reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Just ja też chodzę zmęczona i szybko się męczę. I strasznie mnie to wpienia, bo mieszkam na IVp i jak już na nie wpełznę to sapię jak lokomotywa. A nie jestem ani gruba, ani zastała z bezruchu. Masakra.

Mysza ja po wczorajszym pobieraniu krwi mam dziś siniaka na pół ręki. Też mi baba pobierała z miejsca, z którego głównie idzie powietrze a nie krew. Uparty osioł. A mówiłam, że ma brać z dłoni, bo tam widać świetnie żyły. To nie! Rozumiem, że za 2 dni chcesz powtórzyć betę? Tylko wtedy to badanie ma większy sens. Bo tu głównie chodzi o przyrost a nie o pojedynczy wynik. Będzie dobrze, zobaczysz :-) I pociesz się, że wyniki będziesz miała już dziś. Ja za każdym razem musiałam czekać 24godz.

No w czwartek powtórzę, a przynajmniej jutro jak pojadę do ginka to będę miała choć jeden...żałuję oczywiście że wczoraj nie zrobiłam, ale cóż. Ja na to co ona mi na ręce zrobiła nawet patrzeć nie mogę...a ostatnio w tym laboratorium była taka fajna kobietka, która na prawdę zrobiła to świetnie. No cóż.
A jak Twoa sypialnia ?!? Już po remoncie ?
Chyba się już kiedyś pytałam ale od tego czasu mogło się coś zmienić -> wiesz już czy to syn czy córcia ?!? :-)

reklama
Mysza mam nadzieję, że dowiem się w czwartek na wizycie czy to córa czy syn :-)

A co do remontu. Czekamy na ubezpieczyciela, który wyceni szkodę. Dopiero potem będziemy mogli działać.

Ale to musi być niesamowite przeżycie jak lekarz ma Ci powiedzieć płeć dzieciątka... Choć wiem że najważniejsze żeby było zdrowe to i tak jest to przeżycie.
Mam nadzieję że szybko uda Ci się załatwić sprawę z ubezpieczalnią.

Powiem Ci, że jakkolwiek to brzmi - boję się usłyszeć kto tam mi się chowa w środku. Choć chcę... Głupie wiem. Ale... Prawdziwe :-(

Powiem Ci, że jakkolwiek to brzmi - boję się usłyszeć kto tam mi się chowa w środku. Choć chcę... Głupie wiem. Ale... Prawdziwe :-(
Wcale nie głupie...zwłaszcza jak się na coś człowiek nastawia.
Ja przy poprzedniej ciąży bardzo chciałam mieć córkę i tak sobie kiedyś pomyślałam jak zareaguję jak powiedzą że to syn... Oczywiście że bym kochała najmocniej na świecie i też bym się bardzo cieszyła, ale obawiałabym się tej pierwszej reakcji.
Teraz jest mi to zupełnie obojętne.
Mam nadzieję że po czwartkowej wizycie się nam pochwalisz :-) kto tam mieszka w Twoim brzuszku.

Witajcie

Kasiu bardzo dobre wieści, a to wodonercze można po urodzeniu leczyć?

Mysza84 ja mam cienkie żyły też i u mnie babki jak się wkłuwają to czasem 0,5h szuka żyłki a ile ja się naruszam tę ręką, czasem to nawet jedna prosi drugą, żeby pomogła, chociaż jak troche wiecej ćwiczyłam to widocznośc żył też była lepsza.Trzymam kciukasy za betki obydwie, no i zobaczymy co Ci lekarz powie, może usg zrobi.

Lilijanna - Adrianna to bardzo ładne imię, Lilianna też, obydwa mi się podobają. Jakiekolwiek wybierzecie będzie ładnie.

Just niestety w ciąży kobieta bardziej się męczy, czasem, ale może później energia Ci wróci jeszcze, bo to przecież nie musi być ciągle tak samo.

LucyF szczerze mówiąc nie wiem do kiedy duphaston się bierze, ale jak lekarz nic nie mówił, żeby odstawić to bierz.

Kasikz a jaką dawkę ty masz clexane? Poza tym to fajnie, że masz lekarza, który pracuje w szpitalu a jak jeszcze jest ordynatorem, taki lekarz zawsze lepiej traktuje swoje pacjentki.

A u mnie dziewczyny skończyło się na plamieniu, @ się nie rozkręciła, sie zastanawiam czy nie kupić tego testu clearblue, tylko one drogie są, u mnie 16 zł

Lili - u nas tez o Lilianne była dlugo walka , w końcu tak zostalo. Ale Ada tez mi sie podoba:-) U nas jeśli sie potwierdzi że dziewczynka bedzie Pola
LucyF - ja bralam duphaston do 12 tc. Po 12 powoli odstawiałam
just79 - no moja kondycja tez nie jest najlepsza. już chodze zasapana:-)Przeraża mni wielkosć brzucha. Jak on będzie wyglądal za 2 miesiące. Chyba bede się turlać:-D
Mysza - trzymamy kciuki za betkę
GosiaLew - clexane biore najmniejszy 0,4. A ten lekarz nie jest moim stalym lekarzem. On zastepował tylko moja panią dr ktorej w marcu nie ma bo urodziła:-) Zresztą tez u niego na oddziale. Wiec dobrze że wbił mi sie w książeczkę , zresztą sam powiedział że szpital będzie dostępniejszy z jego pieczątką
A może Gosiu zrob betke?

Kasikz, a na któy szpital się nastawiasz?
I jak tam przy clexane uczulenie przeszło?

Gosiu, może faktycznie lepiej zrobić betę, bo z testami to co by Ci teraz nie wyszło to na 99% na jednym teście się nie skończy, więc tylko kasa będzie wyciekać ;-)

reklama
Mysza oczywiście, że po wizycie dam znać co i jak.

GosiaLew na betę marsz!

Czyżby szykował nam się boom na Fasolki? :-)

Do góry