reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

karola trzymam mocno kciuki &&&&&&&

olcia słońce ty moje... :blink: uszka do gory niedlugo bedziez nam sie tutaj chwali 2 kreskami !!! zobaczysz i ja tez sie pochwale najpierw dwoma grubymi kreskami z testu owu a pozniej ciazowego :tak: a to cos to znalazlam wlasnie na stronce na forum jedna dziewucha dala jak szukalam o testach owulacyjnych niezle nie ?/:-) ja mysle ze sobie kupie napewno i jedne i drugie :tak: wiesz moze lekko pierw podkapwalo a pozniej szybko odplynelo ?? ale wydaje mis ie ze warto by bylo :tak: dlatego pomyslalam ze wkleje linka tutaj ... przytulam cie mocno

kurcze mialam termin na 8-9 marzec... chcialabym zrobic wtedy testa i zobaczyc ze Anotś wrocil wtedy kiedy mial sie narodzic... :sorry2:

kobietka wlasnie sluz plodny jest ciagnacy sie i przejrzysty a nie plodny lepki i bialy moj zawsze gesty byl... dzisiaj rano mialam plodnego troche z domieszka mleczka a pozniej tylko mleczko .... nie wiem o co chodzi ale mam nadzieje i jej nie zabije opoki nie zobacze na wykresiku z tempki ciagle niska temp. albo /i mialy test owu :)

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki Missiiss! kochana jestes.odrazu mi lepiej .chcialabym sie pochwalic tymi krechami za tydz:)meisiace szybko minely to i te krechy przyleza w koncu, dorbze ze ta owulka Twoja sie znalazla:)

Mississ to ja już nic nie rozumiem to miałam pewnie dni płodne wcześniej ,a potem dopiero wędrowała komórka jak bolał jajnik, no to skoro my z M 8dc sie kochaliśmy bez gumki a na przełomie 9-10dc był ten śluz to wielce możliwe ,że te plamienia mogą być od fasolki, albo zamiast @ :szok:, o matko to teraz będe przeżywała.:-D:-D:-D:-D
Kochana to jak widziałaś tobierz sie ostro do roboty żeby nie okazało sie ,że jutro będzie już po przywdziewaj seksi bielizne i do ataku!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ola;-) moze razem sie bedziemy chwalic tylko ty ciut wczesniej :-) a ja nie wiem czy mam owu bo wiesz ta kreska taka nie byla mocniejsza od kontrolnej :sorry2:

kobietka mozliwe ze to dzidzia sie gnizdzi tam w brzuszku :tak: ale super by bylo !!!
i zeby tak kazda co teraz poronila kazda z nas zeby sie teraz udalo kazdej donosic!!!!!!

wiecie co na tempce mialam tak:

piatek: 36,10
sobota: 36,30
dzisiaj: 36,08

mam nadzieje ze juz skoczy dzisiaj albo jutro albo po jutrze :-) i bedzi eszla w gore... szkoda tylko ze wczesniej nie robilam tych testow bo bym miala porownanie mamnadzieje ze nie mam tak duzo tegohormonu owulacyjnego przez caly cykl :szok: no nic nie panikujemy spokojnie missiisss do jutra zobaczymy sobie :-D

kurcze a ja bralam ten atybiotyk co sie tak zle czuje od niego... nie wiem czy dzisiaj jeszcze wziac czy nie ... moze wieczor wezme a juz od jutra nie.... jak myslicie ?? lekarz mowil ze takie cos ni eprzeszkadza w ciazy

Mississ weź sobie jeszcze na wieczór , lepiej teraz przelczyć.
Oj ja też bym tak chciała, wogóle chciałabym żeby stał sie taki cud, który spowoduje,że już nigdy zadna kobieta nie straci swojego dziecka.
Musimy wierzyć w nasze cudy bo kto inny ma wierzyć bardziej niż matka, jak to zwykła mawiać Agatka.

