reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

karola trzymam mocno kciuki &&&&&&&

olcia słońce ty moje... :blink: uszka do gory niedlugo bedziez nam sie tutaj chwali 2 kreskami !!! zobaczysz i ja tez sie pochwale najpierw dwoma grubymi kreskami z testu owu a pozniej ciazowego :tak: a to cos to znalazlam wlasnie na stronce na forum jedna dziewucha dala jak szukalam o testach owulacyjnych niezle nie ?/:-) ja mysle ze sobie kupie napewno i jedne i drugie :tak: wiesz moze lekko pierw podkapwalo a pozniej szybko odplynelo ?? ale wydaje mis ie ze warto by bylo :tak: dlatego pomyslalam ze wkleje linka tutaj ... przytulam cie mocno

kurcze mialam termin na 8-9 marzec... chcialabym zrobic wtedy testa i zobaczyc ze Anotś wrocil wtedy kiedy mial sie narodzic... :sorry2:

kobietka wlasnie sluz plodny jest ciagnacy sie i przejrzysty a nie plodny lepki i bialy moj zawsze gesty byl... dzisiaj rano mialam plodnego troche z domieszka mleczka a pozniej tylko mleczko .... nie wiem o co chodzi ale mam nadzieje i jej nie zabije opoki nie zobacze na wykresiku z tempki ciagle niska temp. albo /i mialy test owu :)

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki Missiiss! kochana jestes.odrazu mi lepiej .chcialabym sie pochwalic tymi krechami za tydz:)meisiace szybko minely to i te krechy przyleza w koncu, dorbze ze ta owulka Twoja sie znalazla:)

Mississ to ja już nic nie rozumiem to miałam pewnie dni płodne wcześniej ,a potem dopiero wędrowała komórka jak bolał jajnik, no to skoro my z M 8dc sie kochaliśmy bez gumki a na przełomie 9-10dc był ten śluz to wielce możliwe ,że te plamienia mogą być od fasolki, albo zamiast @ :szok:, o matko to teraz będe przeżywała.:-D:-D:-D:-D
Kochana to jak widziałaś tobierz sie ostro do roboty żeby nie okazało sie ,że jutro będzie już po przywdziewaj seksi bielizne i do ataku!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ola;-) moze razem sie bedziemy chwalic tylko ty ciut wczesniej :-) a ja nie wiem czy mam owu bo wiesz ta kreska taka nie byla mocniejsza od kontrolnej :sorry2:

kobietka mozliwe ze to dzidzia sie gnizdzi tam w brzuszku :tak: ale super by bylo !!!
i zeby tak kazda co teraz poronila kazda z nas zeby sie teraz udalo kazdej donosic!!!!!!

wiecie co na tempce mialam tak:

piatek: 36,10
sobota: 36,30
dzisiaj: 36,08

mam nadzieje ze juz skoczy dzisiaj albo jutro albo po jutrze :-) i bedzi eszla w gore... szkoda tylko ze wczesniej nie robilam tych testow bo bym miala porownanie mamnadzieje ze nie mam tak duzo tegohormonu owulacyjnego przez caly cykl :szok: no nic nie panikujemy spokojnie missiisss do jutra zobaczymy sobie :-D

kurcze a ja bralam ten atybiotyk co sie tak zle czuje od niego... nie wiem czy dzisiaj jeszcze wziac czy nie ... moze wieczor wezme a juz od jutra nie.... jak myslicie ?? lekarz mowil ze takie cos ni eprzeszkadza w ciazy

Mississ weź sobie jeszcze na wieczór , lepiej teraz przelczyć.
Oj ja też bym tak chciała, wogóle chciałabym żeby stał sie taki cud, który spowoduje,że już nigdy zadna kobieta nie straci swojego dziecka.
Musimy wierzyć w nasze cudy bo kto inny ma wierzyć bardziej niż matka, jak to zwykła mawiać Agatka.

