reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

lila gratulacje :tak: ja mam obydwa ujemne az sie dziwie bo tyle kotow tyle zwierzat i zawsze jablka nie myte z ogrodu jadla m a tam koty chodzily i nie choruje i nie chorowalam na toxo

cos sie chyba ruszyla z ta moja @ ale jeszcze czerwonej nie ma...

a wy tez tak mialyscie ze po porodzie zeszly wam zylki z cyceck i delkotu i pozniej po dwoch miesiach sie pojawily i sobie sa ??bo ja tak mam

reklama
Dzień dobry kochane...;-)

Wczoraj miałam wam poświęcić trochę czasu,ale niestety znowu zalatana byłam :dry:

Co do zespołu antyfosfo.... , to ja nie mam go wykrytego, ale clexane brać będę....
Z tego co wytłumaczyła mi moja pani dr i Internet ;-) , to może być tak, że teraz robiąc badania nie wykryje nam tego zespołu. Bardzo często pojawia się on w dopiero w ciąży i to skurczybyk może się pojawić kiedy mu się tylko podoba... Żeby mieć pewność, że np. mnie ten zespół nie dotyczy, musiałabym powtarzać w ciąży co chwila te różne badania (co do najtańszych nie należą).... Dlatego już po drugiej niewyjaśnionej przez inne badania stracie przepisują często clexane profilaktycznie. I tym sposobem ja również będę brać zastrzyki, z czego bardzo się cieszę... Bo może akurat to pomoże mi zostać mamą :sorry2::sorry2:
Mississ w Twoim przypadku najlepiej chyba zastrzyki zacząć przyjmować wcześniej, żeby dzidziuś mógł się rozwijać prawidłowo od pierwszych chwil....

Ksikz może to ten sam lekarz?? a co o nim słyszałaś i skąd?? daj znać jaki jest -czytałam ze trochę małomówny ale dobry -a to o to chyba chodzi. Aha no i czy nagrywa usg bo słyszałam ze tak a zapomniałam zapytać

Asiu dzięki -kopytka:tak::tak::tak: tak jakoś mi się zachciało -może nawet wyjdą???

Gosia -ttttttaaaaaaaa każda wymówka jest dobra żeby pospać:-D

Missiiss bardzo mi sie podoba ale to zdecydowanie za tanio (tzn ja bardzo chętnie po cenie hurtowej):tak:w łeb dostaniesz -masz zakaz gmerania sobie w majtkach -do wieczora conajmniej:wściekła/y: sikaj po ciemku albo z zamkniętymi oczami

Karolcia
antykariocośtam to zupełnie co innego -mi chodziło o toxo i cyto -nie chorowałaś to nie masz przeciwciał...

Kaśka ręce opadają ile się czeka na te wyniki?? to musi tak długo trwać?? be przesady przecież wiedzą chyba co rodzice przechodzą w tym czsie:wściekła/y:

Nie nadążam za Wami -Wy coś w domu robicie oprócz pisania na bb??? bo ja tak pranie, gotowanie, sprzątanie i jakoś się nei wyrabiam z netem:confused:

daa no wlasnie tez tak mysle choc czytalam e dziewczyny z zespolem normalnie biora od testu dodatniego... ten specjalista u ktorego bylam nie mowil nic o wczesniejszym braniu ale albo dlatego ze planowal mi ciaze na kwiecien i chcial pozniej to przepisacprzed albo poprostuw ciazy chcial zebym barala... a moj priv z opola mowil ze skoro planuje zajsc w tym kolejnym cyklu to bede brala po okresie ze w okresie nie rozrzedzac jeszcze krwi zeby okres dluzej nie trwal. no nic jak sie dzisiaj rozkreci to lece do niego poczekam az wszystkich przyjmie i sie tylko zapytam ciekawe cy jego strazniczka mnie wpusci do niego :p ale bym chciala tylko sie zapytac zyzy skoro @ sama przyszal to czy bedziemy wywolywac jajeczkowanie czy damy mu szanse samemu sie zrobic i oczywiscie to clax cos tam zeby mi przepisal i juz bo ja po tym okresie heja z koksem :-) jak to bedzie okres :-)

Witajcie kochane my czujemy się do kitu wczoraj mała tak szalała że cały brzuch i plecy mnie tak bolały że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić i na dodatek zjadłam kolacje a później przytulałam się do kibelka a juz myślałam że mam spokój, w nocy też się nie za dobrze czułam wstawałam do kibelka i brzuch mnie bolał obudziłam się po 5.00 i spać nie mogłam. Dzisiaj mała się rusza od rana i jakoś dziwnie od dwóch dni boli mnie szewek jak mała kopie tylko nie wiem czy znowu się przekręciła i wali tam kopniaki czy coś nie tak jest z tym szewkiem.

Dziewczynki a co do zusu to u mnie było tak jak poszłam na zwolnienie to pierwszy miesiąc wypłacił mi pracodawca a kolejne dostaje 10 każdego miesiąca od zuzu. I wiecie że jak przepracowałyście rok albo ponad to wyliczana jest średnia z tych wszystkich miesięcy a jak mniej niż rok to wtedy biorą średnią z 3 ostatnich. Chyba że macie stałą pensję to wtedy jest stała u mnie płacili mi stała plus to co za umowy i wyszło mi ze teraz mam wiekszą kasę niż przez ostatnie pół roku.

Dziewczynki ściskam was mocno
kasiu szkoda że tyle czasu trzymają cie w niepewności i ty musisz się tyle czasu stresować ale ja wierzę że wszystko będzie dobrze:-).

Wiesz co bo taka sytuacja nastąpiła, że jak zaszłam w ciąże to oni za tydzień zlikwidowali w mieście biuro i zwolnili wszystkich a teraz w Olkuszu mają a ,mieli w Będzinie i wszyscy wylecieli, a ja nie mogłam bo wtedy była ciąża więc nie mogli mnie wyrzucić i teraz cały czas od stycznia jestem na l4 więc pracodawca mi za styczeń ma wypłacić, ale też nie wiem jak wypłacą bo Oni robią to bardzo nie sprawiedliwie.
I ja już do tej pracy napewno nie wrócę bo już mi mówią prosto z mostu, że woleli by żebym im już l4 nie przynosiła;/ co za .... i dlatego póki co jestem na l4.

13x13 juz nie gmeram w kaczce tylko dzisiaj ostatni raz :sorry2: ale cos mnie brzuch zaczyna mocniej dokuczac nei ze bardzoa le troche obys ie rozkrecilo i gnam o 20 do gina zapytac sie co i jak :) a jak do 14.30 sie rozkreci to zadzwonie do niego :-)

reklama
Agatko wyśle wam na priva do kogo ja idę:-)U niego byłam też w poprzedniej ciąży moze i jest małomówny ale to co trzeba powie. Ale jest bardzo sympatyczny a do tego fachowiec

Do góry