kabietka ale zarymowalas na koniec :-);-) ja sobe przysiegam wlasnie ze jak bede w ciazy to bede z calego serucha wierzyla ze sie uda i ze bedzie dobrze i ze wtrwam chociaz do 37tc !!!! musze !!! i tak bedzie :tak:
wezme wlasnie dzisiaj na noc a jutro rano zmierze tempke jak skoczy jeszcze wyzej to nie bede rano brala jak stanie w miejscu wezme jeszcze no i jak test pokaze mniejsza kreche

ale jutro testa bede musiala robic rano a tam pisze zeby rano nie robic bo duze stezenie hormonow jest a ja nie bede miala kiedy zrobic co mam zrobic w pracy :no: kurde ... zglupialam czy zrobic rano czy o 21 jak wroce do domu jak myslicie ??

Witam
Zespół antyfosfolipidowy i antykardiolipidowy to dwa różne badania! Każdy ma wykluczyć właśnie nadkrzepliwość tak amo jak APTT u mnie jak pisałam były ok a jakoś z TYM przyszło mi się zmierzyć. Więc jak często mówią też ginkowie że zespoły swoją drogą a i tak jak wychodzą ujemne i WYKLUCZA SIĘ nieprawidłowa budowę anatomiczną narządów rodnych kobiety i pozostałe badania wychodzą ok to coś jest z immunologią..

Monisiowata ginkowie mają rację ze z reguły jest to naturalna eliminacja. Więc wszystko by się zgadzało. Dawniej nie było testów ciążowych, usg i kobiety często poronienie brały jako spóźnioną @..
TYLKO W POLSCE walczy się (walczy, nie walczy ale coś przynajmniej stara się robić) o dziecko przed 12tc. Gdzie indziej pierwsze usg jest właśnie po przejściu w II trymestr ciąży. Tylko w Polsce daje się leki typu luetina i duphaston. "wyleczyli" się z tego w Stanach jak babka "przedobrzyła" z progesteronem miała skutki uboczne i pozwała lekarza i szpital. Dlatego narzekać nie możemy. Tylko własnie my jako matki uznajemy to za stratę dziecka. A inni jako nic niepokojącego. W innych krajach rzadko kiedy robi się też zabieg łyżeczkowania.. tylko informuje pacjentki o możliwości poronienia i w jaki sposób gdy takie coś zachodzi przygotować się.
Ot... co.
Jakby się uprzeć to i amiopunkcja też nie daje 100% gwarancji że dziecko nie urodzi się z wadami. Bo wszystko jest omylne a natura robi swoje.
Jestem mimo wszystko za badaniami. Bo jak napisała jedna z nas "raz może być przypadkiem" ale drugi, trzeci.. już nim napewno nie jest. I czasem potrzeba deliktanie wspomóc organizm by szcześliwie donosić zdrowa ciąże.
Cosik każda z nas jakiś syndrom remontów ma hihihi mniejszych czy większych ale jednak.

Annas dokładnie. Zgadzam się z Twoim zdaniem. Uważam że czasem u niektórych z nas po pierwszym poronieniu okazuje się że to cytomegalia, hormony, ureoplasma czy chlamydia, czy jeszcze jakiś inny czynnik który da się wyeliminować i po jego usunięciu wszystko jest ok.

She a fajny ten film? Wybieram się ale qrcze ostatnio chodzę na same siety i nie wiem czy film jest gody polecenia..

Kobietka ja nie gorączkowałam przy żadnym z poronien.. i nie mam pojęcia dlaczego plamisz wieczorami, dziwne tak dwa dni pod rzad... yhmmm

reklama
moze zrobie rano wstane sikac i pozniej zrobie w pracy najwyzej no trudno... wieczorem ... a moze wieczorem jednak a cholera wie nie mam pojecia zle njie chce zeby mi falszywy wynik wyszedl... ale znow tam pisze ze jak sie duzo pije to jest rozcienczone wszystko i tez moze nie wyjsc i wez tu badz madry :confused:

Do góry