reklama
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Czesc dziewczynki.
Widze duzo nowych forumowiczek...Witajcie na naszym forum.
U nas wszystko ok.Musialam ponosic mala na recach bo troche marudzila i wlasnie zasnela.Wykorzystam to,ze spi i ide sprzatac.
Milej soboty.buziaki
Widze duzo nowych forumowiczek...Witajcie na naszym forum.
U nas wszystko ok.Musialam ponosic mala na recach bo troche marudzila i wlasnie zasnela.Wykorzystam to,ze spi i ide sprzatac.
Milej soboty.buziaki
Mysza84
Fanka BB :)
katkaa z tego co czytam to po owulce zawsze musi minąć 14 dni do @...nie wiedziałam tego wcześniej ;-) czyli jakby faktycznie tak było że test pokazał prawdę i owulka była 24 czy 25 lutego to @ dostanę dopiero ok 10 marca ?!? Czy dobrze to zrozumiałam ?
Miłego dnia wszystkim życzę!!!
marc
Fanka BB :)
megicarpenterja poroniłam w 8tyg ciąży;/ , ale widzę, że suwaczek jest dzidziulka też więc nic tylko życzyć wam tylko zdrówka
Witajcie weekendowo
Odnosnie owulacji i fazy lutealnej - czyli tej od owulacji do @ . to jest ona rzeczywiscie stala i przy cyklu 28 dniowym trwa 14 dni. Natomiast nie prawda jest że zawsze trwa 14 dni. Zazwyczaj trwa 14-16 dni. Ale każda kobieta ma innaczej. Np. Moja faza lutealna trwa właśnie 16 dni.
Najlepiej dowiedzieć sie tego poprzez monitoring czy mierzenie temperatury
kopiuje wam info z 28 dni:
Faza lutealna to faza wyższych temperatur związana ze wzrostem poziomu progesteronu. Dzień wzrostu temperatury jest pierwszym dniem fazy lutealnej. Faza lutealna zaczyna się dzień po owulacji i powinna wynosić 12-16 dni. Niektóre źródła podają wartość 10 dni jako minimum.
Odnosnie owulacji i fazy lutealnej - czyli tej od owulacji do @ . to jest ona rzeczywiscie stala i przy cyklu 28 dniowym trwa 14 dni. Natomiast nie prawda jest że zawsze trwa 14 dni. Zazwyczaj trwa 14-16 dni. Ale każda kobieta ma innaczej. Np. Moja faza lutealna trwa właśnie 16 dni.
Najlepiej dowiedzieć sie tego poprzez monitoring czy mierzenie temperatury
kopiuje wam info z 28 dni:
Faza lutealna to faza wyższych temperatur związana ze wzrostem poziomu progesteronu. Dzień wzrostu temperatury jest pierwszym dniem fazy lutealnej. Faza lutealna zaczyna się dzień po owulacji i powinna wynosić 12-16 dni. Niektóre źródła podają wartość 10 dni jako minimum.
katkaa z tego co czytam to po owulce zawsze musi minąć 14 dni do @...nie wiedziałam tego wcześniej ;-) czyli jakby faktycznie tak było że test pokazał prawdę i owulka była 24 czy 25 lutego to @ dostanę dopiero ok 10 marca ?!? Czy dobrze to zrozumiałam ?
AA nie mapisałam około tylko 14, przeważnie jest faktycznie 14 i po tylu dnach powinna przyjsc @ ale bardzo możliwe że jest tak jak mówi kasikz ze to moze byc 14-16 dni, ja bardziej oparlam sie tu na danych książkowych (Fizjologia człowieka Traczyk Wydawnictwo Lekarskie), ale skoro mowa tu o cyklu 28dniowym to skoro faza lutealna trwa 14-16 dni więc wahaniom musi tu ulegać czas menstruacji (ok 4dni) i faza folikularna (ok 9dni).
Tak jak pisze kasikz, w czasie cyklu miesięcznego stwierdza się zmiany temperatury ciała mierzonej w godzinach porannych (na tym opiera się wlasnie metoda pomiaru tempki) W fazie folikularnej temp. ciała nie przekracza 37 st. C, w dniu owulacji obniża się, a następnego dnia, już w fazie lutealnej, jest podwyższona (w książce pisze że przekracza 37 st. C ale ja myśle że nie zawsze, chyba ważne żeby była odpowiednia amplituda temperatur). Do końca fazy lutealnej temperatura jest stale podwyższona, a przed wystąpieniem @ obniża się. Tak jak mówie moje dane to bardziej dane książkowe, a praktyka troszkę to weryfikuje bo wiadomo, każda z nas jest troszkę inna. Najdokładniejsze dane da oczywiście tak jak pisze kasikz badanie wlasnego cyklu
Pozdrawiam
Kochane my tylko na krótko, bo jestem padnięta po dzisiejszym dniu. Jesteśmy już po wizycie i fiu wszystko ok . W sensie dzidzia się rusza, serduszko bije, maluda rośnie i będzie DZIEWCZYNKA!!! Jutro postaram się wkleić fotkę i na pewno napiszę obszerniejszą relację. Ale jestem szczęśliwa, płeć mi wszystko jedno, dla mnie ważne że dzidzia zdrowa
reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Czyli jakby owulka była tego 24.02 to @ powinna przyjść do końca następnego tygodnia. Tylko wtedy będę miała bardzo długi cykl.
katkaa czy Ty już miałaś @ ? Który u Ciebie dzisiaj dzień ?
u mnie dzis 30dc, wydaje mi sie ze mam teraz dni plodne (ale nie robilam testu) wiec prawdopodobnie będzie tak jak myślalam że @ przyjdzie jakos w granicach 40-42 dc czyli po 6tyg od zabiegu.
Liljanna bardzo się ciesze że dzidzia zdrowa i niech dalej zdrowo rośnie :-)