reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam!
próbowałam nadrobić, ale nie dam rady :szok:

Wczoraj dzięki opadom śniegu wracałam z pracy 2 godziny, 5 min w domu i pędem do gin, zdążyliśmy, ale przez to ciśnienie miałam jak u zawałowca i za karę muszę przez dwa tygodnie sprawdzać je codziennie :sorry2:

miłego dnia :-)

Ja z kolei mam bardzo niskie 100/60 ale podobno to normalne w ciąży.

a u mnie jak w domu mierzę to albo wzorcowe 125/80 albo i troche mniej, a przed wizytą 140/80, 150/80 :baffled:

a poza tym:
Wczoraj mój ludzik został podsłuchany i wygląda na to, że miewa się dobrze :biggrin2:
Na usg połówkowe mam iść w 21 tyg, więc gdzieś tak za 4 tygodnie.
Przez ostatnie świąteczne tygodnie przytyło mi się kilogram, więc w sumie mam 1,5 kg na plusie.
Dno macicy 3 palce pod pępkiem, więc statystycznie to normalne, że ruchów jeszcze nie czuję, bo one są najczęściej wyczuwane przez pierworódki jak macica dojdzie do pępka.

Ostatnia edycja:
Just może ty takie jak się denerwujesz lub po wysiłku masz tylko podwyższone ciśnienie, ale ważne, że możesz mierzyć w domu na spokojnie a nie zdyszana gdzieś biegać, to wtedy byłoby na pewno wyższe.

a u mnie jak w domu mierzę to albo wzorcowe 125/80 albo i troche mniej, a przed wizytą 140/80, 150/80 :baffled:

a poza tym:
Wczoraj mój ludzik został podsłuchany i wygląda na to, że miewa się dobrze :biggrin2:
Na usg połówkowe mam iść w 21 tyg, więc gdzieś tak za 4 tygodnie.
Przez ostatnie świąteczne tygodnie przytyło mi się kilogram, więc w sumie mam 1,5 kg na plusie.
Dno macicy 3 palce pod pępkiem, więc statystycznie to normalne, że ruchów jeszcze nie czuję, bo one są najczęściej wyczuwane przez pierworódki jak macica dojdzie do pępka.

Cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze.
Mnie jakoś gin nie informuje gdzie jest dno macicy, ale on jest specyficznym lekarzem, praktycznie oddzywa sietylko gdy jest o coś pytany albo gdy jest coś nie tak.
Więc gdy mnie bada i nic nie mówi wtedy wiem że wszystko dobrze.
Jutro mam wizytę. Litości

Moja też pewnie by mi tego nie powiedziała, tylko wywiązała się rozmowa co do ruchów. I powiedziałam, że jeszcze nie czuję, pewnie przez nadmiar tłuszczyku, na co ona, że to raczej nie ma nic do rzeczy, że po prostu macica jest jeszcze za nisko.
Ona też wyznaje zasadę, że brak wieści to dobre wieści, więc informacjami podczas wizyt to mnie nie zasypuje wcale a wcale.

Ale wam mkną te suwaczki...
Just - super że u Cibie wszystko ok, pewnie niedługo poczujesz ruchy. Mam pyatnie czy ty miałaś robione usg genetyczne?
My z Agą czekamy na wizyty - i po niej pewnie się uspokoję.

reklama
Do góry