega bezobjawowo. I oczywiście więcej nie pamiętam

Agas - przykro mi bardzo. Wiem co to za ból i tęsknota. Każda z nas tutaj wie. Dlatego łatwiej nam się zrozumieć. A tesknota chyba na zawsze z nami zostanie. Tylko z czasem łatwiej jest z nia żyć. Co do cytomegalii , ja niestety nie pomogę. Natomiast pewnie jest tak zdradliwa jak toxoplazmoza, bezobjawowa i niebezpieczna

Monisiowata - ciesze się że jesteś juz po biopsji i nie bylo tak źle. Bedzie dobrze. A 3 tygodnie szybko minąl

Dziękuje Wam dziewczyny za ciepłe słowa i wsparcie. Czytając dzisiaj forum bardzo ucieszyłam się, że kolejne dziewczyny noszą małe iskierki w swoich brzuszkach. Gratuluję!!! Nigdy nie zapomne tego uczucia szczęścia, które mnie uskrzydlało pomimo mdłości, wymiotów, zmęczenia i sikania co godzina. Boże ile dałabym aby znów byc w ciąży!!! Trzymam za was mocno kciuki.

Lilianna dokładnie dopięliśmy:-D:-D:-D:-D

Agas32 witam Cię Kochana i cieszę się, że zdecydowałaś tu zajrzeć...
Co do cytomegalii niestety, ale nie pomogę:-:)-(
Każda z nas tęskni za swoimi Kruszynkami, bez względu na czas...
Nie powiem Ci, że ból minie, bo tak wcale nie będzie, z czasem przyzwyczaisz się z nim żyć...
Nam minęło 5 miesięcy od śmierci Maciusia i ból jest nadal ten sam, tęsknota z dnia na dzień staje się większa:-:)-( ale dzięki dziewczynom i Narzeczonemu wierzę, że kiedyś się spotkamy z Synkiem
i dowiemy się DLACZEGO?...
ŚCISKAM MOCNO I ZAPALAM
[*] DLA JULCI

Pozdrawiam sobotnio. Buziaki

Ostatnia edycja:
Witam Kobietki jak dzisiejsze samopoczucie?
Zapalam światełko dla Nowych mam
[*] Za każdym razem wspominam moje dziecię:(, ale tu dziewczyny dobrze to powiedziały, że z tym bólem trzeba nauczyć się żyć.
A ja dziś mam urodzinki stara dupa jestem;p

czesc kobietki
a ja wczoraj popelnilam straszny grzech..... bylam w mcDonaldzie i zezarlam wiesmaca i fryciory, no normalnie super zdrowa dieta w ciazy, troche wstyd, tym bardziej ze oststni raz w mcdonaldzie to bylam chyba z 4 lata temu
she super ze z pieskiem juz ok
ewela28 no czuje sie ogolnie super ale mam ciagle humory i zle mysli a jeszcze dzis mi sie snilo ze poronilam wiec mam troche zdupczony humor....
co do sukienki to przesliczna, bardzo mi sie podoba, ja tez mam 3 wesela w tym roku i musze cos znalezc, ale nie obrazisz sie na mnie jak bede skorzystam z Twojego pomyslu?
Lili co do samopoczucia to mam tak jak Ty leze i nic mi sie nie chce:)
marc wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.a starsza ode mnie to na pewno nie jestes:))) wiec glowa do gory

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję:)za życzenia:)
Hmm stara nie stara:), ale co najważniejsze,że zobaczyłam ostatnio pierwszy siwy włos to chyba przez brak pracy:), ale jakoś trzeba się pocieszać:)

Do góry