reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczynki:)mam takie nie bardzo chyba pytanie mimo, że udało mi się zajść w ciąże wtedy w listopadzie co przypominam nowym aniołkowym mamusią..Nie wiem jak to ująć po zbiegu 19 stycznia miałam już jedno krawienie no i teraz w tym mies po 22 dniach dostałam normalnej @ ale jak się liczy owulacje:zawstydzona/y: mnie się udało zajść w ciąże wsumie w ciągu 2 mies i nigdy nie znałam się na tym jak to sie liczy?Aż wstyd ale ja naprawdę nie wiem:zawstydzona/y:

W sumie to ja nie planowalam dzidziusia ale sie udało wiec tak do konca to nie wiem z wlasnego doswiadczenia. Ja się zawsze sugerowalam jedynie sluzem :) i przez jakies pol roku swietni sie to sprawdzalo :) Cykl trwający 28dni rozpoczyna sie z pierwszym dniem @ (ok 4dni) następnoie mamy fazę folikularną,, trwającą ok 9dni, po niej po ok 13-14 dniach powinna być owulacja trwająca 1 dzien a po owulacji faza lutealna- 14dni. Podobno dobrą metodą jest pomiar temperatury, wtedy można mniej więcej przewidziec owulacje bo nie każda z nas ma cykle 28dniowe a do tego owulka nie zawsze przychodzi tak regularnie. Troche wiem o mierzeniu temperatury ale sama tego nie robilam wiec jak bedzisz tym zainteresowana to napewno ktoras z dzoiewczyn Ci to ladnie wytlumaczy. Można też oczywiście tak jak pisze Mysza. A jeśli chodzi o te testy owulacyjne to polecacie je dziewczyny, slyszalam ze sa niedokladne. a widziałyście coś takiego http://www.apo-discounter.pl/clearblue-test-podnoci-paeczki-p-5741.html ?

Ostatnia edycja:
reklama
a te paski do tego tesu to mozna dokupic osobno? wiesz moze ile one kosztuja?
podobne można dokupić paski, ale nie u nas...ja napisałam do tej kobietki z allegro u której zamawiałam i może się dowie czy z anglii nie da rady ściągnąć. A jeżeli nie to wtedy jest tylko 7 pasków.

Dziękuję za info:) właśnie ja też udało mi się i chyba 2 razy korzystałam z tym kalendarzy internetowych, raz się sprawdziło raz nie no różnie właśnie z tym bywa..Ja pomieszkuje w UK, ale teraz jestem w Pl i chyba pojadę do Anglii dopiero pod koniec roku;/

Cześć dziewczynki:)mam takie nie bardzo chyba pytanie mimo, że udało mi się zajść w ciąże wtedy w listopadzie co przypominam nowym aniołkowym mamusią..Nie wiem jak to ująć po zbiegu 19 stycznia miałam już jedno krawienie no i teraz w tym mies po 22 dniach dostałam normalnej @ ale jak się liczy owulacje:zawstydzona/y: mnie się udało zajść w ciąże wsumie w ciągu 2 mies i nigdy nie znałam się na tym jak to sie liczy?Aż wstyd ale ja naprawdę nie wiem:zawstydzona/y:

Marc myślę że Katkaa bardzo ładnie to wszystko opisała a ona wie co pisze, ale jest jeszcze jedna rzecz, ze po owulacji do następnego okresu jest zawsze 14 dni. Czyli jak miałaś cykl 22 dniowy to na 8 dzień przypada u ciebie owulacja. Możesz też zaglądnąć na strony:
Dni płodne - Mamopedia.pl - Największa encyklopedia dla mam.
Oblicz dni płodne to jest kalendarz ale jak pisze Mysza z tym to właśnie może być różnie. Szczerze mówiąc byłam już 2 razy w ciąży i z zajśćiem nie miałam żadnego problemu, jak sobie ustaliliśmy że w tym miesiącu to tak było, niestety gorzej miałam z donoszeniem jednej ciąży, ot tak to niestety w życiu już bywa. Takze ja nie stosowalam zadnych kalendarzy, nie obserwowałam u siebie cyklu, bo nie mialam takiej potrzeby wiec za bardzo ci nie pomogę.

Katkaa bardzo fajnie ze mamy tu kogoś takiego jak Ty:-) Ja studiowalam informatyke wiec te tematy sa mi zupelnie obce.

Zycze wszystkim dziewczynkom milej nocki:-)

jestem tutaj nowa Mam na imie Magda lat 23 i Aniołek w niebie którego straciłam 9 kwietnia 2009

najgorsza świadomość jest dla mnie to , że mój Aniołek nie ma grobu ... poroniłam w 7tc . Przyjęłam, że była dziewczynką choć nie wiem ...

najgorsze jest to ze :

Żaluje jedynie, że nie ja pierwsza będe wycierała jej oczy od płaczu...
że nie ja będe opatrywała poranione kolanka ..
że kto inny zaplecie jej pierwszy warkoczyk ... taki malutki .. ale pierwszy ...

czekam na spotkanie z nia

reklama
Witam Wszystkich weekendowo :)

Cześć Magda. Przykro mi że i Ty straciłaś swoje maleństwo i ciesze się że już niedlugo bedziesz mama :)

Dziewczyny zawstydzacie mnie :)

Miłego dnia!!

Do góry