reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ewela to prawda, że u nas obniżki to nie obniżki. Choć ja swój sweterek kupiłam przeceniony z 59 na 39zł. Zawsze to coś :-)

A co do tabletek: tabletki można brać przez dłuższy czas. Ważne, by bodajże jak dobrze pamiętam co 2 lata zrobić od 3 do 6 m-cy przerwy. Wiadomo, że tabletki to ingerencja w organizm i każdy człowiek znosi to inaczej, ale tak jak wcześniej pisałam teraz tabletki są z małą ilością hormonów. Nie to co kiedyś, że dawki były końskie. Dlatego są bezpieczniejsze niż w latach młodości naszych mam np. Ja miałam to szczęście, że mi one służyły. Ani nie tyłam, ani nie rzygałam, ani głowa mnie nie bolała. Nic. A po odstawieniu cykle miałam jak w zegarku (a przed tabletkami zdarzało się, że na @ czekałam po 60 dni lub więcej), a w ciążę zaszłam też stosunkowo szybko, bo w 4 cyklu.

Karolcia a ja znowu po poronieniu chciałam wrócić do tabletek na ten czas póki nie dostanę zielonego światełka, bo nie lubimy z moim M ani gumek ani przerywanych stosunków. I tu z kolei okoniem stanął mój gin, który powiedział kategoryczne nie. I w chwili obecnej jestem mu za to wdzięczna. Choć wtedy byłam zła.

Ostatnia edycja:
reklama
nie można brać clo bez monitoringu
Można zrobić sobie tym krzywde

a ja wywoływałam @ po prawie 3 miesiącach czekania

Kasik tak patrze na Twojego aniołka,ze 27tc. współczuje,teraz pewnie jestes cały czas w nerwie az minie ten 27tc to dopiero sie wyluzujesz. Ja tak miałam u siebie,ze czekalam,az minie 12tc i 4 dni to dopiero sie uspokoiłam i latałam co dwa-trzy tyg do lekarza na kontrole czy serce bije, to straszne jest :blink:

nie wydaje mi sie żebym wtedy bardziej wyluzowała. Bo człowiek i tak zdaje sobie sprawę że może coś się stać zawsze. Jedyne co to pewnie zacznę wtedy coś kupować:-)

jutro ide na badanie z przeziernością,szkoda że idę tak wcześnie bo ten gościu to specjalista od płci

kasikz wiem ze nie mozna bez mon itoringu. sama sobie nie wymyslilam tego :) lekarz mi powiedzial ze jak nie dostane okresu do 16 lutego to bedzie 40 ktorys dzien cyklu to da mi na wywolanie okresu i pozniej na jajeczkowanie i od razu bede ta heparyne brala po okresie ... narazie nic konkretnego co bede brala to nie wiem bo umowilismy sie na 16tego ale pojde 11 tego bo 16tego mam prace i bede wsio wiedziala chyba ze sie rozkreci teraz ;-) napewno monitoring bdzie a jak nic o tym ni epowie to i tak przyjde na podglad bo wole wiedziec kiedy moge zajsc w ciaze :-)

kochana znam kupę osób którym ten sposób pomógł. I tobie tego życzę. Co do zastrzyków to ja przyjmuje i da sie przeżyć , wiec na pewno dasz radę. Myśe że będziesz brała clexane tylko w większą dawkę

Karola nie chce cie zamartwiac,a moze juz to wiesz. Ale duzo czytałam na ten temat i własnie te dziewczyny ,które przez długi okres czasu zarzywały tabletki anty miały problemy z zajsciem i utrzymaniem ciazy. I lekarz mi tez to mowil,zeby długo nie brac,bo moga byc problemy.

Wiem....ale zakładam, że jak zrobiłam 3 lata odstawki to może to nie one mi szkodzą....
no i tak jak pisze Asia co jakis czas odstawiałam je na 3 miesiące.....

reklama
Do góry