reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietki NIE dziękuję żeby nie zapeszać!!!
Zrobiłam popołudniu jeszcze jeden teścior i znowu dwie krechy!!! Dalej jedna bledsza, ale przecież tak z reguły jest... Jutro rano pędzę na betkę! Dam znać po wynikach.

tulipanek dokładnie, jak ciąża się potwierdzi to nie doczekam nawet pierwszej @.

reklama
Kobietki NIE dziękuję żeby nie zapeszać!!!
Zrobiłam popołudniu jeszcze jeden teścior i znowu dwie krechy!!! Dalej jedna bledsza, ale przecież tak z reguły jest... Jutro rano pędzę na betkę! Dam znać po wynikach.

kochana, niektórym kobitkom testy pozytywne wychodzą dopiero po 2 tyg. od spóźnienia.. Biorąc pod uwagę, że po zabiegu owulacji nie musiałaś miec wcale tak wcześnie jak zwykle...ta blada kreseczka to pikuś:) ...a już jak dwa testy są pozytywne, to możesz być naprawde dobrej myśli. Zrób jutro betę, a my będziemy mocno zaciskać kciuki:):):) Powodzenia

Gniesha fajnie, że napisałaś to co napiałaś... bo ja właśnie chciałam coś takiego przeczytać, ponieważ mój gin kazał nam poczekać ok 2 miesięcy a dla mnie to poprostu wieczność... I mam podobne myśli do Ciebie...Poczekam tylko do 1@ i tez nie będę sie szczególnie starać ale zabezpieczać również nie... Tylko bałam się czy dobrze myślę, ale widze, że nie ja jedna mam takie zdanie, więc... :-)

kochana, zdajmy się na to co przyniesie los... Ja czekać nie zamierzam chociażby z tego powodu, ze mój małż jest marynarzem. jeden miesiąc jest w domu, jeden w morzu. Warac teraz w środe i bedzie do połowy kwietnia. jak w tym czasie coś zaskoczy- to super, jak nie, to następną szanse mamy od połowy maja do połowy czerwca... Bądxmy dobrej myśli:) Trzymam za Ciebie kciuki

Kobietki jak zrobie jutro betkę to następny raz kiedy powinnam zrobić żeby sprawdzić czy rośnie ? w jakim odstępie czasu ?

kochana, zdajmy się na to co przyniesie los... Ja czekać nie zamierzam chociażby z tego powodu, ze mój małż jest marynarzem. jeden miesiąc jest w domu, jeden w morzu. Warac teraz w środe i bedzie do połowy kwietnia. jak w tym czasie coś zaskoczy- to super, jak nie, to następną szanse mamy od połowy maja do połowy czerwca... Bądxmy dobrej myśli:) Trzymam za Ciebie kciuki

No to faktycznie, powinnaś zacząć działać! Ja będę mocno trzymać kciuki żeby się Wam udało!

Mysza... co do Twojego testu, to powinnaś skakac do góry (mimo, że ta druga krecha jaśniejsza). Ja na swoim przypadku przekonałam się, że będąc w 3 tc test pokazała tylko jedną kreskę... następny test zrobiłam dopiero pod koniec 4 tc i wyszła druga kreseczka, ale taka bledziuśka... A dzidziuś był!!! Szkoda tylko, że już Go nie ma z nami, bo w serduszkach będzie zawsze... Tęsknię za Nim i za tym poczuciem szczęścia... Dziś mijają dwa tygodnie... ech...

Trzymam kciuki za Ciebie!!! :-)

Kobietki jak zrobie jutro betkę to następny raz kiedy powinnam zrobić żeby sprawdzić czy rośnie ? w jakim odstępie czasu ?

kochana, jak zrobisz beteę jutro, to powtórz ją po 48 h. beta powinna podwajać się co 2-3 dni... Pamiętaj że to nie jest ścisłą regułą.. U niektórych kobitek przyrasta baaardzo szybko- u mnie potrajała się co 2 dni... Ale u niektórych z nas rośnie nieco wolniej, a ciąza i tak rozwija się prawidłowo... Ważne żeby beta rosła mniej więcej o 100% co dwa- trzy dni. Powodzenia

Witacje Kochane
czytam Was regularnie choc mało pisze,
Myszka - gratuluje tych 2 kresek !!!!! rewelacje !
Dla tych ktore sa na poczatku drogi,czas szybko mija ja nawet nie wiem kiedy a juz w tym tygodniu przyjdzie 3 @ po zabiegu,
a wg wszelkich planow to mial byc punkt startowy do straranek :))
niestety ze wzgledu na moja tarczyce chyba na razie nic z tego..trzymajcie kciuki we srode probuje dostac sie do endokrynologa ma potwierdzic potrzebe biopsji guzow i wyslac mnie gdzie trzeba ,
po cichutku tez sobie mysle co by bylo gdyby ta @ nie przyszla (?) bo jak liczylam to troszke zaszalalam w tym cyklu,
a dzis mnie klulo w brzuchu, podobne klucia czulam w tamtej ciazy...ale nie mysle o tym
Dziewczyny co do testow owulacyjnych to raczej strata kasy, ja zuzylam 2 opakowania i
wskazywaly ze nie mam owulacji w calym cyklu ..podczas gdy w tym samym cyklu zaszlam w ciaze !!
ja mierzylam codziennie rano temperature (koniecznie przed wstaniem z lozka o tej samej godzinie) i na wykresie bylo widac , lekarz po tym rysunklu wiedzial kiedy bylo poczecie co potwierdzilo na usg rozmiar zarodka
trzymajcie sie cieplutko myslami jestem z Wami,
u mnie wogole smutno bo mezem juz od dluzszego czasu zle sie dzieje, stalismy sie sobie obcymi ludzmi,
mam nadzieje ze wytrwam z nim chociaz do poczecia dzidzi bo to moje najwieksze marzenie
buziaki

reklama
Dzisiaj kolejny test potwierdził ciążę... W sumie to już trzeci.
Polecam na przyszłość Wam ten Clearblue -> jasny i czytelny wynik, bez konieczności domyślania się czy aby druga kreska nie jest za jasna.

Zastanawiam się czy iść na tą betkę, bo jutro i tak pójdę do ginka więc mi zobaczy czy wszystko dobrze się zagnieździło.

Ostatnia edycja:
Do góry