reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
U mnie w Firmie zawsze to było na koniec miesiąca wypłacane. Teraz ten miesiąc pracodawca mi wypłacić ma więc myślę, że do końca miesiąca, albo jakoś na początku lutego wysłałam l4 i konto bo zawsze było do ręki wypłacane.
Bo w tym miesiącu cienko z kasą jak nie wiem;/ na dodatek, że mój pracodawca zrezygnował wogóle z miejsca pracy w mieście moim, ale firmę nadal mają tylko, że dalej i wszystkich pozwalniali mnie nie mogli bo ciąża wtedy i teraz nadal jestem na l4 od początku stycznia. Szukam pracy i wogóle kijowo;/ albo mam już pecha na maxa:(

karlciaz tego co m wiadomo to moze ci na toxo i cytomegalie przepisac lekarz rodzinny tak mi kolezanka mowila jak jej powiedzialamz e za wszystko placilam....bo ona poszla do rodzinnego bo gin jej nie chcial dac i rodzinny jej ponoc dal
Ja się wybieram w środę do rodzinnego po to zaświadczenie do pracy....to może go podpytam i może mi da...to zaraz jeszcze na wolnym bym sobie zrobiła.....ale dobrze wiedzieć, że jak chcą to mogą dawać...bo myślałam, ze to nie ich specjalizacja i dupa....

Jak będziesz miała dodatnie ana1, powinno się zrobic kolejne ANA lub inne badania które pomogą określić przyczynę, autoagresji. Może oznaczać iz organizm np. wytwarza przeciw sobie przeciwciała, a dzidziusia traktuje jak ciało obce. Generalnie ANA 1 to badanie przesiewowe trzeba je rozpatrywac z innymi. Ale powie ci że cos nie tak jest w twojej immunologii(badań immunoligicznych jest tysiace, wiec wowczas najlepiej wybrać sie do specjalisty)

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,496,Przeciwcia%C5%82a%20przeciwj%C4%85drowe%20(ANA)

ja robiłam razem z badaniem na toczeń
tak jak tam masz napisane samo ANA nic nie daje Ale będziesz wiedzieć że trzeba szukać
Już rozumiem....czyli czekam na wyniki ANA 1....i zobaczymy.....w razie czego trzeba szukać dalej....ale to może mnie już jakiś dobry gin dalej pokieruje....

Karolcia, IgM i IgG w przypadku toxo, cytomegalii, różyczki ma chyba inne znacze niż w przypadku przeciwciał antykardiolipinowych. W przypadku tych ostatnich chyba nie działa to, że jak któreś tam masz dodatnie to przechorowałaś, i teraz jesteś bezpieczna. Tu jak którekolwiek są dodatnie to nie jest za dobrze. Tak przynajmniej mi wychodziło z czytania w necie, jak robiłam te badania pół roku temu.
Tu znalazłam jakiś naukowy wywód, może coś wyczytasz:
Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - PRZECIWCIAŁA ANTYFOSFOLIPIDOWE
Właśnie też tak myślę...i mam wrażenie, że Agatka właśnie o tych toxo itp. myślała.....
Tylko w takim razie co oznaczają te klasy igm i igg w kardiolipidowych?
Może coś doczytam.....
chyba, że macie jakiś pomysł?

Pracodawca jeszcze..,ale jak np. Zus wypłaca to chyba tak samo w terminie?
U mnie dalej płaci pracodawca, który sie potem z zusem jakoś rozlicza...więc ja mam wypłatę normalnie w terminie....
.....ale z tego co wiem....to Zus musi do ostatniego przelać kasę!

Witam . I znowu nie doczytam bo dziecko sie obudzilo i sobie na razie grucha :-D,golabek jeden .Gorzej jak zaczyna jodlowac o 4czy 5 rano:szok::dry:.

Milego dzionka.
PS. 250g maki to jedna wysoka szklanka albo 1 1/2 normalnej.

Witam czwartkowo :-)

Właśnie wciągnęłam kapuśniaczek, który ugotował mój K. - po prostu
pychooootka:tak::tak:

Na 14 mam do mojego czarnego doktorka, myślę, że szybko wrócę, gdyż w czwartki nie przyjmuje ciężarnych...
Może mi zrobi usg, czy wsio jest oki...
A mówiąc szczerze, to zapytam czy mógł by mi dać na to badanie, co się sprawdza macicę- czy wsio jest ok, a to dlatego, że jak miałam cc, to lekarz coś wspomniał, że nie jest ukształtowana tak jak powinna, ale nic w wypisie nie napisali na ten temat:wściekła/y:

cos tam skaplo mi znow brazowego... ciekawe czy ta ciota przylezie czy jednak sie rozmysli i jak przyjdzie na maxa to jak ja mam ja liczyc :confused: od tych plamien czy jak ?? wolalabym zeby sie dziiaj do poludnia rozkrecila zebym do gina swojego zadzwonila co i jak mamy robic
kurcze ale ja mam wymagania :-D

nigdy nie mialam tak dlugo plamien tylko jeden dzien plamieniakonkretne a pozniej na drugi dzien albow ten sam sru okres a tyu narazie ciut ciut od wczoraj nie kumam czaczy w ogole

.....ale z tego co wiem....to Zus musi do ostatniego przelać kasę!
Niestety dziewczyny muszę Was rozczarować, ale guzik prawda, ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego od momentu otrzymania zwolnienia lekarskiego. Po tym terminie płaci wraz z odsetkami, których nie płaci i trzeba się samemu upomnieć pisemnie. Generalnie ZUS w Poznaniu wypłaca przed upływem 30 dni, ale termin max to 30 dni.

znalazłam cos takiego :
...Immunoglobuliny klasy IgG odpowiadają za objawy zakrzepicy w zespole antyfosfolipidowym, chorzy z immunoglobulinami w klasie IgM cierpią najczęściej na małopłytkowość i niedokrwistość autoimmunologiczną...

ale i tak nie wiem jak to rozumieć....w każdym razie dobrze jak sa ujemne...tego juz jestem na 100% pewna.....

reklama
Do góry