reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Melduje się dzisiaj:-)
Wczoraj mieliśmy wieczór rodzinny -oglądaliśmy filmy i zajadaliśmy się nutellą:-) zemdliło mnie po chwili ale S dzielnie kontynuował objadanie się:-D mała przeciągała się rozpychając mi boczki (nie wiem kiedy raczy przyjąć pozycję startową:confused:). Spała grzecznie całą nockę a rano jak zadzwonił budzik znowu szła z tatusiem do roboty:baffled: Od tego wiertolenia dostała czkawki i 20 minut podskakiwał mi brzuch... tatuś grzecznie się pożegnał z mamusią i brzuszkiem (wiadomo kto dostał więcej buziaków) i jak wyszedł zrobiła się cisza.... i tak do niedawna spałyśmy...

Asiu nie pomogę z prezentem...

Karola odzywaj się czasami

Ewela nie ma się czym wkurzać -ja jak mówię ze to 7 miesiąc to patrzą na mnie jak na głupią... bo nie widać -mnie też to wkurza:-(ruchy na dziś mam już policzone -rano naliczyłam 20 w 30 sekund więc póki co nie potrzeba jeszcze godziny na to liczenie:-) bo to chyba Ty pytałaś??? chodzi o wybranie 1 godziny najbardziej aktywnej dla dziecka i policzenie czy jest 10 JAKICHKOLWIEK ruchów... choć mój gin powiedział ze to moze być różnie i jak dziecko ma dzień lenia -nie będzie tyle...:confused:

Agu ska
nieważne jaki brzusio byleby lokator zdrowy:tak:

Aga34
buahahahahaha hahahaha hahaha dobre:-D uśmiałam się z tym rodzeniem:-D

Lilijanna zależy od lekarza i sprzętu... Kasia miała bardzo dokładne badanie -ponoć można określić już na prenayalnym ale ryzyko pomyłki jst duże, ja się dowiedziałam w 17tc że chłopak a w 20 że dziewczynka -siusiak zniknął:-p zresztą jak lekarz mówi na 80% -to dla mnie jak na 0

Just79 ja u małej w pokoju powieszę plakat najnowszego merola żeby już od małego wiedziała za czym ma się oglądać jak dorośnie:-p S sie buntuje że z niej blacharę zrobię -nie blacharę tylko wygodną kobietę:-D a mojego S wizja zabawy kucykami nie przeraża wcale...mjuż nawet wie wszystko o zestawach Kitti???:confused:

Asiu ja tam nie miałabym nic przeciwko synowi -teraz widzę jak to jest być drugą bkobietą w życiu mężczyzny:sorry2: przekichane...

Karolcia81
a to fiut... brak mi słów... normy zależą od odczynników w labolatorium. Nie masz przeciwciał to znaczy że nigdy nie chorowałaś -więc w ciąży będziesz musiała to bardzo kontrolować -częściej robić te badania:tak:

Missiiss
no tylko pomierz wszystko dokładnie:-D żeby mu krew dopływała i nic nie odpadło:-D ile chcesz za te różowe buciki i czapeczke????? a co trzeba kupić zeby takie cuda zacząć próbowac robić?? u mnie @ się parę dni rozkręcała więc czkaj i nie świruj bo się zatrzyma... no a owu nie jest potrzebna -tylko solidne endo do @

Anetha81
a Ty walczysz z kilosami??? nie mówiłaś nic :sorry2: nie jest trudniej zajść po anty -ale ja zdecydowałam z S ze nigdy więcej żadnych anty -no chyab ze wpadka za wpadką będzie:-D:tak:

Ruda85
nie smuć się:blink: jeszcze będziesz dumna i radosna ... trzymam kciuki

Kasikz
a jak to będzie po ciąży i macierzyńskim wiesz???:confused: jak ja tyle czasu na L4 siedzę

Aniołki nooo to teraz trzymam kciuki za lekarza -niech powie magiczne słowa i niech się dzieje:-D trzęsienie ziemi. A Ty glupot nie piszesz...

Gosia
bo są lekarze i lekarze -trzeba dziękowac nie wiem komu jak się trafi na normalnego i ludzkiego:tak:

Aga80
ja czekałam 28 dni (jak nigdy bo cykle miałam 40-50)...na druga 33 dni ale spokojnie czekaj jeszcze... nic na siłę

Aneczka77 fajnie ze jesteś:-D :-D :-D :-D dopisz się do listy naszych mamusiek prowadzonych przez Pati... jak się cieszę ze dzidzia tak pięknie rośnie:tak:

Pati trzymam kciuki za sesję i za wyniki:tak:

EwelinaK
moze jakieś dobre tytuły podasz???:-)

Kaśka0201
a moze Ty idź do jeakiegoś specjalisty od usg... ja idę w środę -poczytałam o gościu na necie -ponoć naprawdę świetny jest w tych badaniach (fakt 200zł skasuje ale Ty teraz też chyba prywatnie chodzisz??)... tylko po 03.02 ma urlop... wiesz ja tam lekarzom wierzę ale jak któryś mówi że coś jest źle to trzeba to sprawdzić... nie każdy jest dobry we wszystkim...

