Cześć dziewczynkimam takie nie bardzo chyba pytanie mimo, że udało mi się zajść w ciąże wtedy w listopadzie co przypominam nowym aniołkowym mamusią..Nie wiem jak to ująć po zbiegu 19 stycznia miałam już jedno krawienie no i teraz w tym mies po 22 dniach dostałam normalnej @ ale jak się liczy owulacje mnie się udało zajść w ciąże wsumie w ciągu 2 mies i nigdy nie znałam się na tym jak to sie liczy?Aż wstyd ale ja naprawdę nie wiem
W sumie to ja nie planowalam dzidziusia ale sie udało wiec tak do konca to nie wiem z wlasnego doswiadczenia. Ja się zawsze sugerowalam jedynie sluzem i przez jakies pol roku swietni sie to sprawdzalo Cykl trwający 28dni rozpoczyna sie z pierwszym dniem @ (ok 4dni) następnoie mamy fazę folikularną,, trwającą ok 9dni, po niej po ok 13-14 dniach powinna być owulacja trwająca 1 dzien a po owulacji faza lutealna- 14dni. Podobno dobrą metodą jest pomiar temperatury, wtedy można mniej więcej przewidziec owulacje bo nie każda z nas ma cykle 28dniowe a do tego owulka nie zawsze przychodzi tak regularnie. Troche wiem o mierzeniu temperatury ale sama tego nie robilam wiec jak bedzisz tym zainteresowana to napewno ktoras z dzoiewczyn Ci to ladnie wytlumaczy. Można też oczywiście tak jak pisze Mysza. A jeśli chodzi o te testy owulacyjne to polecacie je dziewczyny, slyszalam ze sa niedokladne. a widziałyście coś takiego http://www.apo-discounter.pl/clearblue-test-podnoci-paeczki-p-5741.html ?
Ostatnia edycja: