reklama
ewelina28
Dum Spiro Spero...
OJ, to jestem w szoku, bo ja w tym roku pytałam się swojej doktorki rodzinnej i mówiła, że jak tylko zechcę to bez problemu wypisze skierowanie do genetyka.......Ewelinko na wlasnie tak bylo do konca tamtego roku.
ja wlasnie jak dzwonilam do genomu do rudy slaskiej to mi babeczka powiedziala ze od tego roku sie przepisy zmienily i skierowanie musi byc od specjalisty
Czyżby była niedoinformowana? Hm.......
W każdym razie pozostaje Ci prosić gin. o takowe skierowanie....
Nie rozumiem tych wszystkich procedur........
ewelina28
Dum Spiro Spero...
O ile mi wiadomo badanie odczynu Combsa wykonuje się w przypadku konfliktu serologicznego......A słyszalyscie cos na temat badania odczyn Coombsa
K
kaira24
Gość
Witam ja jak zawsze tylko na chwile teraz będę miała wiecej czasu żeby Was poczytać, mam narazie miesiąc l4 bo mieliśmy wypadek,Jestem cała potłuczona i obolała ale wszyscy żyjemy..Oprócz tego zbiera mi się chyba na @ bo bolą mnie starsznie piersi i chyba nic nie będzie z tego.Pozdrawiam serdecznie:-)
nie wiem, czy to to samo badanie co "przeciwciała Rh",O ile mi wiadomo badanie odczynu Combsa wykonuje się w przypadku konfliktu serologicznego......
ale właśnie przeciwciała Rh zleciła mi ginka pomimo, że mam grupę Rh+, więc konflikt serologiczny mnie nie dotyczy
całe szczęscie, że wyszliście z tego tylko poobijani. uważaj na siebieWitam ja jak zawsze tylko na chwile teraz będę miała wiecej czasu żeby Was poczytać, mam narazie miesiąc l4 bo mieliśmy wypadek,Jestem cała potłuczona i obolała ale wszyscy żyjemy..Oprócz tego zbiera mi się chyba na @ bo bolą mnie starsznie piersi i chyba nic nie będzie z tego.Pozdrawiam serdecznie:-)
Ewela, trzymaj się z daleka od tabletek musujących, to nie cukierki ;-)
ewelina28
Dum Spiro Spero...
nie wiem, czy to to samo badanie co "przeciwciała Rh",
ale właśnie przeciwciała Rh zleciła mi ginka pomimo, że mam grupę Rh+, więc konflikt serologiczny mnie nie dotyczy
Kochana, napisałam tylko tyle co wiem, bo tak mi gin cos tam pamiętam tłumaczył.....W każdym razie odczyn o którym piszemy ma za zadanie stwierdzić czy w
organizmie matki wytworzyły się przeciwciała przeciwko dziecku.... - o ile dobrze rozumuję...(?) Ale juz sama nie wiem......powoli zaczynam się gubić w tych wszystkich badaniach, wynikach itp.
karolcia81
czekam na szczęście.....
Karolcia moj lekarz mi zaproponowal bo on robi te testy .
Te hormony zrobie po pierwszej miesiaczce .
A co do genetycznych przeraza mnie troszke ich cena ,a czytalam ze nawet jak cos wykaza to geny dobre moga sie skumac i bedzie zdrowa dzidzia .
Wiec moze zaltwie skierowanie ale musi byc od panstowego ginka.
Karolcia co do nasienia jakie badania robilas znaczy robiliscie
Robiliśmy ogólne badanie nasienia + posiew....koszt ok 70 zł.Sorki, że się wścibię, ale po 2 poronieniach na badanie genetyczne może również Cię skierować rodzinny tzn, rodzinny kieruje do genetyka, a on zleca badania przeprowadzając wcześniej wywiad, więc genetyka należy Ci się za darmo, jedyny minus to fakt, że są bardzo długie terminy oczekiwania na badanie.
a co do genetycznych...to po 2 stratach nam się należą...ja nawet miałam skierowanie, ale są ograniczenia i na NFZ się czeka...mnie kazali do czerwca....na termin....a prywatnie w ciągu tygodnia nas umówili....więc wolelismy zapłacić niż czekać.....
reklama
ewelina28
Dum Spiro Spero...
Masakra dziewczyny...ja się chyba wykończę do 1 marca....cierpliwość mnie opuszcza...