kabietka ale zarymowalas na koniec :-);-) ja sobe przysiegam wlasnie ze jak bede w ciazy to bede z calego serucha wierzyla ze sie uda i ze bedzie dobrze i ze wtrwam chociaz do 37tc !!!! musze !!! i tak bedzie :tak:
wezme wlasnie dzisiaj na noc a jutro rano zmierze tempke jak skoczy jeszcze wyzej to nie bede rano brala jak stanie w miejscu wezme jeszcze no i jak test pokaze mniejsza kreche

ale jutro testa bede musiala robic rano a tam pisze zeby rano nie robic bo duze stezenie hormonow jest a ja nie bede miala kiedy zrobic co mam zrobic w pracy :no: kurde ... zglupialam czy zrobic rano czy o 21 jak wroce do domu jak myslicie ??

Witam
Zespół antyfosfolipidowy i antykardiolipidowy to dwa różne badania! Każdy ma wykluczyć właśnie nadkrzepliwość tak amo jak APTT u mnie jak pisałam były ok a jakoś z TYM przyszło mi się zmierzyć. Więc jak często mówią też ginkowie że zespoły swoją drogą a i tak jak wychodzą ujemne i WYKLUCZA SIĘ nieprawidłowa budowę anatomiczną narządów rodnych kobiety i pozostałe badania wychodzą ok to coś jest z immunologią..

Monisiowata ginkowie mają rację ze z reguły jest to naturalna eliminacja. Więc wszystko by się zgadzało. Dawniej nie było testów ciążowych, usg i kobiety często poronienie brały jako spóźnioną @..
TYLKO W POLSCE walczy się (walczy, nie walczy ale coś przynajmniej stara się robić) o dziecko przed 12tc. Gdzie indziej pierwsze usg jest właśnie po przejściu w II trymestr ciąży. Tylko w Polsce daje się leki typu luetina i duphaston. "wyleczyli" się z tego w Stanach jak babka "przedobrzyła" z progesteronem miała skutki uboczne i pozwała lekarza i szpital. Dlatego narzekać nie możemy. Tylko własnie my jako matki uznajemy to za stratę dziecka. A inni jako nic niepokojącego. W innych krajach rzadko kiedy robi się też zabieg łyżeczkowania.. tylko informuje pacjentki o możliwości poronienia i w jaki sposób gdy takie coś zachodzi przygotować się.
Ot... co.
Jakby się uprzeć to i amiopunkcja też nie daje 100% gwarancji że dziecko nie urodzi się z wadami. Bo wszystko jest omylne a natura robi swoje.
Jestem mimo wszystko za badaniami. Bo jak napisała jedna z nas "raz może być przypadkiem" ale drugi, trzeci.. już nim napewno nie jest. I czasem potrzeba deliktanie wspomóc organizm by szcześliwie donosić zdrowa ciąże.
Cosik każda z nas jakiś syndrom remontów ma hihihi mniejszych czy większych ale jednak.

Annas dokładnie. Zgadzam się z Twoim zdaniem. Uważam że czasem u niektórych z nas po pierwszym poronieniu okazuje się że to cytomegalia, hormony, ureoplasma czy chlamydia, czy jeszcze jakiś inny czynnik który da się wyeliminować i po jego usunięciu wszystko jest ok.

She a fajny ten film? Wybieram się ale qrcze ostatnio chodzę na same siety i nie wiem czy film jest gody polecenia..

Kobietka ja nie gorączkowałam przy żadnym z poronien.. i nie mam pojęcia dlaczego plamisz wieczorami, dziwne tak dwa dni pod rzad... yhmmm

reklama
moze zrobie rano wstane sikac i pozniej zrobie w pracy najwyzej no trudno... wieczorem ... a moze wieczorem jednak a cholera wie nie mam pojecia zle njie chce zeby mi falszywy wynik wyszedl... ale znow tam pisze ze jak sie duzo pije to jest rozcienczone wszystko i tez moze nie wyjsc i wez tu badz madry :confused:

Do góry