Wiolka
zuchu -gratuluję:-D :-D :-D :-D :-D

LucyF czekam na wieści:tak:

Niucha dobre dzielić się @ z potrzebującymi:-D takie heroiczne:-D

Vjolka, Motylku
witajcie:-)

aha która ma wagę niech mi zobaczy ile to jest 25 dag mąki:-) w szklance albo ile to łyżek....

reklama
Agatko chodzi ci o L4 i powrót do pracy? Ja właśnie ponieważ przed macierzyńskim byłam na zwolnieniu musiałam dostarczyć zaświadczenie o zdolnosci do pracy.
O tym lekarzu co piszesz to pewnie ten co ja do niego idę (na M...). Dlatego idę tak wcześnie . Bo potem ma urlop.

miary: Przeliczniki podstawowych produktów spożywczych z objętości na jednostki masy w gramach i odwrotnie :-)

Produkty Szklanka Łyżka Łyżeczka Mąka pszenna ...............170 ............ 10,2 .......... 3,4 .........
Mąka ziemniaczana .......170 ............ 10,2 .......... 3,4 .........
Mąka żytnia ................. 136 ............ 8,1 ........... 2,7 .........
Mleko pełne ................. 257 ............ 15,4 .......... 5,1 .........
Mleko zagęszczone ....... 320 ............17,2 ...........6,4 .........
Śmietana kremówka .... 249 ............14,8 ..........4,9 ..........
Śmietana 12-22% ......... 253 ............ 15,1 .......... 5,0 ..........
Jajka całe - 5 sztuk ....... 252 ............15,1 ...........5,0 ..........
Sól kuchenna .............. 300 ............18,0 ..........6,0 ..........
Cukier kryształ ............ 220 ............15,o .......... 5,0 ..........
Ryż ............................. 225 ........... 13,5 .......... 4,5 ...........
Cukier puder ................200 ...........12,0 .......... 4,0 ..........
Masło ..........................238 ...........14,2 ........... 4,7 ...........
Olej ............................ 236 ........... 14,2 ........... 4,7 ............
Woda ......................... 250 ........... 15,0 ........... 5,0 ...........
Kakao ........................ 125 ............ 7,5 ............ 2,5 ...........
Miód .......................... 356 ...........21,3 ............ 7,1 ............
Proszek do pieczenia .... - .......... - ............ 5,o ...........
Tarta bułka ................ 120 ........... 9,0 ............ - ...........
----------------------------------------------------------------------------

Ostatnia edycja:
Karola ja bralam tabletki w wieku 20 lat chyba 3 miesiace i bardzo przytylam i bardzo sie boje tabletek.I widzisz mamy ten sam problem to chyba nie ma znaczenia.Mysle o tym badaniu na przeciwciala bo slyszalam ze te przeciwciala ujawniaja sie niekiedy tylko w ciazy a pozniej wracaj do normy wiec chyba to jest wazne zeby jak najszybciej zrobic te badania

Witam, oczywiście spałam długo, bo to ciśnienie teraz tak spadło, a ja jestem typowym meteopatom - każdy powód jest dobry żeby sobie pospać, hehe. Temperatura dziś nawet na plusie jest.

Missiiss ja mam kolegę w skarbówce (tak mi się wydaje, że mówił) to się dopytam, bo sama jestem ciekawa.

Agatko mi weszło 12 czubatych łyżek, by uzbierać 250g. A co robisz?

A co do prezentu to póki co wymyśliłam, że skoro Asia będzie u nas w sobotę na kolacji, to zrobimy jej niespodziankę i w pewnym momencie na stół wjedzie tort z 30 :-)

Rany! Cyce mnie bolą przestrasznie. W głowie mam wirówkę. Siedzę i myślę co zrobić na sobotę, by było smacznie przy niewielkim nakładzie roboty i wiecie co? Na nic na co patrzę nie mam ochoty :-(

Ostatnia edycja:
ja brałam clexane w ciazy , ciekawe kiedy znowu dostane dawke nastepna.. masakra z tymi zastrzykami :no:
a tam masakra, jak trzeba to trzeba i nie ma co o tym myśleć za dużo

Kasikz, fajna ta ściąga :-)

Anetha, a co do tabletek anty, to koleżanka z pracy twierdzi, że teraz są nawet takie co niby pomagają schudnąć (przede wszystkim to chyba zapobiegają zatrzymywaniu wody w organizmie).

13x13 no obys miala racje ze sie rozkreci w sumei ani brzuch mnie nie boli tylko tak dziwnie mam w brzuchu i nie wiem juz czy to moja pryschika czy z nerwow czy porpostu cos tam czuje... a co do kompleciku to myslalam ze ze 20 zl a co podoba ci sie ?? :-)

a co do clexane to mo moj priv gin powiedzial ze po okresie w cyklu starania sie i tak czytalam troche na necie ze dziewczyny niektore tak braly ale wiekszosc bierze w czasie ciazy... no nic zobaczymy co z tym moim okresem i najwyzej zadzwonie do ginka

reklama
Do góry