reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wiesz...ja bardzo długo jechałam na tabletkach....od jakiegoś 17 roku zycia do 25-26......ale teraz też mi chciał dać....ale ja się zbuntowałam....bo nie chcę dodatkowego zamieszania robić w organiźmie, niech sie to samo unormuje....a pozatym boje się ciązy mnogiej...a podobno po tabletkach wzrasta jej prawdopodobieństwo...
a w ciąże zachodzę bardzo szybko....za pierwszym razem drugi cykl staranek, a teraz pierwszy i w dodatku tylko jedne przytulanki...więc skoro tabletki (tzn ich odstawienie) zwiększają płodność.....to dziękuje...bo jeszcze zajdę bez przytulanek;-)

Karolciu - w tabletkach anty jest bardzo mało hormonów i słyszałam ze to nie po nich są ciąże mnogie - one występują po takich typowo hormonalnych leczeniach, gdzie te ilości są o wiele większe.

Cześć dziewczyny jak tam mija Wam dzionek?:)
Mam małe pytanie od początku stycznia do końca mam l4, a nie bardzo się orientuje kiedy Pracodawca wypłaca wynagrodzenie??Możecie coś mi pomóż czy normalnie pod koniec tego miesiąca czy jakoś początek lutego?

liljana jak sprzedam za ta kase kilka i sie beda sprzedawaly to ciut podwyzsze ;-) z reszta musze najpierw popatrzec mniejwiecej po ile na allegro chodza

kurcze nie wiem co z tym clexane w konciu czy brac przed staraniem czy po... obydwoje zgadzaja sie z przyczyna straty i to samo mowia na podstawie wynikow i kurde tylko w tym z clexane mowia inaczej czlowiek to zglupiec moze :baffled:

Karola ja bralam tabletki w wieku 20 lat chyba 3 miesiace i bardzo przytylam i bardzo sie boje tabletek.I widzisz mamy ten sam problem to chyba nie ma znaczenia.Mysle o tym badaniu na przeciwciala bo slyszalam ze te przeciwciala ujawniaja sie niekiedy tylko w ciazy a pozniej wracaj do normy wiec chyba to jest wazne zeby jak najszybciej zrobic te badania

Ja tam się teraz bronię rękami i nogami przed tabletkami....

a co do anty kardiolipidowych.....to sama nie wiem jak je interpretować...babka z labolatorium i częśc dziewczyn mówi, że są super i mam sie cieszyć.....a Agatka napisała, że to znaczy, że nie chorowałam i nie mam przeciwciał i to nie dobrze ( chyba, że Agatka myślała o innym badaniu?)

A Ty chyba pytasz o przeciw jądrowe ANA 1? - szczerze to nic o nich nie wiem...jutro będę miała wyniki....zrobiłam bo dziewczyny mi doradziły....

a co do tego kiedy jakie robić....to sama już nie wiem....bo niby lekarze każą czekać aż się organizm unormuje....a tak jak mówisz...część może się na tyle unormować, że się pewnych rzeczy nie wyłapie.....i koło się zamyka....ja zrobiłam je wszystkie w 2 tygodniu.....i tak sobie myślę, ze jakby cokolwiek było nie tak....to nie wychodziłay by takie idealne wyniki...bo ten tydzień czy dwa nic nie da...nic się nie unormuje w tym czasie...więc dla mnie one są wiarygodne....

Mam pytanie....skoro ten dupek ( gin) nie chce mi dać skierowań to go pierd....częśc i tak już zrobiłam sama.....ale czy np. na toxo. i cytomeg. to mógłby dać skierowanie lekarz rodzinny, żeby już kurcze choć za to nie płacić?

karlciaz tego co m wiadomo to moze ci na toxo i cytomegalie przepisac lekarz rodzinny tak mi kolezanka mowila jak jej powiedzialamz e za wszystko placilam....bo ona poszla do rodzinnego bo gin jej nie chcial dac i rodzinny jej ponoc dal

Jak będziesz miała dodatnie ana1, powinno się zrobic kolejne ANA lub inne badania które pomogą określić przyczynę, autoagresji. Może oznaczać iz organizm np. wytwarza przeciw sobie przeciwciała, a dzidziusia traktuje jak ciało obce. Generalnie ANA 1 to badanie przesiewowe trzeba je rozpatrywac z innymi. Ale powie ci że cos nie tak jest w twojej immunologii(badań immunoligicznych jest tysiace, wiec wowczas najlepiej wybrać sie do specjalisty)

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,496,Przeciwcia%C5%82a%20przeciwj%C4%85drowe%20(ANA)

ja robiłam razem z badaniem na toczeń
tak jak tam masz napisane samo ANA nic nie daje Ale będziesz wiedzieć że trzeba szukać

Ostatnia edycja:
reklama
ja przecijadrowe mam dodatnie ana1 a ana2 mam graniczne pewnei od moje choroby skory no i lekarz stwierdzil zespol antyfosolipidowy wiec jakos cudownie nie jest ale lekarz mi powiedzial ze dAm RADE DONOSCI CIAZE WIEC MU UFAM ZE TAK BEDZIE

Do góry